ADE 2019 Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event doet in 2020 weer haar intrede in de hoofdstad. ADE vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwsberichten over ADE 2020. Check dat dit blog.


Update: Corona gooit ook roet in het eten tijdens ADE 2020. Het evenement gaat wel door maar in afgeslankte vorm en de meeste activiteiten vinden online plaats. Check de website van ADE voor alle updates.


Recordaantal van 146 landen

De 24e editie zit er inmiddels weer op. Van 16 tot 20 oktober ADE waren er meer dan 1.000 evenementen verspreid over 200 locaties. Er waren meer dan 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen.

Elrow: prima afsluiting van ADE 2019

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dat bleek maar weer eens zondagavond. Na de mineur van de ADAM Toren werd koers gezet naar de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Elrow maakte er weer een mooie show van. Het publiek genoot zichtbare van de beats en entourage. Daar kun je met een gerust hart op vrolijke wijze je ADE avonturen afsluiten.

Geweigerd bij de A’DAM Toren

Ik had er al een tijdje naar uitgekeken. De afsluitende sessie van Audio Obscura op de 16e verdieping van de ADAM Toren. Vol verwachting stapte ik van het pondje bij ’t IJ. Eenmaal aangekomen bij de entree werd ik niet binnen gelaten ondanks een geldig persbandje.

De volledige rij naast me werd wel toegelaten. Daar stond ik dan moederziel alleen en broodje nuchter met mijn fototoestel. Ik had maar vijf minuutjes nodig voor een sfeerimpressie.

Hangover Festival

Amsterdam Dance Event wordt op zondag 20 oktober afgesloten met het gratis festival ADE Hangover op de NDSM-werf.

Het festival biedt een uitgebreid muzikaal programma. In de drie overkapte podia vinden ‘back 2 back’-optredens plaats van onder anderen Tom Trago & Eclair Fifi, DJ Boring & Samuel Deep. Daarnaast treden acts als Binkbeat en Brass Rave Unit & Kauw op. Verder vertellen dj’s als Bufinman, Dave Clarke en Joost van Bellen de platen die ze hebben gevonden op de Discogs Record Fair.

Tot slot worden er diverse ‘anti-kater activiteiten’ georganiseerd, met onder meer installaties, Kabouter Karaoke, bingo-wedstrijden, hot tubs en sauna’s.

ADE Hangover wordt mogelijk gemaakt door de initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into The Woods en Stichting NDSM-werf. De initiatiefnemers willen hiermee iets teruggeven aan de stad en de nieuwsgierige Amsterdammers.

Het volledige programma is hier te vinden.

Bron: Entertainment Business

ADE op zondag in volle gang

ADE is ook op zondag nog in volle gang. Terwijl de vogeltjes alweer begonnen te fluiten begonnen er zo her en der door de stad vette feesten. Zo begon om zes uur ’s ochtends in The Loft (A’dam Toren) Audio Obscura x Keinemusik en ging de breakfastclub weer ouderwets los in de RADION.

In de Kromhouthal startte een nieuwe ADE editie van het populaire ELROW festival, terwijl de Melkweg zich opmaakt voor een ‘all ages festival’ met Dopebwoy, Jasha Rudge, Julian Jordan, Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine, Mike Williams en Ronnie Flex. Niet verkeerd al zeggen we het zelf.

De School, H7 Warehouse en de Marktkantine zijn Amsterdamse venues waar ADE op een spetterende manier afgesloten gaat worden.

Wil jij nog een feestje bezoeken? Bovengenoemde zijn lang niet alle feestjes. Neem nog een kijkje op de officiele website van het Amsterdam Dance Event als je nieuwsgierig bent naar de volledige programmering.

ALDA breekt record met AMF Festival en brengt de grootste, meest spectaculaire editie tot nu toe

‘DJ Mag Top 100 2019 bekend gemaakt: Dimitri Vegas & Like Mike nieuwe nummer 1 van de wereld’

De zevende editie van het door ALDA geproduceerde AMF festival bracht ruim 40.000 fans van over de hele wereld bij elkaar voor een spectaculaire editie, die het bezoekersaantal van de voorgaande edities verbrak en binnen recordtijd was uitverkocht.

Zaterdagnacht was het aanwezige publiek in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam getuige van de bekendmaking van de DJ Mag Top 100 2019 en van de bekroning van de nieuwe nummer 1 van de wereld: het Belgische DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike.

Hiermee stoten zij Martin Garrix van de troon die drie opeenvolgende jaren verkozen werd als beste DJ van de wereld en dit jaar op nummer 2 staat. Dimitri Vegas & Like Mike voeren de gerenommeerde DJ Mag Top 100 lijst voor de tweede keer aan; in 2015 stonden zij ook als hoogst genoteerd.

Allan Hardenberg, CEO ALDA: ‘Nu de laatste bezoekers de Johan Cruijff ArenA verlaten, kunnen we terugkijken op een zeer succesvolle en spectaculaire editie van ADE’s meest invloedrijke evenement die wat mij betreft de boeken ingaat als beste tot nu toe.

Het was binnen recordtijd uitverkocht en ruim 40.000 bezoekers uit 100 verschillende landen bezochten AMF festival 2019. Ik ben extreem trots op ons geweldige team professionals bij ALDA en kan niet wachten om weer met hen aan de slag te gaan voor alle aankomende evenementen die op de agenda staan.’

Deze editie waren de Australische Timmy Trumpet en het inmiddels legendarische Nederlandse DJ duo W&W de speciale 2=1 act. Deze unieke b2b set van twee DJ titanen werd in 2017 voor het eerst aan de show toegevoegd toen Hardwell en Armin van Buuren samen achter de decks stonden.

Het AMF festival werd afgetrapt met de opzwepende beats van de Nederlands snel stijgende ster Mike Williams, gevolgd door hitsensatie Jonas Blue. Maar ook internationale DJ grootheden als David Guetta, Armin van Buuren en Tiësto voerden het publiek mee op een muzikale reis en brachten de fans in extase.

Het tweede deel van de avond vulden de beats van Zweedse progressive house DJ Alesso en de grondlegger van de future house Don Diablo de ArenA met als ultieme afsluiter een set van hardstyle maestro Coone.

