Volt Amsterdam:
Volt Amsterdam voorzitter Marlene van Loo
“Sinds augustus 2019 organiseren wij elke eerste donderdag van de maand de Volt Discussion Series. In deze series debatteren wij over maatschappelijke vraagstukken”, vertelt Marlene van Loo namens Volt Amsterdam. Als onderdeel van deze series organiseert Volt op donderdag 3 oktober in het Goethe Instituut een nieuwe editie: ‘Don’t Brexit, Fixit!’. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met Marlene van Loo, de voorzitter van Volt Amsterdam.
Kun je allereerst Volt Amsterdam eens introduceren?

“Volt is in 2017 opgericht als een antwoord op het toenemende populisme en de ontwikkelingen rond Brexit en heeft als doel een sterk en toekomstgericht Europa met meer inspraak voor de burger. Tijdens de Europese verkiezingen deed Volt mee met één Europees verkiezingsprogramma in 8 landen: Nederland, België, Bulgarije, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is de Europese beweging zich aan het voorbereiden op de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021. Met meer dan 700 leden is Amsterdam de grootste afdeling van Volt Nederland.”

Wie zijn de mensen waar Volt op bouwt?

“Mensen met een positieve kijk op de wereld en die bereid zijn om verandering aan te gaan. Mensen die op Volt stemmen, zijn progressief en toekomstgericht en schuwen innovatie niet.”

Wat kunnen we op 3 oktober tijdens ‘Don’t Brexit, Fixit!’ verwachten?

“Sinds augustus 2019 organiseren wij elke eerste donderdag van de maand de Volt Discussion Series. In deze series debatteren wij over maatschappelijke vraagstukken. Op dit moment domineert de Brexit het nieuws. Tim Barbas heeft deze maand de organisatie van het evenement op zich genomen en interessante sprekers uitgenodigd. Samen met experts zoals Marjolein Dekker en Erik Verwijk zullen we gaan discussiëren over wat de Brexit betekent voor ons allemaal. We hebben zes kenners van verschillende vakgebieden uitgenodigd. Zij zullen op 3 oktober in het Goethe Instituut Amsterdam hun visie met ons delen.”

Na ‘Don’t Brexit, Fixit’ staan er meer events op het programma. Kun je daar iets meer over zeggen?

“Zeker, zoals boven al benoemd, worden de Volt Discussion Series elke maand georganiseerd. We hebben een sterk team dat elke maand bijeen komt om uit te zoeken welk thema op dat moment in de samenleving speelt. Ons doel is om discussies te organiseren rondom onderwerpen die van belang zijn voor Europa, Nederland en Amsterdam. Dit doen we vanuit verschillende invalshoeken.“

Wat zijn de standpunten van Volt?

Volt streeft naar een sterk en daadkrachtig Europa. Wij vinden dat Europa intensief moet samenwerken op thema’s die het nationale belang overstijgen zoals duurzaamheid, migratie en veiligheid. Als grassrootsbeweging gaan we uit van de kracht van de mens. Iedereen moet mee kunnen praten in een actieve democratie. Laten we onze krachten bundelen en investeren in de toekomst. Zo maken we rechtvaardige en toekomstgerichte oplossingen mogelijk, geven we samen vorm aan Nederland en bouwen we aan een welvarend Europa. Meer informatie over onze standpunten vind je via deze link.

Nog iets toe te voegen?

“Op het Brexit evenement op 3 oktober zal de spreektaal Engels zijn. We wisselen het af zodat onze internationale leden ook naar de Volt Discussion Series kunnen komen. Volgende maand zal het weer in het Nederlands zijn”, aldus Marlene van Loo.

Interview door:

Volt Amsterdam: "samen op naar sterk en daadkrachtig Europa"

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Voorbeschouwing kunstbeurs ADAF in World Fashion Centre