ADE Pro Conferentie keert terug naar de Felix Meritis voor jubileumeditie
© Vrije Tijd Amsterdam NL

Van woensdag 21 tot en met zondag 25 oktober staat onze hoofdstad in het teken van de 25e editie van het Amsterdam Dance Event, ’s werelds grootste clubfestival en belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek en haar industrie. Als onderdeel van deze jubileumeditie keert de organisatie met ADE Pro terug naar de Felix Meritis, dat eerder al van 1999 tot 2016 fungeerde als het “kloppend hart” van de conferentie.

ADE streek in 1999 voor het eerst neer in de Felix Meritis en bleef 18 jaar lang de belangrijkste conferentielocatie, tot het gebouw in 2017 een grondige renovatie moest ondergaan. De organisatie week daaropvolgend gedurende drie jaar uit naar het DeLaMar Theater bij het Leidseplein.

“Felix Meritis is één van de meest iconische en monumentale locaties aan de Amsterdamse grachten waarin ADE zich heeft weten te ontwikkelen tot het evenement dat het nu is”, aldus Meindert Kennis, directeur a.i. van ADE “Het resultaat van de renovatie van ‘de Felix’ is spectaculair en deze heropening kon niet op een beter moment komen. Het stelt ons in staat om terug te keren naar onze thuisbasis voor onze 25e verjaardag, wat deze editie extra glans geeft” voegt ADE mede-directeur a.i. Jan-Willem van de Ven toe.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot het meest toonaangevende zakelijk platform voor de elektronische muziekindustrie en ’s werelds grootste clubfestival. Waar het ooit begon als een conferentie op één locatie, met 300 bezoekers en 30 DJ’s verspreidt over drie locaties, trekt ADE tegenwoordig meer dan 400.000 bezoekers en biedt het een uitgebreid dag- en nachtprogramma met meer dan 1000 evenementen, 2500 artiesten en 600 sprekers verspreid over 200 locaties. Mid-oktober staat Amsterdam vijf dagen lang in het teken van elektronische muziek.

ADE Pro Conferentie keert terug naar de Felix Meritis voor jubileumeditie

ADE Pro Conferentie

ADE Pro is de jaarlijkse zakelijke bijeenkomst voor de wereldwijde elektronische muziekindustrie. De driedaagse conferentie voor muziekprofessionals loopt van woensdag tot en met vrijdag en biedt speciale programmering met onderwerpen variërend van marketing, publishing en boekingen tot duurzaamheid, maatschappelijke verandering en geestelijke gezondheid. De tracks ADE Beats & ADE Green zijn tevens een vast onderdeel van het conferentieprogramma. ADE Pro staat ook bekend als hét netwerkevenement voor de internationale muziekscene.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Reggae Lake Festival: “relaxed, puur, roots en natuur”