Pepperspray bij Martin Garrix

Ongeveer 130 mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een optreden van Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event (ADE) in de RAI bespoten met pepperspray. Zij raakten onwel en een aantal personen is beroofd. De politie is een onderzoek gestart.

De slachtoffers zijn behandeld door de EHBO. Er is niemand ernstig gewond geraakt.

De Nederlandse dj Martin Garrix geeft tijdens het Amsterdam Dance Event, dat tot en met 21 oktober duurt, twee concerten in de RAI.

“Ik stond te genieten van het concert, ik ben fan van zijn shows”, vertelt een bezoeker aan de Amsterdamse nieuwszender AT5. “Toen zag ik op een gegeven moment mensen weglopen en kreeg ik zelf een scherp gevoel in mijn keel en ogen.”

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen daadwerkelijk beroofd zijn. De politie roept slachtoffers op om contact op te nemen met de politie en aangifte te doen.

Vorig jaar soortgelijke incidenten

Ook vorig jaar werd bij een optreden van Martin Garrix tijdens ADE met pepperspray gespoten. Ook bij andere ADE-feesten werden bezoekers onwel door pepperspray. De politie vermoedde toen ook al dat de spray door zakkenrollers werd gebruikt.

“Dit is natuurlijk heel erg vervelend”, reageert een woordvoerder van ADE. “We kunnen niet veel meer doen om dit soort incidenten te voorkomen. We fouilleren iedereen uitgebreid bij de ingang. Alle tassen en jassen worden gecheckt.”

Volgens een bezoeker vond het incident dit jaar, net als in 2018, aan de rechterkant van de zaal plaats. “Ik snap niet hoe dit nu weer heeft kunnen gebeuren. Je wordt echt goed gefouilleerd.”

Bron: nu.nl

ADE: een unieke gelegenheid om heel veel feesten te missen

Het is deze week weer tijd voor het Amsterdam Dance Event. Voor veel feestgangers een unieke gelegenheid om heel veel feesten te missen.

“Dit is het grootste FOMO-event van het jaar”, jubelt dance-liefhebber Denise Lauwbeek. “Alleen op woensdag zijn er al bijna 150 feesten. Je kunt er naar maximaal 3 en dan ben je kneiterbrak voor de donderdag, als er weer 150 feesten te wachten staan waar je onmogelijk allemaal heen kunt. Om nog maar te zwijgen over zaterdag en zondag, wanneer allemaal supergave DJ’s op supergave locaties komen spelen terwijl jij al lang en breed gebroken in bed ligt. Hier moet je een klein beetje bij zijn!”

Ook de 25-jarige technofanaat Johan van Doel kijkt er naar uit om weer heel veel feesten te missen. “ADE is ieder jaar weer genieten van alles wat je mist. Het is net alsof zeven verschillende vrienden die elkaar niet kennen toevallig op dezelfde avond hun verjaardag vieren, en je kunt er misschien maar naar één of twee toe. Ik geniet altijd weer met volle teugen van mijn FOMO.”

Niet iedereen kijkt er naar uit om afwezig te zijn bij de honderden dance-events. Feestganger Duco Boersma (22) heeft een route uitgestippeld om bij de meer dan 450 evenement aanwezig te zijn. “Op woensdagochtend zal ik een kwartiertje helemaal losgaan bij de Paylogic, om daarna twintig minuten volledig uit mijn plaat te gaan bij de Breakfast Sessions, waarna ik nog heel even de Crane Sessions meepak, voordat ik een half uur crash in Foam. Zo kom ik het weekend wel door.”

Duco heeft er zin in. “Het is een uitstekende voorbereiding op de Amsterdam Marathon van zondag.”

Bron: De Speld

AMF is van start gegaan

AMF is zojuist van start gegaan. Tijdens het feest in de Johan Cruijff ArenA wordt zometeen bekend gemaakt wie de beste dj van de wereld is.

AMF is live te volgen:

https://www.facebook.com/amffestival/videos/785547008545266/

ADEV op De Dam

Tussen al het Amsterdam Dance Event uitgaansgeweld door, namen we een kijkje bij de manifest van ADEV op De Dam in Amsterdam. Je kunt er alles van denken en over zeggen, maar kleurrijk was het zeker. Kijk maar even naar het onderstaande filmpje:

Na dit bijzondere fenomeen en enkele toespraken trokken de ADEV sympathisanten de stad in.

Vrije Tijd Amsterdam ging linksaf naar het Vondelpark, om verslag te doen van een demonstratie van de Koerden. Zij komen in actie tegen de inval van Turkije in Syrië.

Sunnery James en Ryan Marciano in de AFAS Live

Sunnery James en Ryan Marciano stelde vrijdagavond in de AFAS Live niet teleur. Het dj-duo maakte er tijdens ‘Exposed’ een spetterende show van.

Het idee voor een show die verder gaat dan het draaien van platen, ontstond volgens RTL Boulevard nadat Sunnery en Ryan vader zijn geworden. “Vanaf het moment dat je een kind krijgt, wil je doorgeven waar je vandaan komt en wat je gevormd heeft”, vertelde Sunnery, die samen met zijn vrouw Doutzen Kroes de vijf-jarige Myllena en Phyllon van acht heeft, via RTL Boulevard.

Ryan en zijn vriendin Kim hebben ook een zoon en dochter, de vier-jarige Zen en de twee-jarige Moiselle. “Waar staan we voor, waar komen we vandaan, wat heeft ons geïnspireerd, wat drijft ons?”, schetst Sunnery het denkproces. “Dat proberen we nu ook heel subtiel in onze show te verwerken”, aldus Ryan Marciano tegenover RTL Boulevard.

ADEV 2019: Het Hek van de Dam

Het is even tijd voor een ander geluid. ADEV organiseert traditiegetrouw weer een protestmars die midden door de stad gaat.

“Elk jaar gaan wij de straat op om te dansen voor meer vrije ruimte in de stad. Wij laten ons horen voor een stad die diversiteit omarmt, cultuur de ruimte geeft en inziet dat sommige zaken meer waard zijn dan in geld is uit te drukken”, aldus ADEV.

De wandeling start voorafgegaan door een minuut stilte om 13:00 uur vanaf De Dam.

