Klimaat ontwikkelingen 2019

Klimaat ontwikkelingen 2019
Op naar een duurzaam Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Klimaat ontwikkelingen 2019

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot het klimaat in 2019. Via dit speciale blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de toekomst van het klimaat. Tips over klimaat nieuws? Dat horen we maar al te graag. Stuur dan a.u.b. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Kernenergie: het wapen tegen klimaatverandering?

Nederland staat aan het begin van de energietransitie. Zonne- en windenergie worden gezien als de energiebronnen van de toekomst. Er wordt ook hoopvol gekeken naar waterstofgas als een duurzaam alternatief voor aardgas en kool. Eén CO2-vrije energiebron lijkt zijn rentree te maken in het publieke debat: kernenergie.

Maatschappelijke vraagstukken

Elke eerste donderdag van de maand organiseert de jonge Europese beweging Volt de Volt Discussion Series. In deze discussiereeks stelt de beweging maatschappelijke vraagstukken aan de kaak.

Nederland en Duitsland in overleg over klimaat

Goed nieuws voor het klimaat! Nederland en Duitsland gaan 22 augustus in gesprek over het klimaat. Niemand minder dan de Duitse bondskanselier Merkel en premier Rutte doen mee aan het gesprek.

Scholieren wederom de straat op voor klimaat

Scholieren gingen vrijdag 24 mei in Utrecht weer eens de straat op voor een beter klimaat! De jongeren willen dat de politiek meer maatregelen neemt om de opwarming van de aarde te remmen. De spijbel dag werd georganiseerd door Youth for Climate.

Er werd een protestmars gelopen en er waren toespraken vanaf een podium. Eerder werden er dergelijke protestacties georganiseerd in Amsterdam en Den Haag.

80 klimaatactivisten zogenaamd dood neergevallen

Klimaatactivisten hebben vrijdag 12 april 2019 weer eens de aandacht op zich weten te vestigen. Op het Stationsplein van Utrecht CS waren er 80 klimaatactivisten zogenaamd dood op de grond neergevallen.

De 5 actiegroepen die achter de actie ‘schuil’ gaan willen laten zien wat er kan gebeuren als er geen maatregelen worden ondernomen tegen klimaatverandering.

Indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam

Er werd zondagmiddag een indrukwekkende klimaatmars in Amsterdam gelopen. Er kwamen duizenden bezorgde mensen af op de protestloop. Er werd gelopen van De Dam, via het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein. Voordat de wandeltocht door de stad begon werden er toespraken gehouden.

vrijetijdamsterdam.nl

Neem ook eens een kijkje in ons blog: Vegan restaurants in Amsterdam 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here