Waar zijn de leuke pleinen in Amsterdam?

Waar zijn de leuke pleinen in Amsterdam?
De Stadsschouwburg is gelegen aan het Leidseplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij pleinen in Amsterdam? De hoofdstad zit vol met leuke pleinen. In dit overzicht tref je alle pleinen in Amsterdam.

Europaplein

Het Europaplein is een plein in Amsterdam-Zuid. Het metrostation Europaplein is naar het plein vernoemd. Het metrostation wordt als halte gebruikt voor de Noord/Zuid lijn. Het plein bestaat uit een verkeersweg en het terrein voor de RAI Amsterdam. Ook de andere zijde van de weg heet het Europaplein en op de plek van de vroegere keerlus van de tram bevindt zich een klein plantsoen.

Leidseplein

Het Leidseplein is misschien wel het meest beroemde plein van Amsterdam. Het Leidseplein is gelegen in het centrum van de hoofdstad. Straten die aan het Leidseplein grenzen zijn de Leidsestraat, Marnixstraat, het Kleine-Gartmanplantsoen en de Singelgracht.

Rondom het Leidseplein zijn er volop gelegenheden om op leuke wijze een avond uit te gaan. Zo tref je er leuke restaurants, terrassen, barretjes, discotheken, coffeeshops, nachtclubs, bioscopen en theaters.

Mercatorplein

Het Mercatorplein is een plein dat is gelegen in Amsterdam-West. Het plein valt onder Stadsdeel West en is onderdeel van de wijk De Baarsjes.

Museumplein

Het Amsterdamse Museumplein is een beroemd plein dat te midden van enkele beroemde musea is gelegen. In 2019 werd Ajax op dit plein gehuldigd nadat ze het kampioenschap in de Eredivisie hadden binnen gesleept.

In het verleden werd er door supporters feest gevierd na het winnen van de Champions League en de Wereldbeker. Rondom het museum liggen bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Vincent van Gogh Museum en het Stedelijk museum.

Rembrandtplein

Het Rembrandtplein is een plein in het centrum van Amsterdam, tussen de Reguliersbreestraat en de Amstelstraat. Het plein grenst aan het Thorbeckeplein. Ook de Reguliersdwarsstraat, de Korte Reguliersdwarsstraat, de Halvemaansteeg, de Bakkersstraat en de Utrechtsestraat komen uit op het plein.

Roelof Hartplein

Als je een leuk plein in Amsterdam-Zuid zoekt kun je met een gerust hart een kijkje nemen op het Roelof Hartplein. Op het plein in Zuid zit onder andere een vestiging van de OBA, terwijl je er ook lekker bij Wildschut op het terras kunt zitten.

Thorbeckeplein

Aan het beroemde Amsterdamse Rembrandtplein is het Thorbeckeplein gelegen. Dit is in het centrum van de hoofdstad. Aan het plein zitten een hoop horecagelegenheden. Van kroegen, tot disco’s en eetgelegenheden. Op het plein pronkt een mooi standbeeld.

Waterlooplein

Het Waterlooplein is een plein en een markt in Amsterdam. Deze markt is gelegen in het centrum van Amsterdam. De markt is al meer dan honderd jaar oud. Je vindt er vele verschillende marktkramen.

Weesperplein

Het Weesperplein is een plein, dat is gelegen in het centrum van in Amsterdam. Het plein ligt tussen de Singelgracht en de Nieuwe Achtergracht. Het Amsterdamse plein verbindt de Weesperstraat via de Weesperpoortbrug met het Rhijnspoorplein in de richting van de Wibautstraat en is een deel van de Amsterdamse stadsroute s112, die de Gooiseweg verbindt met de IJtunnel.

vrijetijdamsterdam.nl