Ajax supporters in spanning voor UEFA uitspraak Juventus – Ajax

Ajax supporters in spanning voor UEFA uitspraak Juventus - Ajax
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ajax supporters in spanning voor UEFA uitspraak Juventus – Ajax

Ajax supporters kijken vol spanning uit naar de UEFA uitspraak rondom het duel tussen Juventus en Ajax op dinsdag 16 april in Turijn. De Amsterdamse club hangt nog steeds een straf boven het hoofd naar aanleiding van de vermeende ongeregeldheden van de fans tijdens eerdere Europese uitduels. De Europese voetbalbond stelde opnieuw een onderzoek in naar aanleiding van de wedstrijd van Ajax in Madrid. De uitspraak vindt op 28 maart 2018 plaats.

Zo meldde enkele bronnen dat het net uit het uitvak werd vernield en er met voorwerpen werd gegooid. Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf van een uitduel zonder publiek openstaan en het zou dus zomaar kunnen dat er in de kwartfinale geen Ajacieden mee mogen reizen. De loting vond plaats op 15 maart aangezien de UEFA op 28 maart uitspraak zal doen is de kaartverkoop nog niet begonnen.

Desondanks maakte de Italiaanse club uit Turijn de prijs voor een kaartje in het uitvak bekend. De Ajax-fanatiekelingen zullen, mits ze aanwezig mogen zijn, diep in de buidel moeten tasten. De prijs voor een kaart in het uitvak in het Allianz Stadium is vastgesteld op € 75,-. Ajax speelt op woensdag 10 april in de Johan Cruijff ArenA de eerste clash tegen de Italianen. De thuiswedstrijd in Amsterdam is tot aan de nok toe uitverkocht.

David Endt, de voormalige teammanager van Ajax, trad onlangs weer eens naar buiten met het doping verhaal wat rondom de finale van Ajax tegen Juve in 1996 hangt. “We willen revanche voor de finale in 1996, het Juventus van die tijd was misschien een beetje gedrogeerd”, waren de uitspraken van Endt in een interview met Radio Kiss Kiss.

VTA Sport

Gerelateerd:

Ajax supporters mogen mee naar Turijn

BLOG – AJAX in Champions League Road to the final