Amsterdam Dance Event – ADE 2019

ADE 2019 Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event doet in 2019 weer haar intrede in de hoofdstad. ADE vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober. Via dit blog tref je een samenvatting van de door VTA gepubliceerde berichten over ADE 2019.

AMW ADE DJ Marathon

AMW ADE DJ Marathon loopt van woensdag 16 oktober tot en met zaterdag 19 oktober. In de AMW.FM Studios kun je o.a. live optredens bekijken. Wat je nog meer kunt beleven lees je binnenkort via de website van Vrije Tijd Amsterdam.

Tentoonstelling DJFACES door Jos Kottmann

De foto tentoonstelling DJ FACES door Jos Kottman is zeer bijzonder te noemen. Vrije Tijd Amsterdam publiceert binnenkort een artikel over deze tentoonstelling. Dat doen we naar aanleiding van een interview met Jos Kottman.

Space DJ Lady Bee event

“Berg die laptop op, pak je drankje en begin je ADE-weekend met Spaces ‘eigen DJ Lady Bee”, aldus de organisatie van dit ADE event bij Spaces in de Vijzelstraat. De roots van DJ Lady Bee mag dan wel in Amsterdam liggen, wereldwijd speelt ze een prominente rol als we het over ‘bass-muziek’.

En hier is je kans om haar unieke stijl te horen, haar energie te voelen en los te laten op het Sound of Spaces: Lady Bee-evenement. Deze vrouwelijke topper kun je iedere dag vanaf 16:00 zien en horen draaien bij Spaces aan de Vijzelgracht.

Amstel Spaces – Fuckup Nights

De missie van Amstel Spaces tijdens Fuckup Nights? Leren van je fouten, je mislukkingen niet begraven, maar inzetten om je te inspireren. Waarom niet erkennen dat het leven soms niet verloopt zoals gepland?

We kunnen leren van elkaars fouten en het gesprek openen over succes, fouten en mislukkingen. Verwacht een avond vol ‘Fuckup’ verhalen waarin de vaak hilarische en pijnlijke anekdotes worden gecombineerd, gecombineerd met goed gezelschap, een zeer eerlijke sfeer, biertjes en uiteindelijk moves op de dansvloer.

Networking Lunch bij Spaces

De ‘Networking Lunch’ bij Spaces is een ideale start om ADE mee te beginnen. Zo’n groot en fantastisch dance-event vraagt om een gezonde aftrap en daarom heeft Spaces het perfecte evenement in het leven geroepen om de ADE-week fris en krachtig te beginnen: de Pre-ADE- netwerk lunch. Tijdens dit samenzijn kun je je netwerk uitbreiden tijdens een interessante netwerk lunch.

Businessclub ADE Spaces

Spaces, gelegen op de Vijzelgracht is er helemaal klaar voor. Iedereen is welkom in de businessclub en Spaces biedt alle mogelijke ruimte voor interviews, vergaderingen, presentaties, recepties en albumreleases.

“Laat het aftellen beginnen! En omdat het grootste elektronische muziekfestival ter wereld zich in de Nederlandse hoofdstad gaat ontvouwen, is een goede voorbereiding een must”, aldus de organisatie van de netwerk lunch.

ADE Netwerklunch

Tijdens deze Pre-ADE-netwerklunch ontmoet je bij Spaces mensen uit het ADE-netwerk. Beschouw het als uw tijd om te schitteren en van de gelegenheid gebruik te maken om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen in de muziekindustrie – over de hele wereld. Als je mee wilt doen aan de ADE lunch moet je je wel even aanmelden via de website van Spaces.

Co-working space

Voor het tweede jaar is Spaces de co-working space van Amsterdam Dance Event (ADE).Tijdens de ADE-week (16 oktober – 20 oktober) kunnen alle dans gerelateerde bedrijven drie van de meest centrale locaties van Spaces gebruiken; Afgevaardigden zijn welkom in de businessclub en Spaces biedt alle mogelijke ruimte voor interviews, vergaderingen, presentaties, recepties en albumreleases.

