3 shops waar je sportsupplementen kan kopen in Amsterdam
Foto door Maksim Goncharenok via Pexels

Ben je als Amsterdammer flink actief als sporter? Doe je veel aan fitness, krachtsport of wil je je sportprestaties verbeteren? Dan is het aan te raden om het gebruik van sportsupplementen te overwegen. Maar wat zijn sportsupplementen precies en welke voordelen hebben ze? En wat zijn de drie beste shops in Amsterdam waar je voor sportsupplementen terecht kunt?

Wat zijn sportsupplementen? En welke voordelen hebben ze?

Onder sportsupplementen worden speciale voedingssupplementen verstaan, die je helpen om conditioneel en fysiek beter te presteren, om je spiergroei te stimuleren en om sneller te herstellen na een stevige inspanning. Supplementen zijn ideaal om je energie te boosten voor en na het sporten en helpen je lichaam aan de benodigde vitamines en mineralen. Fijn aan sportsupplementen is verder dat er vaak creatine in zit, een stof die het uithoudingsvermogen vergroot. Tijdens het sporten kun je door deze stof langer doorgaan. Het herstel na een flinke fysieke inspanning wordt door voedingssupplementen ook versneld. Stoffen die hierbij een rol spelen zijn onder meer glucosamine, chrondotine, msm en diverse vitamines, mineraalsoorten en glutamine. Sportsupplementen hebben dan ook flink wat voordelen te bieden. Maar waar in Amsterdam kun je deze supplementen het beste kopen?

1. Natural Health Company – , Roelof Hartstraat 5, 1071 VE Amsterdam

Eén van de beste winkels in Amsterdam om sportsupplementen te kopen, is Natural Health Company aan de Vijzelstraat 1. Deze winkel heeft een eigen lijn ontwikkeld met sport- en voedingssupplementen, die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten. Of je nu wilt afslanken, meer spiermassa wilt creëren, wilt herstellen na zware trainingen of gewicht wilt opbouwen zonder dat je vetmassa toeneemt: met de moderne productlijn van Natural Health Company worden dit soort doelstellingen haalbaar en realiseerbaar.
Het assortiment van Natural Health Company bestaat uit uiteenlopende soorten sportsupplementen en voedingsstoffen die je lichaam op de gewenste manier ondersteunen. De voedingssupplementen van Natural Health Company zijn geschikt voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 12 tot 60 jaar, voor amateursporters en topsporters en voor iedereen die optimaal van een gezond leven wil genieten. In de collectie kun je terecht voor proteïne poeders en shakes, vitaminecapsules, magnesium mixen, diverse aminozuren en vetverbrandingscapsules. Ga gewoon een keer langs om het assortiment zelf te bekijken!

2. FitShop Amsterdam – Zuidermolenweg 23A, Amsterdam

Een goede nummer twee in ons lijstje is FitShop Amsterdam, waar je terecht kunt voor uitstekend werkende sportsupplementen en vitamines. Het fijne aan de FitShop is dat je in deze winkel niet alleen whey poeder, mineralen en sportsupplementen kunt kopen, maar ook allerlei accessoires en producten om te sporten. Denk aan gewichten, dumbells, sportkleding en soortgelijke accessoires. Voor de totale sportervaring kun je dus prima bij de FitShop aan de Zuidermolenweg 23A in Amsterdam terecht!

3. VitaminStore – Haarlemmerstraat 61 / Kinkerstraat 69, Amsterdam

Een andere goede optie als je een winkel in Amsterdam zoekt om jouw sportsupplementen te kopen, is het welbekende keten VitaminStore. De VitaminStore heeft vestigingen aan de Haarlemmerstraat 61 en aan de Kinkerstraat 69. Bij de VitaminStore krijg je persoonlijk advies voor je gezondheid en de supplementen die je het beste kunt gebruiken om je doel(en) te bereiken.

In het assortiment vind je allerlei topmerken sportvoeding, sportsupplementen, gezonde voedingsmiddelen en diverse cosmeticaproducten. De VitaminStores in Amstedam staan bekend om hun uitstekende A-merken, zoals Solgar, Orthica, Dr. Hauschka, Weleda en diverse topmerken raw-food. Ga gerust een keer langs en ervaar zelf wat de sportsupplementen van VitaminStore voor jou kunnen betekenen.