Wat doet het Amsterdam Dance Event aan drugsvoorlichting?

Het Amsterdam Dance Event is momenteel in volle gang. Op het moment van schrijven genieten vele duizenden dance-liefhebbers van toffe dance feesten die over de stad verspreid zijn. En dat niet alleen, de zakelijke conferentie is in volle gang. Naast onvergetelijke herinneringen die ADE bij de bezoekers teweeg zal brengen, zal ook de Nederlandse economie gebaat zijn bij het grootste event op het gebied van de Elektronische muziek.

De Telegraaf schreef over een feest van snuiven en slikken en de Volkskrant liet een verslaggever ‘infiltreren’ op één van de honderden feesten die tijdens ADE 2019 plaatsvinden.

Gezien de recente ontwikkelingen begrijpen we dat ontwikkelingen m.b.t. drugsproblematiek onder een vergrootglas liggen, maar om nou zo af te geven op het Amsterdam Dance Event, is wat ons betreft een beetje kort door de bocht.

Toen we over het Leidseplein wandelde ontdekte we een samenwerking tussen ADE, Unity en Celebrate Safe. Via deze link lees je wat dit inhoudelijk betekent.

Top-dj onthult bizar ritueel voor ADE

Mike Williams trad donderdag op in de Koepelkerk. De top-dj bekende een vast ritueel tegenover de Telegraaf. Zo liet Mike Williams voor de camera weten voor ieder optreden zijn schoenen uit te trekken. Het ritueel zit er al in gebakken sinds zijn jonge jaren.

Overigens scheen het optreden van de dj fantastisch geweest te zijn. Een mooi moment was een duo met dj Emma Heesters. De zangeres is voornamelijk bekend van op haar eigen YouTube-kanaal geplaatste covers.

ADE FRIDAY

ADE is ook vrijdag weer in volle gang. In de stad zie je veel groepen buitenlandse dance-toeristen. Zij nemen met brakke koppies plaats op één van de mooie terrassen die onze hoofdstad rijk is. Tijdens onze Amsterdamse wandeltocht zien we ook nog even die mooie Stadsschouwburg.

De Melkweg is ‘bezet’ door ADE beat deelnemers. Aandachtig wordt er geluisterd naar professionals uit de dance-industrie. Het programma startte om 13:45 uur. Op het moment van schrijven is het de beurt aan Nicki Farag die tijdens een Top Class voor het slotakkoord van ADE beats gaat zorgen.

Intercell

Mooie beelden van Intercell donderdagavond. De house-event organisator organiseert vier ADE feesten op rij. Op het filmpje zie je dj Rebekah. Vanavond is het tijd voor Intercell x Perc Trax. Dit feest is uitverkocht. Voor zaterdag en zondag zijn nog kaarten beschikbaar. De feesten vinden plaats in de H7 Warehouse.

https://www.facebook.com/IntercellAmsterdam/videos/339319530202036/

De kassa rinkelt bij Ticketswap

Het Amsterdam Dance Event is een goudmijn voor Ticketswap. Dat schrijft Matthias Pauw van RTL Z. Vorig jaar kwamen er maar liefst 400.000 bezoekers af op ADE en dus is het een goudmijn voor de tweedehands ticketsite. “Voor ons is ADE het drukste evenement van het jaar”, vertelt ceo Hans Ober via RTL .

Er zijn wel eendaagse evenementen die per dag drukker zijn, vertelt Ober, maar het hele festival bij elkaar is goed voor de drukste week van het jaar. Hoeveel kaartjes er precies geswapt worden dit jaar weet Ober nog niet. “Maar ik verwacht wel 80.000 kaartjes.” Volgens de topman en oprichter is ADE voor Ticketswap vergelijkbaar met wat kerst voor de supermarkten is.

De start van ADE Pro

Vandaag (vrijdag) start het programma van ADE Pro. Vanaf elf uur ’s ochtends worden er verspreid over het DeLaMar Theater, De Brakke Grond, Compagnietheater, De Balie, Generator Hostel en de Melweg verscheidene activiteiten georganiseerd.

ADE Green en ADE Sound Lab

Het DeLaMar Theater staat in het teken van ADE Green, terwijl men in De Brakke Grond en het Compagnietheater vrolijk wordt doorgegaan met ADE Sound Lab. Lucas & Steve geven een Beat Clinic, Loco Dice komt in actie met Evolution of my Sound en er is ADE MusicTalks met Charlotte de Witte. Het zijn ‘slechts’ enkele tipjes van de sluiter.

ADE University

Generator Hostel start vrijdagmorgen met Meditation PopUp. Het meditatie event is onderdeel van ADE University. Verspreid over de dag vinden er bij Generator Hostel 15 ADE activiteiten plaats.

ADE beats

Beats, beats, beats en nog een keer beats bij de Melkweg. U heeft het vast al geraden. Melkweg staat in het teken van ADE beats. ADE beats start met ‘Meet The Pro’s’, vervolgens zijn er een hoop activiteiten waaronder enkele toffe Q & A sessies. Afrolosjes presenteert The Global Success of Africa’s Club Sounds.

Asia Konnekt

De Balie staat vandaag deels in het teken van ADE Guesthouse met Asia Konnekt. De pijlen richten zich voornamelijk op Zuid-Korea. Fedde Le Grand maakt onder meer zijn opwachting.

Tomorrowland debuteerde glorieus

Tomorrowland debuteerde op haar vijftiende verjaardag glorieus in de Ziggo Dome. Wat een show, wat een muziek, wat een spektakel en wat een magie. Vrijdag herhaalt één van ’s werelds grootste dancefestivals het kunststukje nog een keer. De crème de la crème op dj gebied schitterende samen met het Metropole orkest. In de line-up stonden onder meer Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack. Zij speelde een mooie rol in de historie van dit festival. Het dance-publiek was vanuit alle delen binnen Europa naar de Ziggo Dome gereisd.

Eerbetoon Avicii

Tomorrowland stond ook stil bij Avicii. De overleden Zweedse dj werd op mooie wijze geëerd. Dat eerbetoon bestond uit een spetterende show waarbij er rode lichtkogels door de zaal heen vlogen. Uiteraard werd Wake Me up gespeeld.