Movie preview: Beats (2019)

Bij Studio/K is het op zondag 20 oktober tijd voor ADE-event: Movie preview: Beats. De film speelt zich af in de jaren negentig. Het Verenigd Koninkrijk werd destijds overspoeld door raves: illegale feesten met zware beats en een eindeloze voorraad drugs.

De Criminal Justice Bill geïntroduceerd door de overheid in 1994 criminaliseerde het ‘verzamelen rond repetitieve beats’. Dit leidde tot massale protesten en nog meer raves.

Onwaarschijnlijke vriendschap

Tegen die achtergrond toont Beats de onwaarschijnlijke vriendschap; tussen tieners Spanner en Johnno in een Schotse stad. De eerste woont bij zijn criminele broer, de andere staat voor een verhuizing naar een nieuwe stad met zijn gezin en zijn potentiële nieuwe stiefvader, die toevallig een agent is.

Op hun laatste avondje uit stelen de twee vrienden geld van Spanners broer en reizen ze naar een onderwereld van anarchie, vrijheid en botsing met de krachten van orde en wet. Dit universele verhaal van vriendschap, rebellie en de onweerstaanbare kracht van de verzamelde jeugd, staat op een soundtrack die even eclectisch en opwindend is als de scène die het heeft voortgebracht.

TIEN KEER AWAKENINGS

Awakenings organiseert tijdens ADE 2019 maar liefst tien (!) verschillende feesten. De house party’s vinden plaats in de Warehouse Elementenstraat en de Gashouder. De eerste twee feesten vinden plaats op 16 oktober.

De laatste vier Awakenings zijn op zaterdag 19 oktober 2019. Op het moment van schrijven zijn bijna alle feesten uitverkocht. Voor drie feesten waaronder Adam Beyer presents drumcode zijn op het moment van schrijven (21 september 2019) nog kaarten te verkrijgen. Voor Maceo Plex x Lone Romantic ADE zijn ook nog kaarten beschikbaar.

Eigen feest onder ADE vlag

Bezoekers van ADE krijgen de mogelijkheid om een eigen feest onder de vlag van het wereldwijd toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie te geven.

De komende weken wordt op social media en andere kanalen gevraagd naar de ultieme ideeën voor een party, die aan de line up van ADE kan worden toegevoegd. Het beste idee wordt tijdens een officieel ADE-feest geproduceerd en vindt plaats op woensdag 16 oktober, de openingsavond van ADE 2019.

AMF presenteert line up als nooit tevoren

AMF heeft haar line-up voor ADE 2019 bekend gemaakt.

SOHN & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert

Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking. Op woensdag 16 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN.

Succesvolle nationale hiphopscene komt samen tijdens ADE Beats

Hiphop is al een aantal jaren de succesvolste muziekstroming in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks komen sleutelfiguren van voor én achter dat succes samen tijdens ADE Beats, het jubilerende netwerk- en talentenplatform dat sinds tien jaar hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en internationaal promoot.

Internationale topsprekers

Er zullen absolute top sprekers aanwezig zijn zoals het legendarische Amerikaanse producersteam The Track Masters, de met zijn krachtige en minimalistische beats zeer invloedrijke producer Juls uit Ghana, Zuid-Afrikaanse rapper Gigi Lamayne en industrieveteranen Frank Babar en Deborah Mannis-Gardner, die sterren van JAY Z tot Dr. Dre en van Rihanna tot Beyoncé bijstaat bij het veiligstellen van muziekrechten en samples.

TOMORROWLAND PRESENTS OUR STORY

Een primeur tijdens ADE: voor de allereerste keer komt Tomorrowland met een gloednieuw concept naar de club- en muziekconferentie in Nederland. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober wordt de Ziggo Dome omgetoverd tot OUR STORY, Celebrating 15 Years of Tomorrowland.

Tweede selectie artiesten

ADE, ’s werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakte vandaag de tweede selectie artiesten bekend.

Eerste selectie artiesten

ADE maakte vandaag de eerste selectie artiesten bekend.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Elrow tweedaagse tijdens Amsterdam Dance Event 2018

Amsterdam Dance Event 2018 bij Rokin 75

Amsterdam Dance Event 2018 – GAIA PARADISO

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here