8 x AJAX wint van Juventus, omdat…

8 x AJAX wint van Juventus, omdat…
Photocredits: Orange Pictures

8 x AJAX wint van Juventus, omdat…

1…Juventus een Oude Dame is en wij Jonge Godenzonen. Een krakkemikkig bejaard vrouwtje moet toch makkelijk op de slachtbank gelegd worden door onze goddelijke krijgers.

2…we nog iets recht te zetten hebben voor de verloren finale in het seizoen 1995/1996. Juventus won de eindstrijd van de Champions League met vermoedelijk vals spel. Voormalig Ajax- teammanager en –knuffelicoon David Endt doet hier graag een boekje over open. Hij suggereerde dat de Italianen destijds wat stimulerende tabletjes nodig hadden om de Amsterdammers opzij te zetten. Onze wraak zal zoet zijn…

3…Juventus een elftal vedetten op zijn retour heeft en wij de toekomst zijn. De Zebra’s hebben de beschikking over diverse slagers, zoals Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Sami Khedira die de 30 al ruimschoots gepasseerd zijn en op hun laatste benen lopen. Zet daar onze hongerige jonkies Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, David Neres en Donny van de Beek tegenover. Kortom: een FIAT versus een Ferrari.

4.…Ajax de gezondste club van Europa is. De recente successen van Juventus zijn kunstmatig bij elkaar gekocht met de centen van de bank. De schulden van de Oude Dame zijn van galactische proporties, bijna 300 miljoen euro. Ajax kan zichzelf met behulp van Marc Netto prima bedruipen. Naast sportieve dope maakt Juve dus ook gebruik van financiële dope. Maar Ajax zal uiteindelijk zegevieren, want eerlijkheid duurt het langst…

5…Matthijs de Ligt precies weet hoe hij Cristiano Ronaldo moet uitschakelen. Dat deed hij immers een jaar geleden ook toen de beste verdediger van de wereld het met het Nederlands Elftal opnam tegen Portugal. Uitslag 0-3 en de Mediterrane emovedette werd vroegtijdig naar de kant gehaald.

6…omdat Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala typische vedettetrekjes hebben. Een beetje tactisch geneuzel. Beide sterren hebben een status aparte en houden niet van verdedigen. Die taak voeren ze vaak maar half uit, waardoor Ajax kansen krijgt op een veldoverwicht. En dan zijn we op ons sterkst!

7…het huidige Ajax heel veel overeenkomsten vertoont met de kampioenen van 1995. Aanvallen met verzorgd voetbal. Een goede balans tussen ervaren spelers en aanstormende talenten. Zo namen toentertijd Frank Rijkaard en Danny Blind jongelingen als Clarence Seedorf, Edgar Davids en Patrick Kluivert bij de hand. Samen stegen ze naar ongekende hoogte. Dusan Tadic en Daley Blind kunnen hetzelfde bewerkstelligen met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en de andere jonge talenten.

8…wij Ajax zijn en wij de beste zijn. Daarmee BASTA!

Door: Eelko Mink

vrijetijdamsterdam.nl

Blog – AJAX in Champions League: Road to the final