Leuk radionieuws voor ADE Green en de mensen die geen kaart hebben weten te bemachtigen. Vrijdag 18 oktober zal radio zender Sublime met haar show ‘Nieuws van de Vooruitgang’ rechtstreeks uitzenden vanaf de uitverkochte ADE Green-conferentie in het DeLaMar Theater. Het event en de radioshow sluiten feilloos bij elkaar aan.
Fotocredits: Amsterdam Dance Event

Leuk radionieuws voor ADE Green en de mensen die geen kaart hebben weten te bemachtigen. Vrijdag 18 oktober zal radio zender Sublime met haar show ‘Nieuws van de Vooruitgang’ rechtstreeks uitzenden vanaf de uitverkochte ADE Green conferentie in het DeLaMar Theater. Het evenement en de radioshow sluiten feilloos bij elkaar aan.

ADE green is dé conferentie over ‘sustainability’, innovatie en sociale verandering binnen het nachtleven en de muziek industrie, terwijl ‘Nieuws van de Vooruitgang’ een nieuwsbulletin is met berichten vanuit de hele wereld over innovatie, duurzaamheid en maatschappij.

Zevende editie

Het is vrijdag tijdens ADE 2019 alweer de zevende keer dat ADE Green tijdens het zwart/gele dance-event wordt georganiseerd. Tijdens het ADE Green komen professionals uit de (elektronische) muziekwereld samen om te praten over duurzaamheid binnen de muziekindustrie.

ID&T en ADE Green

De conferentie wordt gepresenteerd door Green Events, ID&T, ADE Green, Julie’s Bicycle, the Green Music Initiative en Go Group. Op de agenda staan duurzaamheid, innovatie en sociale verandering prominent op de agenda. Er zijn diverse workshops, panels én een groene pitch.

Groene pitch

Amsterdam wil in 2020 alleen nog maar duurzame evenementen in de stad. Hiervoor focust de Gemeente Amsterdam zich dit jaar op het onderwerp afval. De Gemeente Amsterdam biedt een podium voor ideeën tijdens ADE Green, waarbij voor de vijf beste ideeën budget beschikbaar is gesteld om een groene business case te schrijven. Het moet een plan zijn dat het idee onderbouwt op economisch maar ook op ecologisch niveau.

Toonaangevende festivals

Er zullen vrijdag stuwende krachten achter toonaangevende festivals en artiesten aanwezig zijn. Zij zullen spreken over verduurzaming van de festival industrie. Enkele festivals die zijn vertegenwoordigd zijn Tomorrowland (BE), Shambala (UK), Boom Festival (PT), Roskilde (DK), World’s Biggest Guestlist (IN), DGTL (NL), Ieperfest (BE) en Welcome to the Future Festival (NL).

Bekende Sprekers

Enkele namen van sprekers tijdens het evenement in het DeLaMar theater zijn Andy Cato (GB), Benjamin Sasse (GB), Bernice Notenboom (NL), Chris Johnson (US), David Rothenberg (US), Daniel Poolen (NL), Eli Goldstein (US), Heleen Blanken (NL), Job Sifre (NL), Joris Petterson (NL), Leonie Boon (NL), Mac Macartney (GB), Maartje Nelissen (NL) en Sam Feldt (NL).

Partners & ambassadeurs

Partners van het event zijn AirQon, Sublime, Rabobank, Timberland, Ministerie van I&W en Nachtlab Agency. Daarnaast zijn A Greener Festival, Amsterdam Open Air, Awakenings, B2s, Bevrijdingsfestivals, Gemeente Amsterdam, ID&T, Innofest, Plastic Promise, Powerful Thinking, Q-dance, Resident Advisor en VVEM.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Blijf op de hoogte van ADE en volg ons blog -> AMSTERDAM DANCE EVENT 2019