Tropische vibe bij Vunzige Deuntjes en Fiesta Macumba

De stemming zat er goed in bij Vunzige Deuntjes en Fiesta Macumba. Het indoor festival vond plaats in de United Studio’s in Amsterdam.

Giel Beelen

Die arme Gielen Beelen toch. De radio-dj is woensdagnacht bestolen. Boeven gingen er vandoor met de laptop, een tas, zijn camera en een belangrijk kaartje dat in de camera zat. “Wil diegene die vannacht om 01:10 op de Rozengracht m’n laptop in tas meegenomen heeft misschien het kaartje uit de camera teruggeven? Staan namelijk de opnames op van de hele leuke can you feel it podcast van vanavond met secret cinema en joris voorn ☹️ #AmsterdamDiefEvent”, aldus Giel Beelen via zijn Instagram-account.

ADE – Soundlab

Het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en het Compagnietheater in het centrum van Amsterdam staan ook dit jaar weer in het teken van ADE – Soundlab. Het evenement herbergt sinds 2015 een driedaags programma over geluid, kunst en technologie.

VTA deed een rondje in de Brakke Grond en zag dat de techneuten druk in de weer waren met nieuwe apparatuur.

Tijdens ADE Soundlab zijn er musictalks, demo pitches, studio XL Sessions, masterclasses, workshops, Live Performances en vele andere activiteiten.

Samen met andere dance-liefhebbers werden we op een ‘privé’ optreden van dj Jonty Skruff getrakteerd. Check het YouTube filmpje hieronder maar eens om er een indruk van te krijgen.

Tijdens ADE Soundlab komen er grote sprekers aan het woord. In de sprekers line-up sieren onder andere de namen van Carl Cox, Charlotte Adigéry, Charlotte de Witte, David Wrench, Josep Garcés, Lucas & Steve, Malcom Cecil, Mike Williams, MODESELEKTOR, Richie Hawtin, Roger Linn, SAN HOLO, SOPHIE, Sunnery James & Ryan Marciano. Niet de minste al zeggen we het zelf.

Muurkunst bij AIR Amsterdam

AIR Amsterdam heeft traditiegetrouw een prachtige zwart/gele graffiti op de entree afgebeeld staan. Bij de club die is gelegen in de Amstelstraat vinden nog 4 ADE events plaats. Vanavond (donderdag) staan dj Tiësto & friends achter de draaitafels. Het feest MUSICAL FREEDOM viert haar 10-jarige jubileumeditie.

Vrijdag sieren een enorme berg aan muziekartiesten de line-up van Smash The House at ADE! Zaterdag is het tijd voor de combi tussen Nighvision en Broederliefde. Als sloteditie vindt zondag Girls Love DJs plaats.

AIR Amsterdam

Clair straalde

Woensdagnacht liep ik rond de klok van drie uur ’s nachts met gemengde gevoelens door één van de meest toffe nachtclubs die de hoofdstad rijk is. Maar, wat denk je? De nachtclub moet noodgedwongen sluiten. Los van het feit dat het zwaar klote is voor alle medewerkers en trouwe bezoekers van de nachtclub, snap ik er soms geen snars van.

Soms lijken Amsterdamse clubs liever underground te blijven. De charme van underground begrijp ik. Maar, als dat je eigen ondergang zou kunnen betekenen zet ik er mijn vraagtekens bij. Evalueer je marketingactiviteiten en durf te veranderen, zou ik zeggen.

Vergelijk het eens met toonaangevende festivals. Wat doen zij en wat doe jij? Is een nachtburgemeester niet een beetje overtrokken? Is de cultuur der clubeigenaren niet veel te gesloten? Een stukje cultuurverandering zou mijn inziens geen kwaad kunnen.

Ik moet er niet aan denken dat er weer zo’n parel uit het nachtleven gaat verdwijnen. Ik zal zeker niet de enige zijn die er zo over denkt. Woensdagnacht leek niks erop dat Claire aan het einde van haar latijn is. Het was volle bak aan het Rembrandtplein. Een echte ADE sfeer.

Ik wilde het vastleggen met mijn telefoon totdat ik op z’n Amsterdams te horen kreeg dat mijn flits aan stond en daar zijn ze niet van gediend. Mijn arm en mobiele telefoon werden naar beneden gedrukt. En terecht. Het hoorde er allemaal bij. Clair straalde.

Matige vertoningen in Club NYX

Ik wandelde woensdagnacht door de Club NYX tijdens: Cesqeaux presents: EAUX MYGOD (ADE). Om eerlijk te zijn vond ik het drie keer niks en dat zeg ik niet vanwege de flauwe woordgrap. Zo rond middernacht stond er verrassend genoeg geen rij voor de deur, terwijl er bij de excentrieke nachtclub normaal gesproken een rij staat, die bijna reikt tot aan de van ‘corruptie’ betichte bloemenmarkt.

Uitverkocht, dacht ik, maar niks was minder waar. De drie lagen tellende nachtclub was half leeg. In mijn ogen een ADE onwaardige ambiance, met een matige ‘lichtshow’ en muziekklanken die mij in ieder geval niet konden bekoren. Video content blijkt niet altijd de waarheid te spreken. Gelukkig ging het publiek op de eerste etage van de excentrieke nachtclub er wel in mee en leek de stemming daar opperbest. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Westerunie: Menno de Jong, In Trance We Trust en Dreamstate

Er klinken lekkere beats in de Westerunie waar Menno de Jong in samenwerking met ‘In Trance We Trust’ en ‘Dreamstate’ het publiek vermaakt vanachter de draaitafels. “Lekkere klassiekers en een gezellige sfeer.

Het is mijn eerste trance feest ever en had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn”, aldus de 25 jarige Barry Assink uit de Staatsliedenbuurt. De rasechte Amsterdammer is samen met zijn vriendin Chantal van Egmond. De twee vermaken zich zichtbaar vanaf de dansvloer.

ADE Green conferentie live te beluisteren via Sublime

Tof radionieuws voor ADE Green! Radiostation Sublime besteedt volop aandacht aan ADE Green. Vrijdag 18 oktober zal radio zender Sublime met haar show ‘Nieuws van de Vooruitgang’ rechtstreeks uitzenden vanaf de uitverkochte ADE Green-conferentie in het DeLaMar Theater.

