Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Hoi Amsterdam,

Het is weer de dag dat we de week door midden mogen zagen met zijn allen. En dat is wel lekker want dan kunnen we langzaam weer aftellen naar het weekend.

Voor deze woensdag hebben we weer een aantal leuke dingen om te doen in Amsterdam voor u op een rijtje gezet.

Maak er een fijne dag van allemaal.

12:00 uur. Concertgebouw

Gratis Lunchconcert in het Concertgebouw in ons mooie Amsterdam. Vandaag met winnaar Orlando Concours 2017, Behn Kwartet, Kate Oswin (viool) en Debussy. En oh ja, in de kleinze zaal!

Meer weten >>

19:30 uur. Concerto – Presentatie Ik Ben Jouw Man, van Leonard Cohen in het Nederlands. Op woensdag 7 november, de sterfdag van Leonard Cohen, wordt ‘Ik Ben Jouw Man’ gepresenteerd op het podium van Concerto in de heerlijke Utrechtsestraat.

Meer weten >>

20:15 uur. De Kleine Komedie – ADEM | LAKSHMI. ‘Lakshmi weet de juiste elementen uit de pop-, elektronica- en singer-songwriterwerelden te combineren tot een weergaloos goed geheel.’ (Platomania) Leo Blokhuis vindt het ‘bezwerend mooie muziek. Nou, daar hebben we bij VTA niks aan toe te voegen, hoor!

Meer weten >>

20:15 uur. Torpedo Theater herbergt ‘De Mus’ op deze mooie woensdag 7 november. De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. Uiteenlopend van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. Leuk om een bezoekje aan te brengen!

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg, zo blijven wij het nog noemen. Anyway, daar is woensdag de voorstelling ‘Het hout’ te zien. Dat gaat over Jeroen Brouwers die verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één. Een roerige periode uit de geschiedenis!

Meer weten >>

20:30 uur. Bij Roode Bioscoop op het podium is het tijd voor ‘Noche Cubana | Boleros en La Habana’. Het wordt een gezellig avondje vol met intieme bolero’s die het publiek verplaatsen naar een club in het Havana van de jaren ’50 – het decennium waarin die stad vol was van kleine nachtclubs en tegelijkertijd grote muzikanten die vanuit het hart mooie romantische liedjes schreven.

Meer weten >>

20:30 uur. Bij Q-factory in Amsterdam-Oost staat ‘Cold Cave’, presented by Grauzone, op het programma. “De Amerikaanse sensatie Cold Cave, het soloproject van frontman Wesley Eisold (Ook bekend als zanger van hardcore formaties als Give Up the Ghost en Some Girls)”, is te lezen in het bericht van Q-Factory.

Meer weten >>

21:00 uur. Champions League: Benfica – Ajax. Ajax speelt in de groepsfase, groep E, van de Champions League uit tegen Benfica in het Estádio da Luz in Lissabon. We hebben een leuke tip voor u als u niet in Portugal bent maar toch in een leuke sfeer wilt kijken. Neem eens plaats tussen de echte Amsterdammers in Riviera Amsterdam!

Meer weten >>

22:00 uur. Het voormalige pand VRANKRIJK biedt queers elke woensdagavond een mooie gelegenheid er een gezellige boel van te maken. Queer Night WTF-avond vindt elke woensdag plaats in het gebouw aan de Spuistraat. De avond wordt georganiseerd door Drag Queers Amsterdam. Elke woensdag brengt een nieuw thema en een nieuwe performance met zichtbare bijzondere culturele diversiteit.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november