Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

11:00 uur. Westergasfabriek – Sieraad Art Fair. In 17 jaar tijd is Sieraad Art Fair (SAF) uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sieraadkunstbeurzen van Europa. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen.

Meer weten >>

14:00 uur. Noorderkerk – Bennewitz Quartet 10 november. Janáček moet werk van Mozart hebben gekend: in het klooster van Brno, waar Janáček zijn muzikale opleiding genoot, werd veel Mozart gerepeteerd en uitgevoerd.

Meer weten >>

14:00 en 20:00 uur. Westergastheater – The B Word. Orange Theatre Company is hét Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Gedurende het jaar produceren ze verschillende toneelstukken en was eerder het stuk The Pillowman te zien in het Westergastheater. Orange Theatre Company wil met hun stukken het Nederlandse en internationale publiek verbinden.

Meer weten >>

19:00 uur. Handbal eredivisie dames: Dalfsen – VOC. VOC speelt uit tegen Dalfsen uit het Overijsselse Dalfsen.

Meer weten >>

16:00 uur. Rilan & The Bombardiers – Live in Concerto Recordstore. De Haarlemse band Rilan & The Bombardiers speelt op zaterdag 10 november live op het podium van Concerto waar het net verschenen album ‘Afro Dite‘ zal worden gepresenteerd!

Meer weten >>

19:00 uur. Torpedo Theater – MOSKOU OP STERK WATER | De Warme Winkel. Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave.

Meer weten >>

20:00 uur. Eredivisie volleybal dames: Alterno – US. Dros-Alterno DS 1 – Pharmafilter US DS 1. Pharmafilter US DS 1 speelt op zaterdag 10 november 2018 uit in Apeldoorn provincie: Gelderland

Meer weten >>

20:00 uur.

20:30- uur. Stadsschouwburg – Het hout. Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één.

Meer weten >>

20:30 uur. Roode Bioscoop – Pikketanissie driedaagse. Op veler verzoek brengt Flint dit programma, met een selectie van smaakvolle liederen en ballades uit het roemruchte Jordaanrepertoire nog éénmaal. Drie dagen lang worden de klassiekers ontdaan van hun valse sentiment en onbekend, uniek materiaal wordt aan de vergetelheid ontrukt.

Meer weten >>

20:45 uur. Handbal eredivisie heren: Aristos – E&O . Handbal eredivisie heren: Def-Fire Aristos – Oosting Metaal Recycling/E&O. Def-Fire Aristos speelt op zaterdag 10 november 2018 thuis.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdamse volleyballiefhebbers kunnen hun hart ophalen

Lees ook: Kroeg van de maand November

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november