Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 11 november
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Dag Amsterdam,

Jawel, het is weer zondag. Velen van u zullen het nachtleven onveilig hebben gemaakt maar ongetwijfeld bestaat er een grote fitte groep die staan te popelen om op zondag 11 november in Amsterdam iets leuks te gaan doen.

In dat kader hebben wij voor u weer een aantal leuke activiteiten online gezet.

Fijne zondag allemaal!

06:00 uur Sugarfactory. De dag beginnen met een techno dansje? Het kan zondag bij de After Party van de Sugarfactory.

Meer weten >>

10:00 uur. FOAM Fotografiemuseum

Bent u weleens bij FOAM fotografiemuseum geweest? Er zijn altijd mooie dingen te bewonderen bij deze bijzondere locatie. Een heuse aanrader om eens te bezoeken!

Meer weten >>

11:00 uur. Olympisch Stadionloop

Elk jaar organiseert Phanos in samenwerking met UNICEF de Olympisch Stadionloop. Dit jaarlijkse hardloopevenement bestaat uit drie afstanden: 1 km, 5 km en 10 km. De 1 km-afstand is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar, eventueel vergezeld door hun ouders. De 5 km is eveneens het strijdtoneel van de onderwijsloop. Bij de 10 km kan je kiezen uit meer mogelijkheden: lopen als recreant, deelnemen met collega’s aan de bedrijvenloop of inschrijven voor de individuele wedstrijdloop.

Meer weten >>

11:00 uur. Westergasfabriek – Sieraad Art Fair. In 17 jaar tijd is Sieraad Art Fair (SAF) uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sieraadkunstbeurzen van Europa. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen.

Meer weten >>

12:00 uur. Nieuwmarkt – Open ateliers – Centrale Expositie Zuiderkerk. De overzichtstentoonstelling is een mooi vertrekpunt voor een bezoek aan de ateliers. Van alle kunstenaars hangt hier één werk. Curator Teresa Retzer heeft de tentoonstelling ingericht.

Meer weten >>

12:00 uur. Oosterkerk – Koffieconcert – Tim Kliphuis Sextet. Violist Tim Kliphuis bracht in 2016 zijn bejubelde hertaling van Vivaldi “Reflecting the Seasons” uit. Zijn Sextet zet de klassieke muziektraditie op zijn kop en houdt dit keer een fonkelnieuwe “Brandenburg” van Bach ten doop.

Meer weten >>

13:00 uur. De Hallen

Tjonge, jonge, jonge… Wat is er  toch altijd van alles te beleven in de Hallen. Neemt u maar snel een kijkje via meer weten hieronder!

Meer weten >>

14:00 en 20:00 uur. Westergastheater – The B Word. Orange Theatre Company is hét Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Gedurende het jaar produceren ze verschillende toneelstukken en was eerder het stuk The Pillowman te zien in het Westergastheater.

Meer weten >>

14:30 uur. Voetbal eredivisie heren: Excelsior – AFC AJAX. Ajax speelt uit tegen Excelsior in Rotterdam. We gaan er bij VTA weer eens lekker voor zittten!

Meer weten >>

15:00 uur. Tolhuistuin – Sunday Sounds: ZO!LO sessions. Sunday Sounds, een relaxte zondagmiddag in de knusse IJzaal, met uitzicht over het IJ. De IJzaal is de hele middag open voor iedereen die zin heeft in live muziek, met iedere zondag is een nieuw thema.

Meer weten >>

16:00 uur. De Roode Bioscoop – Crime, Penguins Too. Michiel Braam & Frank Nielander. Frank Nielander – alt en tenorsax, viool; Michiel Braam -piano 23 jaar geleden maakten deze twee musici een CD onder de naam Two Penguins in the Desert.

Meer weten >>

16:00 uur. The Burghers – Live in Concerto Recordstore. Niels de Wit, veteraan van een stuk of wat Hoornse tussen punk en pop in liggende bands (Johan, Electric Tears e.v.a.) richtte met vriendin Simone Mansveld de BURGHERS op

Meer weten >>

16:30 uur. Q-Factory – De Blues Fabriek presenteert: Eric Steckel. De inmiddels 28 jarige Eric Steckel is momenteel één van de snelst groeiende gitaarvirtuozen in de blues- en rockwereld. Al meer dan tien jaar toert hij onafgebroken de wereld over met zijn energieke en soulvolle blues.

Meer weten >>

19:30 uur. NDSM – Ferro­topia avond­ex­pe­ditie #4: It’s Hammer Time! Ferrotopia Avondexpedities
. Ferrotopia is een kunstinstallatie op de Amsterdamse NDSM-werf, ‘gesamtskunstwerk’ en pop-up museum inéén.

Meer weten >>

20:00 uur. CC Amstel – Fantastic women. Bauwien van der Meer & Caecilia Boschman. Een poëtische en muzikale stand up die geen aanklacht is, maar een podium voor de fantastische vrouw. Trots. Mooi. Lijdzaam. Grappig. Mannelijk. Lelijk. Victim. Dader. Sexy. Bizar. Boos. Zwak. Hoer. Sterk. Fragiel. Fantastisch.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november