DJ Jill Kleinjan:
DJ Jill Kleinjan

“Het maakt niet uit wie of wat je bent, muziek brengt mensen bij elkaar. Daarom hou ik er ook zo van”, laat een uiterst enthousiaste dj Jill Kleinjan weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

VTA interviewde de van muziek bevlogen dj en vroeg onder meer naar de favoriete muziekgenre, de grootst blooper ever, het mooiste moment in 2019, festival Milkshake en het Amsterdam Dance Event.

Waar ben je geboren en opgegroeid?

“Ik ben geboren in Gouda, omdat er geen plekje meer was in het ziekenhuis in Rotterdam! Ik ben opgegroeid in het mooie Rotterdam met mijn lieve ouders en zus.”

“Ik ben opgegroeid in het mooie Rotterdam”

Als ik mijn huiswerk goed heb gedaan draai jij Deephouse, Future House en Techhouse. Welke muziekstijl ligt het dichtst bij je?

“Jij hebt je huiswerk goed gedaan! Ik draai deephouse, techhouse en af en toe house met een discotech randje, zoals ik het zelf graag omschrijf. Future house draai ik niet meer. Dit vond ik toch net even wat minder.

House met een rauw randje (tech) ligt het dichtste bij me. Deze muziek voel ik tot in mijn tenen. Heerlijk!”

Hoe vond jij het Milkshake festival?

Milkshake festival is liefde! Al die verschillende mensen die samen een eenheid vormen. Het is echt één van mijn favoriete festivals. Ik stond dit jaar op de Ms. Jones stage. Ik heb weer zoveel energie van iedereen mogen ontvangen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, muziek brengt mensen bij elkaar. Daarom hou ik er ook zo van!”

DJ Jill Kleinjan: "Muziek brengt mensen bij elkaar, daarom hou ik er ook zo van”
DJ Jill Kleinjan bij Milkshake 2019.

Wat is de grootste blooper die je ooit hebt gemaakt tijdens je dj-carrière?

“De grootste blooper, jeetje! Ik denk toch wel dat moment dat ik zo enthousiast was dat ik met mijn elleboog een soort swing maakte die regelrecht op de cue-knop belandde. Daar sta je dan, midden in je set en opeens is het doodstil. Ik schrok wel even, maar nu kan ik er gelukkig om lachen.”

Het jaar 2019 tot nu toe. Wat was jouw mooiste moment achter de draaitafels?

“Hoe cliché het ook klinkt. Elke keer als ik weer ergens mag draaien, geniet ik met volle teugen. Enkele highlights van deze zomer waren toch wel Milkshake festival, Solar, Blendfest ohhh en niet te vergeten Ibiza en Praag. Ibiza was met alleen maar vrouwen, geweldig toch!

In Praag stond ik samen met saxofoniste Cece Noir. De club was loaded en ze hadden daar van die CO2 machines. Wij hebben staan blazen met die dingen! Haha heerlijk.”

“Elke keer als ik weer ergens mag draaien, geniet ik met volle teugen”

Voor welke dj in Nederland heb jij de meeste bewondering?

“Sowieso heb ik bewondering voor iedereen die zichzelf durft te uiten door middel van muziek. In Nederland.. ja ik ben echt een fan van Benny Rodriques. Vanaf het moment dat ik hem zag draaien met zoveel energie en plezier, dacht ik dit wil ik ook! Verder ben ik fan van Isis. Zij is gewoon een topwijf.”

Van de artiesten die dit jaar op een festival of in een nachtclub in Amsterdam achter de draaitafels staan, is gemiddeld 17,1 % vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van het Parool. Wat vind je hiervan?

“17,1 % woow dat is lager dan ik had gedacht. Wat jammer! Naast alle fantastische mannelijke dj’s zijn er ook steengoede vrouwelijke dj’s. Van mij mag dat percentage echt wel omhoog hoor en snel ook! Jullie weten me te vinden … haha.”

Op welk feest/festival zou je ooit nog eens willen draaien?

“Ik ben een aantal keer naar Elrow geweest. Dat feest en die muziek ademt waar ik voor sta. Ook thuishaven lijkt me een te gekke plek, die vibe is zo relaxed. Ja dat past wel in mijn straatje!”

“Het feest Elrow en die muziek ademt waar ik voor sta.”

Hoe beleef jij het Amsterdam Dance Event?

“ADE is een event om elk jaar naar toe te leven. Elk jaar ben ik daar te vinden. Ik bezoek optredens van collega’s en af en toe mag ik wat van mijzelf laten horen. Het is bizar hoeveel mensen erop afkomen. Muziek verbindt mensen en ADE is daar echt een voorbeeld van.”

Nog iets toe te voegen?

“Wat een leuk interview! Thanx en ik hoop je gauw een keer op de dansvloer te zien!”

Reactie Rik: Thanks en dat komt helemaal goed.

Interview door:

Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

DJ Samaker: “Het meest genieten als er veel familie en vrienden zijn”

MC Divine: ‘energie, liefde en positiviteit voor iedereen’

DJ Leroy Sendar: mijn droom is om een club te openen op Ibiza

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam