ADE 2019 Amsterdam Dance Event

ADE 2019 Amsterdam Dance Event

ADE 2019 Amsterdam Dance Event

Nieuwsgierig naar de leuke dingen tijdens het Amsterdam Dance Event 2019? Via dit blog houden we je op de hoogte. Organiseer jij een te gek evenement tijdens ADE 2019? Wij ontvangen graag tips. Stuur dan s.v.p. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Sunnery James en Ryan Marciano

Sunnery James en Ryan Marciano geven tijdens ADE een drie uur durende live set in de AFAS LIVE. Dat hebben de twee dance-fanatiekelingen vandaag bekend gemaakt.

ADE bij Panama

Panama heeft al twee dagen voor het Amsterdam Dance Event bekend gemaakt. Op de 19e presenteert Luminosity Events This Is Trance! Een dag later is het tijd voor Audiowhore dat haar intrede doet in de nachtclub. Voor beide dagen is nog geen line-up bekend gemaakt.

Eerste ADE dag bij AFAS Live

Op donderdag 17 oktober is New Order te gast in AFAS Live. Het concert maakt deel uit van het officiële ADE programma.

Thuishaven

Thuishaven heeft haar line-up voor donderdag 17 oktober 2019 bekend gemaakt. Tijdens Thuishaven ADE Thursday w/Electric Delxuxe staan de volgende namen in de line-up: Clouds, Daniel Avery, Konduku, Lucy, Multiples (Speedy J & Surgeon), Nadia Struiwigh, Palmbomen II dj set, Sophia Saze en Versalife.

SOHN & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert Amsterdam Dance Event 2019

Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking. Op woensdag 16 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Hans Ek.

De aftrap met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen.

Er is de laatste jaren steeds meer livemuziek te vinden in het ADE festival en conferentieprogramma, de samenwerking met SOHN voor het openingsconcert ligt in het verlengde daarvan.

TOMORROWLAND PRESENTS OUR STORY

Een primeur tijdens Amsterdam Dance Event: voor de allereerste keer komt Tomorrowland met een gloednieuw concept naar de club- en muziekconferentie in Nederland. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober wordt de Ziggo Dome omgetoverd tot OUR STORY, Celebrating 15 Years of Tomorrowland.

Afrojack, Van Buuren en Tïësto

Artiesten zoals Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Goose, Netsky, Push, Steve Aoki, The Bloody Beetroots en Tïësto brengen hun ultieme Tomorrowland classic tracks, bijgestaan door het Metropole Orkest. OUR STORY is een drie uur durend spektakel met de wereldpremière op donderdag 17 oktober en een tweede show op vrijdag 18 oktober.

Show, spektakel, ongeëvenaarde producties

Tomorrowland onderscheidt zich al 15 jaar op het gebied van show, spektakel, ongeëvenaarde producties en een programma met de allergrootste acts. Deze show wordt een spectaculaire reis langs de vele hoogtepunten van Tomorrowland, waarbij de soundtrack wordt geleverd door een aantal van de grootste artiesten die de afgelopen jaren de Tomorrowland podia betraden.

De twee magische zomer weekenden in België

De komst van Tomorrowland naar Amsterdam is onderdeel van alle festiviteiten die dit jaar plaats vinden in het kader van het 15-jarig jubileum van het festival. Naast twee magische zomerweekenden in België waarvoor 400.000 festivalgangers afzakken naar Boom, vond onlangs ook de eerste wintereditie van Tomorrowland plaats in de Franse Alpen en ging de zender Tomorrowland One World Radio in de ether.

Richie Hawtin & Modeselektor live in NDSM-loods

Op woensdag 16 oktober 2019, de openingsdag van het Amsterdam Dance Event, start Modeselektor live de avond in de NDSM-loods. Het Berlijnse duo wordt opgevolgd door Richie Hawtin, die zijn audiovisuele show ‘CLOSE‘ opnieuw naar het dance-event brengt. In het voorprogramma staat SOPHIE.

ADE Guesthouse onderdeel van conferentieprogramma

Na een succesvol debuut vorig jaar als bijgebouw voor bijeenkomsten in de industrie, is De Balie, gelegen op 200 meter van ADE’s belangrijkste congreslocatie. Het DeLaMar Theater, gastheer voor het Franse Electronic Lab op donderdag 17 oktober, als onderdeel van ADE’s 2019 viering van Frankrijk en de bloeiende en geïnspireerde Franse scène.

Frankrijk is ADE Focus Country genoemd en er zullen tal van activiteiten zijn in zowel het conferentie- als festivalprogramma met het allerbeste wat de Franse elektronische muziekscene te bieden heeft.

Workshops, panels en presentaties

Het ADE Guesthouse in De Balie organiseert een dag vol workshops, panels, keynotes en presentaties met de meest actieve en relevante spelers van Frankrijk uit de onderling verbonden werelden van labels, streaming, publiceren, evenementenplanning, marketing en distributie. Het ADE Guesthouse-programma is toegankelijk voor houders van ADE Pass en ADE Conference Pass.

Check ook ons blog: Toffe dance festivals in Amsterdam 2019 

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here