ADE green is dé conferentie over ‘sustainability’, innovatie en sociale verandering binnen het nachtleven en de muziek industrie, terwijl ‘Nieuws van de Vooruitgang’ een nieuwsbulletin is met berichten vanuit de hele wereld over innovatie, duurzaamheid en maatschappij.

Het is vrijdag tijdens ADE 2019 alweer de zevende keer dat ADE Green tijdens het zwart/gele dance-event wordt georganiseerd. Tijdens ADE Green komen professionals uit de elektronische muziekwereld samen om te praten over duurzaamheid binnen de muziekindustrie.

Amsterdam Dance Event - ADE 2019
ADE Green 2018.
Foto credits: Amsterdam Dance Event

De conferentie wordt gepresenteerd door Green Events, ID&T, ADE Green, Julie’s Bicycle, the Green Music Initiative en Go Group. Op de agenda staan duurzaamheid, innovatie en sociale verandering prominent op de agenda. Er zijn diverse workshops, panels én een groene pitch.

Mooie woorden

“Thanks Daybreaker Community, ADE 2019 has been officially opened. With a lot of Energy. What a morning ? We have created something beautiful again! We would like to put the Mischief Makers and our partners in the spotlight. Thanks! But our biggest thanks go to you”, zijn de mooie woorden van de organisatie van het Daybreaker feest van woensdagochtend. Daybreaker was woensdagochtend vanaf 05:30 uur tot 08:30 uur het eerste ochtendfeest.

Vunzige Deuntjes

De urban scene domineert momenteel de hitlijsten, en maakt een enorme groei door. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe spelers, die met verfrissende geluiden en initiatieven bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van het genre. Voor veel van deze nieuwkomers is het alleen nog onduidelijk welke paden zij moeten bewandelen om hun plekje in de scene te veroveren.

Daarom komt Vunzige Deuntjes vandaag (woensdag 17 oktober) met de ADE Beats ‘Can we just talk?’-sessies. Tijdens een panelgesprek delen professionals uit de industrie hun visie en tips met het publiek, met als doel nieuw talent te inspireren en hen de eerste handvatten te bieden voor een succesvolle start van hun carrière. Alles is te volgen via een livestream op de FB-pagina van Vunzige Deuntjes.

Donderdag bundelt Vunzige Deuntjes de krachten met Fiesta Macumba. Dit ADE Festival is volledig uitverkocht. Het feest dat wordt georganiseerd in de United Studio’s Mediahaven start om 22:00 uur en gaat door tot 05:30 uur.

Amsterdam kleurt zwart/geel

Amsterdam kleur weer zwart en geel. Op het Leidseplein en Rembrandtplein zijn er weer de nodige zwart gele attributen gepositioneerd. Daarnaast hangen de vlaggen op veel plekken weer uit. Op de foto hieronder zie je het Rembrandtplein deze woensdagochtend.

Amsterdam Dance Event - ADE 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

House of China bij De Balie 

16 oktober 2019 – Amsterdam – In cultuurcentrum De Balie in Amsterdam heeft woensdagmiddag de persconferentie plaatsgevonden van ADE’s House of China. Onder leiding van moderator Martin van de Velde presenteerde vijf nieuwe partners zich aan de aanwezigen.

Daarnaast maakte platenlabel Monstercat op trotse wijze en via een originele video, een nieuwe samenwerking bekend met drie Chinese dj’s. Na een mooi introductiefilmpje mochten ze op het podium verschijnen.

De Balie zal de hele dag in het teken staan van de House of China, als onderdeel van Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens de dag vinden er onder andere zeven paneldiscussies en enkele andere programma onderdelen plaats.

De focus van de speciale House of China dag ligt op de meest recente trends in de elektronische muziek. De Chinese dance scene wordt onderzocht, niet alleen door naar festivals, marketing en streaming diensten te kijken, maar er wordt ook een blik op de Chinese club scene geworpen.

Armin van Buuren verzorgt tijdens House of China een keynote speech onder de titel Armin van Buuren: My China. Op woensdag 16 oktober, tussen 15.15 tot 16.00 uur, praat hij in De Balie over zijn ervaringen met China. Armin van Buuren was in 2016 de eerste DJ ter wereld met een soloshow in China. Onlangs werd aangekondigd dat Armin voor de tweede keer op rij een optreden verzorgt op ISY Music Festival dat rond de jaarwisseling plaatsvindt in Sanya op het eiland Hainan.

Top-6 by DiVine

Van 16 tot en met 20 oktober worden meer dan 2500 artiesten en 600 sprekers verspreid over bijna 200 locaties verwacht, hetgeen betekent dat Amsterdam vijf dagen lang het centrum is van de mondiale elektronische muziekindustrie. In dat kader vroegen we vocal-mc, songwriter én dj producer DiVine een top-6 van vrouwelijke dj’s samen te stellen.

A’dam toren is weer zwart/geel

De A’dam toren is sinds dinsdagavond weer zwart en geel gekleurd! In het imposante gebouw dat is gelegen aan ’t IJ worden tijdens ADE 55 events verspreid over tien verschillende verdiepingen georganiseerd.

Amsterdam Dance Event - ADE 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

https://www.facebook.com/adamtoren2017/videos/795339030898961/

ADE Sound Lab

ADE Sound Lab vindt plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en het Compagnietheater. ADE Sound Lab begint op woensdag en eindigt op zondag. Tijdens Sound Lab worden er een hoop activiteiten georganiseerd zoals music talks, demo pitches, workshops, Audiovisual Art Installations en Live Performances.

Tijdens ADE Sound Lab komen grote muziekartiesten aan het woord zoals Carl Cox, Charlotte Adigéry, Charlotte de Witte, David Wrench, Josep Garcés, Lucas & Steve, Malcom Cecil, Mike Williams, MODESELEKTOR (OFFICIAL SITE), Richie Hawtin, Roger Linn, SAN HOLO, SOPHIE, Sunnery James & Ryan Marciano, TODD TERRY, Wally Badarou en vele anderen.

