Klimaat ontwikkelingen 2019
Op naar een duurzaam Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Klimaat ontwikkelingen 2020

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot het klimaat in 2019. Via dit speciale blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de toekomst van het klimaat. Tips over klimaat nieuws? Dat horen we maar al te graag. Stuur dan a.u.b. een e-mail naar [email protected].

14 mei 2020

Repair Café De Meevaart is al meer dan 10 jaar een begrip in Amsterdam-Oost. Bij het Repair Café aan de Balistraat in Oost kun je jouw kapotte kleding, huishoudelijke apparaten (alles met een stekker of batterijen) en computers repareren. Vrije Tijd Amsterdam stelde een aantal vragen aan Kim Zuiver, één van de drijvende krachten van Repair Café De Meevaart in Amsterdam-Oost.

11 maart

Amsterdam – Op vrijdag 13 maart houdt een Inheemse delegatie uit Peru gesteund door Extinction Rebellion Nederland een demonstratie bij het hoofdkantoor van Pluspetrol in Amsterdam. Eerder deze week diende de delegatie een officiële klacht in tegen het bedrijf bij het Nederlandse Nationaal Contactpunt (NCP) dat toeziet op de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Na afloop van de demonstratie wordt in De Balie een documentaire vertoond, waarna de delegatie met het publiek in gesprek zal gaan. Dit nieuws heeft Extinction Rebellion vandaag middels een persbericht bekend gemaakt.

1 maart

EXTINCTION REBELLION LIJKT NIET TE STOPPEN

Extinction Rebellion lijkt niet te stoppen. De actievoerders komen maandag weer in actie tijdens het luchtalarm.

21 februari

DGTL Amsterdam creëert blauwdruk voor circulair festival

Na jaren grote stappen te hebben gemaakt op het gebied van circulariteit, zet het elektronische muziekfestival DGTL tijdens de aankomende achtste editie een cruciale volgende stap. Als pionier op het gebied van innovatie en duurzaamheid, heeft het festival een circulaire blauwdruk gerealiseerd die toepasbaar is op zowel een festival als een stad. DGTL Amsterdam, dat 11 en 12 april het festivalseizoen aftrapt op de NDSM-werf, is hiermee ’s werelds eerste elektronische muziekfestival dat volledige circulariteit nastreeft.

20 februari

Jungle Amsterdam: “Mensen eerlijk helpen in de Duurzaamheidsjungle”

Jungle Amsterdam: “Volgens ons zijn duurzaamheid en sociale duurzaamheid niet van elkaar los te koppelen. Het gaat uiteindelijk om het welzijn van mensen en het heeft weinig zin om tegen mensen te zeggen dat ze van het gas af moeten, als ze zich dagelijks afvragen hoe ze brood op de plank krijgen”, aldus Jannekee Jansen op de Haar namens Jungle. Vrije Tijd Amsterdam dook in de wereld van duurzaamheid en stelde een aantal vragen aan Jannekee van Jungle Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam interviewde de directeur van Jungle Amsterdam.

21 november

Hongerstakers Den Haag

Donderdagmiddag om 12:30 zullen vier hongerstakers zich begeven op het Plein in Den Haag om politici te wijzen op de eisen van Extinction Rebellion voor een beter klimaatbeleid.

“Radicale plannen om de verstoring en verwoesting van de wereld om ons heen tegen te gaan moet als prioriteit op de agenda van de Nederlandse regering. Sinds maandag hebben honderden mensen zich aangesloten en zijn er meer dan 360 mensen uit 27 landen in hongerstaking uit solidariteit voor de planeet, voedseltekorten in de wereld en om drastische, maar noodzakelijke maatregelen te eisen van overheden”, aldus een woordvoerder namens Extinction Rebellion.

17 november

LEDEN EXTINCTION REBELLION IN HONGERSTAKING VOOR BETER KLIMAAT

Vanaf maandag 18 november zullen drie Wageningse rebellen van Extinction Rebellion NL een week lang in hongerstaking gaan voor een beter klimaatbeleid. Over de hele wereld, in meer dan 25 landen, gaan tegelijkertijd meer dan 100 mensen in hongerstaking om de urgentie en noodzaak van de verstoring en verwoesting van de wereld om ons heen als prioriteit op de agenda van overheden te plaatsen.

16 november

Muziekgebouw en BIMHUIS hebben nu 964 zonnepanelen

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. Het is één van de projecten waarmee het Muziekgebouw in Amsterdam verder verduurzaamt. Op woensdagmiddag 20 november wordt het zonnepark feestelijk in gebruik genomen in aanwezigheid van Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur & Gemeentelijk Vastgoed van Amsterdam.

30 september 2019

“Sinds augustus 2019 organiseren wij elke eerste donderdag van de maand de Volt Discussion Series. In deze series debatteren wij over maatschappelijke vraagstukken”, vertelt Marlene van Loo namens Volt Amsterdam. Als onderdeel van deze series organiseert Volt op donderdag 3 oktober in het Goethe Instituut een nieuwe editie: ‘Don’t Brexit, Fixit!’. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met Marlene van Loo, de voorzitter van Volt Amsterdam.

30 augustus 2019

Kernenergie: het wapen tegen klimaatverandering?

Nederland staat aan het begin van de energietransitie. Zonne- en windenergie worden gezien als de energiebronnen van de toekomst. Er wordt ook hoopvol gekeken naar waterstofgas als een duurzaam alternatief voor aardgas en kool. Eén CO2-vrije energiebron lijkt zijn rentree te maken in het publieke debat: kernenergie.

vrijetijdamsterdam.nl