Klimaat ontwikkelingen 2019

Klimaat ontwikkelingen 2019
Op naar een duurzaam Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Klimaat ontwikkelingen 2019

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot het klimaat in 2019. Via dit speciale blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de toekomst van het klimaat. Tips over klimaat nieuws? Dat horen we maar al te graag. Stuur dan a.u.b. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

17 november

LEDEN EXTINCTION REBELLION IN HONGERSTAKING VOOR BETER KLIMAAT

Vanaf maandag 18 november zullen drie Wageningse rebellen van Extinction Rebellion NL een week lang in hongerstaking gaan voor een beter klimaatbeleid. Over de hele wereld, in meer dan 25 landen, gaan tegelijkertijd meer dan 100 mensen in hongerstaking om de urgentie en noodzaak van de verstoring en verwoesting van de wereld om ons heen als prioriteit op de agenda van overheden te plaatsen.

16 november

Muziekgebouw en BIMHUIS hebben nu 964 zonnepanelen

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. Het is één van de projecten waarmee het Muziekgebouw in Amsterdam verder verduurzaamt. Op woensdagmiddag 20 november wordt het zonnepark feestelijk in gebruik genomen in aanwezigheid van Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur & Gemeentelijk Vastgoed van Amsterdam.

30 september 2019

“Sinds augustus 2019 organiseren wij elke eerste donderdag van de maand de Volt Discussion Series. In deze series debatteren wij over maatschappelijke vraagstukken”, vertelt Marlene van Loo namens Volt Amsterdam. Als onderdeel van deze series organiseert Volt op donderdag 3 oktober in het Goethe Instituut een nieuwe editie: ‘Don’t Brexit, Fixit!’. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met Marlene van Loo, de voorzitter van Volt Amsterdam.

30 augustus 2019

Kernenergie: het wapen tegen klimaatverandering?

Nederland staat aan het begin van de energietransitie. Zonne- en windenergie worden gezien als de energiebronnen van de toekomst. Er wordt ook hoopvol gekeken naar waterstofgas als een duurzaam alternatief voor aardgas en kool. Eén CO2-vrije energiebron lijkt zijn rentree te maken in het publieke debat: kernenergie.

vrijetijdamsterdam.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here