AMF livestream

Zaterdag vindt tijdens ADE een nieuwe editie van AMF plaats. De Johan Cruijff ArenA zal weer volgepakt zitten met dance liefhebbers vanuit de hele wereld. Tijdens het feest wordt traditiegetrouw de nummer 1 dj van de wereld bekend gemaakt. AMF is zaterdag live te volgen via een livestream.

The Web Amsterdam

The Web Amsterdam heeft zin in ADE 2019! De homobar die is gelegen aan de Sint Jacobsstraat in de hoofdstad organiseert onder de ‘zwart/gele’ ADE paraplu van GDE We All Dance Together vijf dansevenementen. VTA blikte in samenwerking met de Gaykrant vooruit naar de ADE festiviteiten bij The Web Bar Amsterdam. We stelde een aantal vragen aan de mannen van The Web.

Homobar Prik Amsterdam doet volop mee tijdens ADE 2019

Homobar Prik Amsterdam doet volop mee tijdens ADE 2019. Het populaire gay café dat is gelegen in de Spuistraat geeft maar liefst zes dance-feesten. Prik is onderdeel van GDE We All Dance Together. In samenwerking met Gaykrant.nl schreven we een artikel over dit ADE event bij PRIK Amsterdam.

Audio Obscura in Muziekgebouw aan ’t IJ, The Loft en Lil’Amsterdam Centraal Station

Eerder namen we met VTA het Muziekgebouw aan ’t IJ en The Loft al op in meest bijzondere locaties voor een optimale ADE beleving. Audio Obscura lijkt er hetzelfde over te denken. De organisatie achter Audio Obscura organiseert namelijk feesten in het Muziekgebouw aan ’t IJ en The Loft.

Daarnaast wordt er een feest in Lil’ Amsterdam Central Station georganiseerd. Gezien de reputatie van Audio Obscura, de locaties en de line-up kun je weer grootse feesten verwachten.

Namen uit de line-up zijn onder andere Joris Voorn, Kölsch, Anja Schneider, Butch, Franky Rizardo, Blawan, Colin Benders, Len Faki, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Dimitri Kneppers, Miss Melera, Gustin, Nick Varon en Marcelo Vasamien vele andere dj sterren.

Hieronder het overzichtje van alle feesten en locaties:

Datum Locatie
17-okt Muziekgebouw aan t’ IJ
17-okt Lil’ Central Station
18-okt Muziekgebouw aan ’t IJ
18-okt Muziekgebouw aan t’ IJ
18-okt The Loft – A’dam toren
18-okt The Loft – A’dam toren
19-okt Muziekgebouw aan ’t IJ
19-okt Lil’ Central Station
19-okt The Loft – A’dam toren
19-okt The Loft – A’dam toren
20-okt The Loft – A’dam toren
20-okt The Loft – A’dam toren

3FM op ADE

Radiozender 3FM on air staat van woensdag tot en met zondag in het teken van ADE 2019. De studio verplaatst zich naar de Melkweg in Amsterdam. De 3FM dj’s gaan de straat op en bezoeken feesten. Daar spreken ze met muziekartiesten en festivalbezoekers.

Parkeer je auto en bezoek per leenfiets de ADE conferentie en de leukste ADE feestjes

Een super handige parkeerdeal tijdens ADE 2019. Dance liefhebbers die naar de hoofdstad komen om de conferentie of feestjes te bezoeken, kunnen gebruik maken van een heuse parkeercombi.

Via www.amsterdam-parkeren.nl kun je tijdens ADE je auto parkeren op het parkeerterrein van de RAI, in combinatie met het gebruik van leenfietsen. Op die manier parkeer je goedkoop en kun je per fiets de leukste feestjes en de conferentie bezoeken. Ideaal wat ons betreft.

Amsterdam Dance Event - ADE 2019

ADE Women Only: ‘it’s gonna be a night we will never forget’

“De line-up van Femmazing ADE feest Women Only is in de scene van vrouwelijke dj’s de ‘Crème de la Crème’ te noemen. GirlsMafia, Kimberlee Ramirez, Jennifer Cooke en Femmetastic traden op tijdens events zoals Milkshake, Pride Amsterdam en zelfs Tomorrowland, aldus een trots vertellende Femmazing-directeur Joyce Priem.

Women Only, het ‘zwart/gele’ dansfestijn, dat op vrijdag 18 oktober in Escape Deluxe zal plaatsvinden, is alleen toegankelijk voor vrouwen. “Alle bezoekers, DJ’s, fotografen, videograaf en entertainment zijn vrouw”, aldus Joyce Priem.

Radio 538 vanuit de A’DAM Toren

Radio 538 zal tijdens ADE live uitzenden vanuit de A’DAM Toren. Dat heeft 538 bekend gemaakt. Tijdens de uitzending krijgt 538 bezoek van grote dj’s, artiesten en jonge talenten. Enkele namen zijn: David Guetta, Lucas & Steve, Ferreck Dawn, Mike Mago, Chocolate Puma, Reinier Zonneveld, Solardo en Oliver Heldens. De radiozender was voorheen altijd actief met een dj hotel in The Student Hotel in Amsterdam.

TOMORROWLAND PRESENTS OUR STORY

Een primeur tijdens ADE: voor de allereerste keer komt Tomorrowland met een gloednieuw concept naar de club- en muziekconferentie in Nederland. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober wordt de Ziggo Dome omgetoverd tot OUR STORY, Celebrating 15 Years of Tomorrowland.

VTA Agenda -> Tomorrowland donderdag 17 en vrijdag 18 oktober

Zeven adembenemende locaties

Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar bijzondere locaties tijdens ADE. We selecteerde zeven parels die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Minister Van Engelshoven geeft startsein

Minister Van Engelshoven verzorgt officiële opening van ADE 2019. Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opent op woensdag 16 oktober de 24e editie van Amsterdam Dance Event.

VTA Agenda -> Sohn en metropole orkest

Femmazing ADE

Op vrijdag 18 oktober van 23:00 uur tot 04:00 uur, tijdens het grootste dance event ter wereld ADE, organiseert Femmazing een Women only Party in de Escape Delux! De line-up bestaat uit GirlsMafia, Kimberlee Ramirez, Jennifer Cooke (vocal DJ) en Femmetastic. Femmazing ADE is echter van al deze evenementen het enigste feest wat toegankelijk is voor alleen vrouwen!

