Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 15 november
Gerrit Rietveld Academie. Photo by Franzi Mueller Schmidt

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken. Maak er een mooie dag van allemaal!

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

18:00 uur. Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark. Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark. Ontdekkingstocht De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in perkjes, in het water en in of op gebouwen.

Meer weten >>

18:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

19:00 uur. De Dam – Turn on the lights. De Bijenkorf opent de feestperiode spectaculair met Turn on the lights. Op traditionele wijze worden de feestlichtjes ontstoken op de Dam met een magische lichtshow waarin het verhaal wordt verteld over Bobbie de Beer.

Meer weten >>

19:00 uur. Stadsschouwburg – Thuislozen. Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen.

Meer weten >>

20:00 uur. Broedplaats LELY – The Tragedy of Slaughtervaart. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – 17 miljoen agenten. Van betrokken burger tot amateur smeris. Wie een vermist kind thuisbrengt of een zakkenroller overmeestert is van oudsher een held. Met gebruik van sociale media lukt het burgers steeds vaker om vermiste personen of daders op te sporen.

Meer weten >>

20:00 uur. VondelCS – Dudok (onder)zoekt: Klassieke strijkstokken. Voor de uitvoering van de strijkkwartetten van Haydn, Mozart en Beethoven zijn we op zoek naar klassieke strijkstokken: stokken die meer lijken op het gereedschap van de musici van tweehonderd jaar geleden.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – AKF SONNEVELDPRIJS – Tweede Selectieronde. Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

Meer weten >>

20:30 uur. De Duif – Tigran Hamasyan. Pianist Tigran Hamasyan versmelt jazz met de rijke muziektraditie van zijn geboorteland Armenië en voegt daar een flinke scheut klassiek, folk en zelfs hiphop aan toe. Een eclectische mix die je compleet laat verdwijnen in de muziek.

Meer weten >>

20:30 uur. Bitterzoet – Blanco White. Blanco White is de artiestennaam van Josh Edwards. Josh heeft gitaar gestudeerd in Spanje en later ook nog eens charango gestudeerd in Bolivia. Dit is terug te horen in zijn nummers waar hij muzikale componenten uit Andalusië en Latijns-Amerika elkaar laat beïnvloeden.

Meer weten >>

20:30 uur. Q-Factory – Gaye Su Akyol. The Daily Indie presents. Gaye Su Akyol staat aan de vooravond van de nieuwe scène in Istanbul. Haar invloeden variëren van de Turkse chanteuse Selda Bağcan tot Nick Cave, surf bands en psychedelia.

Meer weten >>

21:00 uur. Frascati – Bij jou begin ik. In flarden ontvouwt zich een stem, een lichaam, een liefde. In Bij jou begin ik is er ruimte voor grenzeloze verlangens die even heerlijk als oncontroleerbaar zijn.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november