Waar zijn de leuke pleinen in Amsterdam?
De Stadsschouwburg is gelegen aan het Leidseplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij pleinen in Amsterdam? De hoofdstad zit vol met leuke pleinen. In dit overzicht tref je een aantal gezellige pleinen in Amsterdam.

Leidseplein

Het Leidseplein is misschien wel het meest beroemde plein van Amsterdam. Het Leidseplein is gelegen in het centrum van de hoofdstad. Straten die aan het Leidseplein grenzen zijn de Leidsestraat, Marnixstraat, het Kleine-Gartmanplantsoen en de Singelgracht.

Rondom het Leidseplein zijn er volop gelegenheden om op leuke wijze een avond uit te gaan. Zo tref je er leuke restaurants, terrassen, barretjes, discotheken, coffeeshops, nachtclubs, bioscopen en theaters.

Adres

Mercatorplein

Het Marcatorplein is een plein dat is gelegen in Amsterdam-West. Het plein valt onder Stadsdeel West en is onderdeel van de wijk De Baarsjes.

Adres

Museumplein

Het Amsterdamse Museumplein is een beroemd plein dat te midden van enkele beroemde musea is gelegen. In 2019 werd Ajax op dit plein gehuldigd nadat ze het kampioenschap in de Eredivisie hadden binnen gesleept.

In het verleden werd er door supporters feest gevierd na het winnen van de Champions League en de Wereldbeker. Rondom het museum liggen bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Vincent van Gogh Museum en het Stedelijk museum.

Adres

Roelof Hartplein

Als je een leuk plein in Amsterdam-Zuid zoekt kun je met een gerust hart een kijkje nemen op het Roelof Hartplein. Op het plein in Zuid zit onder andere een vestiging van de OBA, terwijl je er ook lekker bij Wildschut op het terras kunt zitten.

Adres

Thorbeckeplein

Aan het beroemde Amsterdamse Remrandtplein is het Thorbeckeplein gelegen. Dit is in het centrum van de hoofdstad. Aan het plein zit een hoop horecagelegenheden. Van kroegen, tot disco’s en eetgelegenheden. Op het plein pronkt een mooi standbeeld.

Adres

Waterlooplein

Het Waterlooplein is een plein en een markt in Amsterdam. Deze markt is gelegen in het centrum van Amsterdam. De markt is al meer dan honderd jaar oud. Je vindt er vele verschillende marktkramen.

Adres

Weesperplein

Het Weesperplein is een plein, dat is gelegen in het centrum van in Amsterdam. Het plein ligt tussen de Singelgracht en de Nieuwe Achtergracht. Het Amsterdamse plein verbindt de Weesperstraat via de Weesperpoortbrug met het Rhijnspoorplein in de richting van de Wibautstraat en is een deel van de Amsterdamse stadsroute s112, die de Gooiseweg verbindt met de IJtunnel.

Adres

vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting