Dertig Dagen Duurzaam: “Ik was echt helemaal om toen ik fysieke post kreeg”
Foto via De Gezonde Stad

“Met Dertig Dagen Duurzaam daagt De Gezonde Stad werknemers van bedrijven uit om 30 dagen lang duurzaam te leven. Twee keer per week krijg je een opdracht van ons, waarmee je als team vanuit huis aan de slag gaat. Het doel is om samen concrete impact te maken en te ontdekken dat thema’s als “groen” en “circulair” toegankelijk, positief en leuk zijn. Daarnaast is het natuurlijk leuk om op deze manier samen met je collega’s de strijd aan te gaan”, vertelt Jitske van der Goot namens De Gezonde Stad én project Dertig Dagen Duurzaam.

Corona als extra motivatie

“In april 2020 kwam iedereen plotseling thuis te zitten vanwege het coronavirus. Maar dat was voor ons bij De Gezonde Stad geen reden om stil te gaan zitten en onze duurzame acties op een lager pitje te zetten. Wij gooiden er juist een extra tandje bovenop en lanceerden de eerste Dertig Dagen Duurzaam. We daagden alle Amsterdammers uit om vanuit huis mee te doen.

De aanmeldingen stroomden binnen en we kregen zoveel enthousiaste reacties van de mensen die meededen, dat we besloten om dit concept ook tijdens de tweede coronagolf te organiseren voor bedrijven. Daarnaast starten we in februari weer een nieuwe serie voor particulieren: Dertig Dagen Donut. Hierbij krijg je allerlei opdrachten die draaien om afval, hergebruik en de circulaire economie.”

Positief bezig zijn

“Mensen vinden het heel fijn om in deze heftige tijd met iets positiefs bezig te zijn. Ze zijn meer thuis, hebben vaak meer tijd, en hechten meer waarde aan hun directe omgeving. Je merkt dat ook aan de bouwmarkten en tuincentra die ineens overuren draaien. Hoe mooi is het als we dan meteen met elkaar de stad een stukje duurzamer en gezonder kunnen maken.”

Dertig Dagen Duurzaam: “Ik was echt helemaal om toen ik fysieke post kreeg”
Foto via De Gezonde Stad

Leuke reacties

“Het hele team van De Gezonde Stad heeft meegeschreven of geholpen met het rondbrengen van alle post in Amsterdam. Dat was een enorme klus, maar we kregen zo veel positieve reacties terug. Zo stuurde een deelnemer ons het volgende berichtje: “Ik was echt helemaal om toen ik fysieke post kreeg met een handgeschreven kaartje van Daan! Zo lief! Daarvoor was ik nog sceptisch en had ik er niet zoveel zin in… maar dit gaf jullie een gezicht en mij de motivatie die ik miste.”

Aanmelden

“Als je je aanmeldt met je team, dan krijg je een maand lang twee keer per week een opdracht toegestuurd. Bij elke opdracht die je volbrengt kan je punten verdienen. Zo kan je als collega’s tegen elkaar strijden of in teamverband. Aan het einde laten we zien hoeveel impact je als bedrijf hebt gemaakt”, laat een enthousiast vertellende Jitske van der Groot ten slotte namens De Gezonde Stad én project Dertig Dagen Duurzaam weten.

Ben je enthousiast geworden over Dertig Dagen Duurzaam? Voor meer informatie ga je naar de volgende links voor particulieren en bedrijven.

VTA Lifestyle

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Timetable GOODBYE 2020 bekend