Q-dance neemt belang van 50% in Art of Dance
Bron foto credits facebook Q-DANCE

Vrijdag 9 augustus 2019 – Q-dance, onderdeel van de ID&T groep, heeft 50% van de aandelen in evenementenorganisator Art of Dance en artist-agency Most Wanted DJ overgenomen.

Art of Dance is na ID&T de grootste organisator van dance events in Nederland. Tot hun portfolio behoren onder meer de hard dance evenementen Masters of Hardcore, Dominator, Supremacy, Syndicate en Free Festival. Op jaarbasis trekt Art of Dance meer dan 200.000 bezoekers. Het aan Art of Dance gelieerde Most Wanted DJ Agency is één van de grootste hard dance agencies in de wereld. Naast een omvangrijk artiesten roster biedt Most Wanted DJ’s onderdak aan verschillende toonaangevende platenlabels, is expert op gebied van talent-scouting/A&R en voorziet in artist & brand merchandising.

Q-dance en Art of Dance organiseren al jarenlang samen het succesvolle hardcore festival Dominator. Art of Dance en Most Wanted DJ blijven zelfstandig opererende bedrijven binnen de ID&T groep.

Wouter Tavecchio, CEO van ID&T en oprichter van Q-dance: “Dit is een zeer belangrijke stap voor Q-dance, waarmee wij invulling geven aan onze ambitie om onze marktpositie in Nederland te verstevigen en uit te breiden. Art of Dance is net als Q-dance een organisatie die aan de wieg van deze industrie heeft gestaan en zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot professionele en zeer succesvolle partij. Zij bevinden zich op hetzelfde level als Q-dance en we kunnen elkaar op vele vlakken versterken.”

Matthijs Hazeleger, CEO van Art of Dance: “We kijken er naar uit om met Q-dance voort te borduren op de goede samenwerking die al is ontstaan rondom Dominator. We gaan uiteraard gebruik maken van het internationale netwerk van Q-dance en ID&T om dat ten goede te laten komen aan onze evenementen, aangesloten artiesten en uiteraard aan de beleving van onze bezoekers. Als onderdeel van een grotere groep versterken wij onze positie in deze zeer competitieve markt. ”

ID&T is opgericht in 1992 en organiseert circa 80 evenementen per jaar. Onder haar paraplu vallen onder meer evenementen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Milkshake, Thunderdome, Defqon.1 Weekend Festival, Qlimax, Awakenings en de evenementen van b2s zoals Decibel Outdoor en Pussy Lounge. Met haar evenementen trekt ID&T ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. Onderdeel van ID&T zijn tevens Platinum Agency, behorend tot de leidende hard dance agencies in de wereld en management agency Headliner Entertainment.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje in ons blog met toffe dance festivals in Amsterdam