Collectief Walden maakt speciale opwachting tijdens Warming Up Festival
Beeldcredits: Nick Chesnaye

Een groot altaar ter ere van de God van het Warmteverlies. Dat is het decor wat je binnenstapt als je de Tolhuistuin binnenloopt. De mensheid is nu zo goed geworden in het opwekken van warmte dat we wel 100 keer meer energie gebruiken dan de eerste mensen nodig hadden. Wat dragen wij als mens bij aan een wereld die zich verder uitstrekt dan onze individuele levensspanne?

Omringd door warme radiatoren leert Collectief Walden ons over kathedraaldenken en werpt zij een optimistische blik op de toekomst van de generaties na ons. Kunnen de bouwmeesters uit de Middeleeuwen, die vol toewijding aan een kathedraal begonnen die ze nooit af zouden zien, ons nog iets leren over wat ons te doen staat?

Met WARMTE stuurt Collectief Walden in een zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk warmte de atmosfeer in. Bij het WARMTE-altaar predikt het collectief zelf over warmte, maar nodigt ook dichters, muzikanten, journalisten en filosofen op de vloer uit. De artistieke cateraars van Heet Brood laten zich eveneens door het thema inspireren en serveren een plant based menu als smakelijk onderdeel van de performance. Na afloop krijgt het publiek een zaailing mee naar huis om een jaar te verzorgen en daarna in een bos te planten, als bijdrage aan de toekomst.

Collectief Walden maakt speciale opwachting tijdens Warming Up Festival
Beeldcredits: Nick Chesnaye

Bijzondere gasten: Ed Bahonie en Marion Koopmans
Muziek van Ed Bahonie wordt afgewisseld met preken van bijzondere sprekers in afwisselende samenstelling zoals Calliope Tsoupaki, componist des Vaderlands, Marieke Yskoot, fashion activiste en Marion Koopmans, viroloog. Bekend van Museumnacht en ITGWO brengt Collectief Walden de bouwstenen die we nodig hebben om tot in de eeuwigheid houdbaar te blijven, als soort en als planeet.

De voorstelling is aangepast om 1,5 meter afstand tussen alle aanwezigen te waarborgen en vindt plaats in de openlucht onder een overkapping.

Beeldcredits: Nick Chesnaye

Speeldata en locatie
13 t/m 18 oktober te zien in de Tolhuistuin tijdens Warming Up Festival.
Kaartjes €37,50 / €35 – tickets via: https://tolhuistuin.nl/evenementen/warmte-collectief-walden-x-heet-brood

Over Collectief Walden
Collectief Walden is een interdisciplinair kunstencollectief dat performances en installaties maakt op het snijvlak van kunst, filosofie en wetenschap. Zij bestaat uit dramaturg en filosoof Thomas Lamers, beeldmaker en filosoof Jente Hoogeveen, acteur en scenograaf René van Bakel, bioloog en muzikant Thijs van Vuure en producent en zakelijk leider Naomi Russell.

Over Warming Up Festival 2020
Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Hoe wonen we samen op een opwarmende planeet? Tolhuistuin en Warming Up presenteren van 12 t/m 22 oktober tien dagen op rij een spannend programma met live performances, films, installaties, workshops, expo’s, discussies en theatervoorstellingen. Bekijk het volledige programma op www.tolhuistuin.nl/warmingup2020.

VTA Lifestyle

vrijetijdamsterdam.nl

VTA agenda