VTA AGENDA -> Femmazing Women Only Party

GDE We All Dance Together

Het Amsterdam Dance Event kent in 2019 een officiële LHBTI+ programmering. Tijdens ‘GDE We All Dance Together’, dat wordt georganiseerd door Elliot Matos, Benjamin Aillery en Steve Malenka, bundelen café The Queens Head, Prik Amsterdam, The Web, Club Mystique en Club Yolo de krachten.

Verspreid over deze vier LHBTI uitgaan locaties vinden in vijf dagen tijd maar liefst negentien dance-events plaats.

VTA Agenda -> WOMEN OF HOUSE bij Prik

ADE 2019 bij VondelCS

VondelCS kijkt alweer reikhalzend uit naar ADE 2019. In het open publiekshuis waar innovatie en talentontwikkeling op het gebied van media, kunst en cultuur centraal staan, vindt donderdag 17 oktober een speciale ADE versie van Podcast & Chill plaats.

Tijdens ‘ADE x De Machine’ kunnen dance-liefhebbers een live podcast sessie bijwonen over de wereld van de dance-industrie met de 3VOOR12 muziekpodcast ‘De Machine’. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met de organisatie van de Podcast & Chill avonden bij VondelCS in het Vondelpark.

VTA AGENDA -> PODCAST & CHILL

Amsterdam Dance Event - ADE 2019
Vondel CS vanaf de buitenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Programma clubfestival en conferentie

ADE heeft het programma compleet! Dat maakte ’s werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek op donderdag 26 september bekend.

Laatste toevoegingen qua dj’s aan het dagprogramma waren Armin van Buuren (NL), Charlotte de Witte (BE), Floating Points (GB) en Joris Voorn. Dat betekent dat de Amsterdam Dance Event line up 2019 rond is.

Spielraum

Queer feest Spielraum is tijdens het Amsterdam Dance Event voor de tweede keer present. Het ADE feest vindt plaats in de RADION Amsterdam. Het idee achter SPIELRAUM werd geïnspireerd door grote denkers zoals Friedrich Schiller en Johan Huizinga, die geloofden dat mensen de beste versies van zichzelf laten zien tijdens het spelen.

VTA Agenda -> Spielraum

ADE bij SEXYLAND

Wie is er weleens bij die toffe locatie genaamd SEXYLAND geweest? Deze sociëteit organiseert in totaal 4 feesten tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event. De feesten op de NDSM-werf vinden plaats op 16, 17, 18 en 19 oktober.

Joost van Bellen

Eén van de feestjes bij Sexyland is Burning Down the House at ADE! De drijvende kracht achter dit feest is niemand minder dan Joost van Bellen. De in 1962 geboren dj en event-organisator, stond volgens velen aan de wieg van house als muziekstijl in Nederland. Het feest van de house-veteraan vindt plaats op donderdag 17 oktober 2019.

De voormalig resident-dj en artistiek leider van de befaamde club ROXY in Amsterdam organiseert het feest onder de vlag van Transformer. De muziekartiest laat via zijn Facebook pagina weten dat dit feest sinds jaren zijn grootste bijdrage is aan het ‘zwart/gele’ dance festijn.

VTA Agenda -> SYBYOSYS

VTA Agenda -> BURNING DOWN THE HOUSE

VTA Agenda -> SAFE GRILL

VTA Agenda -> SEXY MESS AMSTERDAM

Amsterdam Dance Event - ADE 2019

Armin van Buuren tijdens House of China

Armin van Buuren verzorgt tijdens House of China een keynote speech onder de titel Armin van Buuren: My China. Op woensdag 16 oktober, tussen 15.15 tot 16.00 uur, praat hij in De Balie over zijn ervaringen met China.

Armin van Buuren was in 2016 de eerste DJ ter wereld met een soloshow in China. Onlangs werd aangekondigd dat Armin voor de tweede keer op rij een optreden verzorgt op ISY Music Festival dat rond de jaarwisseling plaatsvindt in Sanya op het eiland Hainan.

Tijdens de keynote probeert Armin antwoorden te geven op uiteenlopende vragen over China. Wat ziet hij daar recent gebeuren en wat maakt een show anders dan in bijvoorbeeld Europa of Amerika. Heeft het invloed op zijn werkwijze en komt de muzieksmaak van zijn Chinese fans overeen met die van fans in andere landen? Wat is de betekenis van China voor de artiest Armin van Buuren?

Naast zijn eigen persoonlijke ervaringen, laat de Leidense DJ zijn licht ook schijnen over de Chinese muziekscene in het algemeen. Wat heeft het land nu nodig volgens hem en hoe is de ontwikkeling in de afgelopen jaren. Is dat zichtbaar voor hem, sinds zijn eerste optreden in China dat in 2016 plaats vond als onderdeel van zijn Only Embrace-tour. Ziet hij ook opkomend talent onder de Chinese DJ’s?

VTA Agenda -> House of China

AMW ADE DJ Marathon

AMW ADE DJ Marathon loopt van woensdag 16 oktober tot en met zondag 20 oktober. In de AMW.FM Studios kun je o.a. live optredens bekijken.

VTA Agenda -> AMW ADE DJ Marathon

Tentoonstelling DJFACES door Jos Kottmann

De foto tentoonstelling DJ FACES door Jos Kottman is zeer bijzonder te noemen.

VTA Agenda -> DJ FACES

Space DJ Lady Bee event

“Berg die laptop op, pak je drankje en begin je ADE-weekend met Spaces ‘eigen DJ Lady Bee”, aldus de organisatie van dit ADE event bij Spaces in de Vijzelstraat. De roots van DJ Lady Bee mag dan wel in Amsterdam liggen, wereldwijd speelt ze een prominente rol als we het hebben over ‘bass-muziek’.

En hier is je kans om haar unieke stijl te horen, haar energie te voelen en los te laten op het Sound of Spaces: Lady Bee-evenement. Deze vrouwelijke topper kun je iedere dag vanaf 16:00 zien en horen draaien bij Spaces aan de Vijzelgracht.

