Zoek jij een video game winkel in Amsterdam?

Zoek jij een video game winkel in Amsterdam? Deze ‘game shops’ zijn anno 2021 niet weg te denken uit de hoofdstad. Eén van onze redactieleden deed een rondje in Mokum, met als opdracht het maken van een lijstje met de leukste video game winkels van Amsterdam. In de stad zijn genoeg keuze mogelijkheden op het gebied van video games. In de winkels tref je vaak een grote keuze aan games, spelconsoles, accessoires & merchandise.

Game Mania Amsterdam Ceintuurbaan

Game Mania op de Ceintuurbaan is een pareltje op het gebied van game winkels in Amsterdam. En dat niet alleen, deze gamespeciaalzaak heeft verdeeld over Nederland maar liefst 76 verkooppunten. Zij zijn de gamespeciaalzaak met de grootste keuze aan games, spelconsoles en accessoires in België, Nederland en Luxemburg. De vestiging aan de Ceintuurbaan in Amsterdam is zeven dagen per week geopend.

Bij Game Mania kun je onder andere terecht voor de nieuwste games, spelconsoles en accessoires. Daarover kun je als je dat wilt ook nog eens gepast advies krijgen. Een extra service die wordt verleend door Game Mania is de in- en verkoop van online games.

Game Mania biedt een uitgebreid ‘USED Games’ assortiment aan met recente én oude games. Op deze producten zit volledige garantie. Daarnaast kan je in de winkel alle games testen. Als je tevreden bent kun je deze kopen.

Double Shot League

Onlangs werd in de vestiging op de Ceintuurbaan de Double Shot League georganiseerd. De Double Shot League is een Free For All competitie in Call of Duty: Black Ops 4 met een totale prijzenpot van meer dan €2.000! De competitie bestaat uit 5 qualifiers en 1 finale. De qualifiers vinden plaats in 5 verschillende Game Mania winkels.

Per locatie kunnen 40 spelers deelnemen, waarvan er 10 doorgaan naar de finale! De epische finale van de Double Shot League wordt gespeeld bij de Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn op zondag 29 september van 13:00u tot 18:00u! In totaal is er een prijzenpot van €2300,- te verdienen! Deze wordt verdeeld over de top 3.

Pokémon kaarten

Ook kon je onlangs met jouw Pokémon kaarten naar de winkel om andere Pokémon spelers te ontmoeten en te ruilen. Het zijn slechts enkele tipjes van de sluier. Als je nieuwsgierig bent kun je het beste een kijkje nemen op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Game Mania,

adres: Ceintuurbaan 139

GAME OVER?

De winkel ‘GAME OVER?’ is een andere trekpleister op het gebied van video games. In deze gezellige video gameshop in Amsterdam, tref je naast video games een ruim aanbod aan muziek, films en toys. De winkel is zeven dagen per week geopend. De winkel zit tegenover het centraal station, rechts van het victoria hotel, in de hasselaerssteeg 12.

De shop houdt zich ook bezig met in en verkoop van 2e hands videogames, muziek, films, toys en nog meer leuke dingen. De winkel krijgt regelmatig game guides en boeken binnen van titels zoals zelda, mario, final fantasy en pokemon. Andere voorbeelden van spullen die je er kunt krijgen zijn ps1 games en platenalbums.

GAME OVER? heeft bij de ingang een grote kast staan met uitverkoop! Alle games in deze kast kosten 1 of 3 euro per stuk. Deze kast wordt zeer regelmatig bijgevuld.

Adres: Hasselaerssteeg 12

Gamestate Arena!

Gamestate Arena is net geopend! Op donderdag 14 november vond de officiële opening plaats. Dat gebeurde onder meer door optredens van Tino Martin en Kris Kross. Gamestate ArenA is gelegen op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost. De hal ligt dichtbij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Volgens velen is het zelfs de grootste speelhal van de Benelux. In de hal is ruimte voor 1250 meter aan game plezier.

Adres: Johan Cruijff Boulevard 183-187

VR GameHouse Amsterdam

De VR Gamehouse Amsterdam is een video game winkel in Amsterdam. Deze shop is in 2017 opgericht door Chris en Gosia. De twee zijn er ontzettend trots op dat ze de eerste VR arcade Gamehal hebben gevestigd in de binnenstad van Mokum. Goede Virtual Reality bieden, terwijl de gasten een enorm gave tijd beleven, dat staat bij VR GameHouse Amsterdam, hoog in het vaandel.

Betaalbaar om lekker te gamen

Ook als je niet al te veel te ‘makken’ hebt kun je bij VR GameHouse Amsterdam terecht. Want, je kunt er betaalbaar gamen. Ze zijn elke dag open, 7 dagen per week, 13 uur op een dag. VR Gamehouse Amsterdam beschikt over pc’s met GTX 1080ti grafische kaarten, nieuwe VR Headsets, 7.1 audio-headsets en professionele race simulators.

Hoogwaardige technologie

Alle hoogwaardige technologie zorgt er volgens de medewerkers van de ‘game-gelegenheid’ voor dat je volledig kan opgaan in de virtuele wereld. Op de website van deze game walhalla is meer te lezen over de activiteiten die er worden georganiseerd.

Gyroscoopweg 102