Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

14:00 uur. Westergasfabriek – Sieraad Art Fair. In 17 jaar tijd is Sieraad Art Fair (SAF) uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sieraadkunstbeurzen van Europa. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen.

Meer weten >>

19:00 uur. Torpedo Theater – MOSKOU OP STERK WATER | De Warme Winkel. Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave.

Meer weten >>

20:00 uur. Amstelkerk – Lezing – JACOB DE WIT EN GEVEN AAN STADSHERSTEL. Veel van Jacob de Wits schilderijen zijn uit de oorspronkelijke panden verdwenen. Echter op de Kalkmarkt 7, een pand dat Stadsherstel geschonken kreeg, bleef zijn schilderij 280 jaar lang onaangeroerd.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam – Het hout. Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één.

Meer weten >>

20:30 uur. Roode Bioscoop – Pikketanissie driedaagse. Op veler verzoek brengt Flint dit programma, met een selectie van smaakvolle liederen en ballades uit het roemruchte Jordaanrepertoire nog éénmaal. Drie dagen lang worden de klassiekers ontdaan van hun valse sentiment en onbekend, uniek materiaal wordt aan de vergetelheid ontrukt.

Meer weten >>

20:30 uur. De Hortus – Nachtcollege: Stadsnatuur maken. De stad is een rijke biotoop met een verrassend grote diversiteit. Maar de stadsnatuur is ook kwetsbaar. Door rekening te houden met stadsnatuur in de stedenbouw en de architectuur kan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens, dier en plant ontstaan.

Meer weten >>

20:30 uur. Podium Mozaïek – De Rode Klauw | Ada Ozdogan. Een show over macht, beeldvorming en de maakbaarheid van identiteit. Zeg voor een keer in je klote leven je klote tekst GOED! schreeuwt een woedende Recep Tayyip Erdogan in een middelgroot theater tegen zijn doodsbange topacteurs.

Meer weten >>

21:00 uur. PLLEK LIVE STAGE | 47SOUL. Pllek Live Stage is het concept van pllek voor avontuurlijke muziekliefhebbers met twee opvallende live acts en een DJ-set. Eigenwijze artiesten die een brug slaan tussen niet-westerse genres en (live) elektronica.

Meer weten >>

21:00 uur. Q-Factory – Derv Gordon of The Equals & So What + Wap Shoo Wap. Opgericht in de jaren 60 door de Jamaicaanse frontman Derv Gordon en gitarist Eddy Grant waren The Equals de allereerste multi-raciale groep die erkenning kreeg in Engeland.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november