Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

11:00 uur. Westergasfabriek – Sieraad Art Fair. In 17 jaar tijd is Sieraad Art Fair (SAF) uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sieraadkunstbeurzen van Europa. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen.

Meer weten >>

20:00 uur. Dansmakers – Moving Forward – New Generation Performance Night. Met de Moving Forward Performance Night wordt een intensieve residentieperiode feestelijk afgesloten. Met flashperformances en afstudeerwerk van een selectie opvallende en veelbelovende choreografietalenten, waaronder van de genomineerden van het Moving Forward traject Antonia Steffens, Andreas Hannes en Piet van Dycke.

Meer weten >>

20:00 uiur. De Balie – Toonzetters met saxofonist Benjamin Herman. Hoeveel talent heb je nodig om een briljant muzikant te worden? In de serie Toonzetters zoekt Benjamin Herman op een onorthodoxe manier naar muziektalent.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – Martin Sexton. Deze Amerikaanse singer-songwriter begon zijn muziekcarrière in de vroege jaren 90 in Boston. Na enkele jaren op straat en in metrostations gespeeld te hebben, besloot Martin Sexton in 1992 (zelf) zijn eerste demo op te nemen, waarvan hij er direct 20.000 verkocht vanuit zijn gitaarkoffer.

Meer weten >>

20:00 uur. Zonnehuis – Emil Landman, Jono McCleery. De subtiele gitaarliedjes van Emil Landman met zijn warme en kalme stem, ademen avontuur. Landman staat bekend als een dromer die vaak ongebruikelijke omstandigheden najaagt tijdens het schrijfproces van nieuwe songs.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg – Het hout. Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één.

Meer weten >>

20:30 uur. Roode Bioscoop – Pikketanissie driedaagse. Op veler verzoek brengt Flint dit programma, met een selectie van smaakvolle liederen en ballades uit het roemruchte Jordaanrepertoire nog éénmaal. Drie dagen lang worden de klassiekers ontdaan van hun valse sentiment en onbekend, uniek materiaal wordt aan de vergetelheid ontrukt.

Meer weten >>

20:30 uur. CC Amstel – Salon op Zuid. World War I | New European Ensemble. In november 2018 staan we stil bij de honderdjarige verklaring van het einde van de Eerste Wereldoorlog; bij onze buurlanden bekend als de grote oorlog.

Meer weten >>

20:30 uur. Torpedo Theater – Music Night: Jason Staal. In 2017 bracht Jason Staal zijn eerste solo-album Daggedachten uit. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys.

Meer weten >>

20:30 uur. Q-Factory – Popa Chubby. Met zijn imposante verschijning bestormt de uit New York afkomstige Ted Horowitz, beter bekend als Popa Chubby, al meer dan 25 jaar podia over de hele wereld.

Meer weten >>

21:00 uur. Podium Mozaïek – Niets te verliezen. Soundos. Soundos geeft zich he-le-maal! Cabaret dat zowel droogkomisch als realistisch, áls kwetsbaar is: Soundos weet met haar show Niets te verliezen het publiek te boeien van begin tot eind!

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november