VTA Agenda -> Lady Bee Spaces

Amstel Spaces – Fuckup Nights

De missie van Amstel Spaces tijdens Fuckup Nights? Leren van je fouten, je mislukkingen niet begraven, maar inzetten om je te inspireren. Waarom niet erkennen dat het leven soms niet verloopt zoals gepland?

We kunnen leren van elkaars fouten en het gesprek openen over succes, fouten en mislukkingen. Verwacht een avond vol ‘Fuckup’ verhalen waarin de vaak hilarische en pijnlijke anekdotes worden gecombineerd, gecombineerd met goed gezelschap, een zeer eerlijke sfeer, biertjes en uiteindelijk moves op de dansvloer.

VTA Agenda Amstel Spaces – Fuckup Nights

Spaces Co-working space

Voor het tweede jaar is Spaces de co-working space van Amsterdam Dance Event (ADE).Tijdens de ADE-week (16 oktober – 20 oktober) kunnen alle dans gerelateerde bedrijven drie van de meest centrale locaties van Spaces gebruiken; Afgevaardigden zijn welkom in de businessclub en Spaces biedt alle mogelijke ruimte voor interviews, vergaderingen, presentaties, recepties en albumreleases.

Movie preview: Beats (2019)

Bij Studio/K is het op zondag 20 oktober tijd voor ADE-event: Movie preview: Beats. De film speelt zich af in de jaren negentig. Het Verenigd Koninkrijk werd destijds overspoeld door raves: illegale feesten met zware beats en een eindeloze voorraad drugs.

De Criminal Justice Bill geïntroduceerd door de overheid in 1994 criminaliseerde het ‘verzamelen rond repetitieve beats’. Dit leidde tot massale protesten en nog meer raves.

Onwaarschijnlijke vriendschap

Tegen die achtergrond toont Beats de onwaarschijnlijke vriendschap; tussen tieners Spanner en Johnno in een Schotse stad. De eerste woont bij zijn criminele broer, de andere staat voor een verhuizing naar een nieuwe stad met zijn gezin en zijn potentiële nieuwe stiefvader, die toevallig een agent is.

Op hun laatste avondje uit stelen de twee vrienden geld van Spanners broer en reizen ze naar een onderwereld van anarchie, vrijheid en botsing met de krachten van orde en wet.

Dit universele verhaal van vriendschap, rebellie en de onweerstaanbare kracht van de verzamelde jeugd, staat op een soundtrack die even eclectisch en opwindend is als de scène die het heeft voortgebracht.

VTA Agenda – Movie preview beats

TIEN KEER AWAKENINGS

Awakenings organiseert tijdens ADE 2019 maar liefst tien (!) verschillende feesten. De house party’s vinden plaats in de Warehouse Elementenstraat en de Gashouder. De eerste twee feesten vinden plaats op 16 oktober.

De laatste vier Awakenings zijn op zaterdag 19 oktober 2019. Op 18 oktober draait Ricardo Villalobos in de Warehouse Elementenstraat. Op het moment van schrijven zijn bijna alle feesten uitverkocht. Voor drie feesten waaronder Adam Beyer presents drumcode zijn op het moment van schrijven (21 september 2019) nog kaarten te verkrijgen. Voor Maceo Plex x Lone Romantic ADE zijn ook nog kaarten beschikbaar.

VTA Agenda -> Adam Beyer presents drumcode

VTA Agenda -> Maceo Plex x Lone Romantic ADE

VTA Agenda -> Ricardo Villalobos

Eigen feest onder ADE vlag

Bezoekers van ADE krijgen de mogelijkheid om een eigen feest onder de vlag van het wereldwijd toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie te geven.

De komende weken wordt op social media en andere kanalen gevraagd naar de ultieme ideeën voor een party, die aan de line up van ADE kan worden toegevoegd. Het beste idee wordt tijdens een officieel ADE-feest geproduceerd en vindt plaats op woensdag 16 oktober, de openingsavond van ADE 2019.

Paylogic Hangout

Voor het derde jaar op rij brengt Paylogic live entertainment en muziekprofessionals samen voor gesprekken, meetups, lekker eten & drinken. Je vindt hun exclusieve ontmoetingsplaats aan de overkant van de straat van het DeLaMar Theater.

AMF presenteert line up als nooit tevoren

AMF heeft haar line-up voor ADE 2019 bekend gemaakt. Traditiegetrouw worden er veel grote dj’s welkom geheten tijdens AMF. Tijdens het evenement wordt eveneens de beste dj van de wereld bekend gemaakt. Vorig jaar was Martin Garrix de absolute winnaar.

VTA Agenda -> AMF

SOHN & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert

Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking. Op woensdag 16 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN.

Succesvolle nationale hiphopscene komt samen tijdens ADE Beats

Hiphop is al een aantal jaren de succesvolste muziekstroming in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks komen sleutelfiguren van voor én achter dat succes samen tijdens ADE Beats, het jubilerende netwerk- en talentenplatform dat sinds tien jaar hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en internationaal promoot.

Internationale topsprekers

Er zullen absolute top sprekers aanwezig zijn zoals het legendarische Amerikaanse producersteam The Track Masters, de met zijn krachtige en minimalistische beats zeer invloedrijke producer Juls uit Ghana, Zuid-Afrikaanse rapper Gigi Lamayne en industrieveteranen Frank Babar en Deborah Mannis-Gardner, die sterren van JAY Z tot Dr. Dre en van Rihanna tot Beyoncé bijstaat bij het veiligstellen van muziekrechten en samples.

Tweede selectie artiesten

ADE, ’s werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakte vandaag de tweede selectie artiesten bekend.

Eerste selectie artiesten

ADE maakte vandaag de eerste selectie artiesten bekend.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Elrow tweedaagse tijdens Amsterdam Dance Event 2018

Amsterdam Dance Event 2018 bij Rokin 75

Amsterdam Dance Event 2018 – GAIA PARADISO

Zoek jij een nachtclub in Amsterdam?

Daybreaker zorgt voor kickstart Amsterdam Dance Event 2018

Top-5 ADE 2018 van Hidde Kross van Veejays.com

Het festivalprogramma van Amsterdam Dance Event 2018

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam