Blog – AJAX in Champions League: Road to the final

Blog - AJAX in Champions League: Road to the final
Photo: Orange Pictures

Blog – AJAX in Champions League: Road to the final

Via dit blog blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van Ajax in de Champions League.

15 maart 2019

Ajax loot Juventus voor kwartfinale Champions League

Ajax kan aan de bak in de Champions League! De ploeg van trainer Erik ten Hag werd onder het toeziend oog van technisch directeur Marc Overmars gekoppeld aan Juventus in Turijn. De Amsterdamse ploeg speelt op 9 april 2019 de eerste wedstrijd tegen de Italianen thuis in de Johan Cruijff Arena. De uitwedstrijd in Turijn wordt op 16 april 2019 gespeeld.

10 maart 2019

Ajax heeft zondag in de Johan Cruijff Arena een prima vervolg gegeven aan de fenomenale zege tegen Real Madrid in Spanje. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg Fortuna Sittard met 4-0. Ten opzichte van de wedstrijd met Madrid was er in de basisopstelling slechts één verandering. Lasse Schöne begon op de bank en Kasper Dolberg werd gepositioneerd in de punt van de aanval. Neres, startte als rechtsbuiten en Hakim Ziyech stond op papier op het middenveld. Lees hier het artikel.

8 maart 2019

De Telegraaf meldt dat Ajax de uitwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League mogelijk zonder eigen supporters moet afwerken. De UEFA is een onderzoek gestart na misdragingen van Ajax-fans rond en tijdens het gewonnen uitduel (1-4) van dinsdag met Real Madrid. ‘Supporters van Ajax vernielden in het stadion een veiligheidsnet en zouden voorwerpen op het veld hebben gegooid. Ajax kreeg eind vorig jaar na de uitwedstrijd tegen Benfica al een voorwaardelijke straf van een uitduel zonder eigen publiek opgelegd’, schrijft De Telegraaf.

8 maart 2019

Sonny Silooy geeft tegenover de Telegraaf aan dat de KNVB goed heeft gehandeld. Tijdens het gesprek wordt er een mooi bruggetje gemaakt naar 1995. Silooy ziet overeenkomsten maar geeft wel aan dat de overwinning op Madrid van het huidige Ajax mooier was dan toendertijd.

7 maart 2019

Vrijdag 15 maart om 12:00 uur vindt in Nyon (Zwitserland) de loting plaats voor de kwartfinale en halve finale van de Champions Leauge. Menig Ajax supporter zal op die dag gekluisterd zitten aan de tv, mobiel, of ander apparaat, om te kijken welke (mogelijke) tegenstander(s) Ajax gaat treffen. De eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Champions Leauge vindt plaats op 9 of 10 april. Op 16 en 17 april, een week later, zijn de returns.

Mogelijke tegenstanders voor Ajax zijn:

Borussia Dortmund
Barcelona
Paris Saint-Germain
Porto
Manchester City
Real Madrid
Juventus

 

Speeldata:

9-10 april kwartfinales, heenronde
16-17 april kwartfinales, terugronde
30 april-1 mei halve finales, heenronde
7-8 mei halve finales, terugronde
1-1 juni de Champions League-finale

 

Geschreven door: Rik Verkaik

Gerelateerd artikel:

Ajax – Real Madrid: wat schreven de kranten?

Zelfs de Ajax clubwatcher was sprakeloos 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here