Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 19 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 19 november
Straatkunt Blasiusstraat Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 19 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal voor deze maandag weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken. Maak er een mooi begin van de week van.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

RAI Amsterdam – PAN 2018. 18 tot en met 25 november. Beurs voor kunst, antioek en design. De PAN is voor zowel kunstliefhebbers als verzamelaars van kunst, antiek en design interessant.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

19:00 uur. Architectuurcentrum Amsterdam

De Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland is binnenkort een schip rijker. Een schip om in te wonen welteverstaan.. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan Freebooter, het eerste huis in Amsterdam van de Italiaanse architect Giacomo Garziano. Onderzoek naar de geschiedenis van de locatie en de relatie met het water inspireerde Garziano tot het ontwerpen van een woning met een verhaal. Vanaf 14 november 2018 kun je dit verhaal zien op de vide van Architectuurcentrum Amsterdam.

Meer weten >>

19:00 uur. De Meervaart – What Will People Say | Iram Haq. De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener.

Meer weten >>

19:30 uur. Stadsschouwburg – Nederlands Balletgala – Dansersfonds ’79. Voor de eenentwintigste keer organiseert het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit kende, Alexandra Radius en Han Ebbelaar, een spetterend Nederlands Balletgala.

Meer weten >>

20:00 uur. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 uur. Cinetol – FRIGS + ADA GADASS. FRIGS combineert volgens hun eigen bio de ruwe emotionele grunge van PJ Harvey met de psychedelische postpunk van de vroege Sonic Youth.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater – Bigi Gridi. Bigi Gridi of de Grote Gierigheid van Stichting Mother Nature. René Waal (1915-1993), de vader van De Kleine Marlène, heeft behalve muziek ook voor toneel geschreven.

Meer weten >>

20:00 uur. De Brakke Grond – Doclab Live: Asserted Revolutions. Yuval Orr e.a. Wanneer is er sprake van een revolutie? Bij de allereerste schermutselingen? Of pas als de gevolgen alomvattend en onomkeerbaar zijn? DocLab Live: Assorted Revolutions legt totaal verschillende revoluties naast elkaar.

Meer weten >>

20:00 uur. VondelCS – Opera Sessions: De Liefde. Opera Sessions is opera in een hogedrukpan: korter en intenser. Het is: ogen dicht, oren open en laat het drama binnenkomen. Calmer Roos vertelt, speelt voor en voert je langs verhalen, onverwachte inzichten en roerende passages.

Meer weten >>

20:15 uur. Comedy Café – Einduitvoering Stand-up Comedy Eindshow 1. Tien weken lang gingen 14 cursisten in de leer bij stand-up comedian Roel C. Verburg en in die tijd leerden ze alle kneepjes van het vak. Vanavond is de avond dat ze het geleerde in de praktijk gaan brengen en u kunt erbij zijn.

Meer weten >>

20:30 uur. Torpedo Theater – CORNELISSEN speelt: Het mannetje in mijn gitaar Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

Meer weten >>

20:30 uur. Nationale Opera & Ballet – Muzikale avond in de foyer. Muzikale avond waar de opera’s en balletten op een toegankelijke manier wordt uitgediept. In het kort Stap in de wereld van de makers.

Meer weten >>

21:00 uur. Paradiso Noord – Kandace Springs. Kandace Springs is zangeres, songwriter en pianist uit Nashville die geïnspireerd wordt door artiesten als Billie Holiday en Lauren Hill.

Meer weten >>

23:00 uur. Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 18 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 17 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november