Frenkie de Jong: “ik zou mezelf nooit vergelijken met Cruijff”

Frenkie de Jong:
Credits: Orange Pictures

Frenkie de Jong: “ik zou mezelf nooit vergelijken met Cruijff”

“We kunnen iedereen laten zien dat we net zo goed zijn als zij, of zelfs beter,” vertelt de middenvelder Frenkie de Jong aan UEFA.com. De Europese voetbalwebsite sprak met de Jong over de aanstaande clash van Ajax tegen Juventus, de stappen die hij maakte toen hij van Willem II naar Ajax verkaste en de vergelijking met voetbalgrootheid Johan Cruijff. De 21-jarige De Jong begon zijn carrière bij Willem II, verhuisde in 2015 naar Ajax op 18-jarige leeftijd. Onlangs werd bekend gemaakt dat het supertalent volgend seizoen voor FC Barcelona gaat spelen.

“Het was tot nu toe geweldig voor ons. We speelden uiteraard drie inleidende play-off rondes. We hebben ze allemaal gewonnen en dat was ook ons doel. Toen kwamen we bij de groepsfase waarin we hebben laten zien waar we van gemaakt zijn. We bereikten de kwartfinales en het hoogtepunt was dat we Real Madrid elimineerden. We hebben iedereen laten zien wat we kunnen doen en hopelijk kunnen we dat opnieuw laten zien in de wedstrijden tegen Juventus.

We zijn heel erg gemotiveerd

We zijn heel erg gemotiveerd, net als de andere teams in de kwartfinales. We zijn natuurlijk een nieuwkomer tussen alle grote ploegen, maar ik denk dat we iedereen hebben laten zien dat we hetzelfde niveau kunnen halen als de andere teams, en hopelijk kunnen we tegen Juventus iedereen laten zien dat we net zo goed zijn als zij of zelfs beter.

Voetballen met creativiteit en lef

De spelbepaler van Ajax vervolgt: “Ajax staat voor goed voetbal, voetballend vanuit de verdediging naar het doel, creativiteit en met lef. Ik had een uitstekende opleiding bij Willem II en vond het leuk om daar te spelen. Mensen bij Willem II hebben me geholpen in mijn ontwikkeling, en dat hebben ze bij Ajax ook gedaan. Je bent vrij om je eigen spel te spelen en ze corrigeren je wanneer dat nodig is. Maar ik vind dat je je creativiteit moet kunnen tonen, want dat is een van de grootste kwaliteiten van het Nederlandse voetbal.

Ik heb altijd veel gegeven voor mijn voetbal, maar ik heb ook veel gemist. Dat was nooit moeilijk voor mij, want voetbal is het beste wat er is wat mij betreft. En ik heb er plezier in sinds ik een klein jochie was. Voetbal speelt een hele grote rol in mijn leven omdat het me gelukkig maakt. Ik vond altijd dat Messi de beste speler was. Als jonge speler was ik meer een nummer 10 die vlak achter de spitsen speelde. Een beetje lui, met veel balbezit. Nu ben ik meer een speler die het meeste aan het werk is vanuit de opbouwfase.

Ik zou mezelf nooit willen vergelijken met Cruijff

Ik word met Johan Cruijff vergeleken omdat we op dezelfde manier lopen of rennen.Ik denk niet dat ze me echt vergelijken met hoe goed hij was of hoe goed ik kan worden, of wat mijn invloed is, omdat hij veel groter is dan ik ben of ooit zal worden. Ik zou mezelf nooit willen vergelijken met Cruijff. Mijn sterkste punten? Het is moeilijk om te zeggen, maar ik ben iemand die altijd de bal wil hebben en die liever met de bal aan zijn voeten speelt.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ultras Amsterdam kondigen sfeeractie Ajax – Juve aan

Lees ook: 8 x Ajax wint van Juventus, omdat….

Lees ook: Ajax Champions Leauge the road to the final

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here