Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 6 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 6 november

Hallo Amsterdam,

Zeg eens eerlijk.. Wie van jullie heeft er al een oliebol op dit jaar? Zo her en der zijn ze weer te verkrijgen en ook VTA heeft er al een aantal ‘soldaat gemaakt’.

Naast ‘stiekem’ al oliebollen eten, hebben we weer een aantal leuke dingen om te doen in Amsterdam voor u op een rijtje gezet.

Maak er een fijne dag van allemaal.

12:00 uur. Melkweg Expo. Hadden we laatst al eens genoemd maar voor diegene die nog niet zijn geweest is het leuk om Follow 2018 te bezoeken. Afgelopen jaar gingen fotografen Nick van Tiem en Sabine van Wechem het FOLLOW-traject van Melkweg Expo en Kiekie i.s.m. EIZO aan. Deze twee jonge talenten creëerden allebei een nieuwe serie beelden. Sabine ging naar de favela’s van Rio de Janeiro en Nick bezocht Puerto Rico, een jaar na de verwoestende orkaan Maria. Ze kwamen terug met prachtige beelden en intrigerende verhalen, klaar om verteld te worden.

Meer weten >>

19:15 uur. EYE Filmmuseum – Sonic Acts. Sonic Acts, festival voor hedendaagse en historische ontwikkelingen op de kruispunten van kunst, technologie, muziek en wetenschap, kijkt naar haar gedeelde geschiedenis met Ryoji Ikeda, aan wie Eye een tentoonstelling wijdt.

Meer weten >>

20:00 uur. Spui25 – Update Taal. Sinds 2011 organiseert de Alumnikring Taalwetenschap jaarlijks Update Taal. Twee taalwetenschappers van de UvA praten u bij over actuele ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Dit jaar zijn dat: dr. Suzanne Aalberse en dr. Vadim Kimmelman.

Meer weten >>

20:00 uur. Oosterkerk – Jong Talent. Iberia Brass Quintet. Het Iberia Brass Quintet neemt je mee op reis langs verschillende culturen en muziekstijlen van over de hele wereld, van jazz uit New Orleans, via de Russische romantiek en J.S. Bach, naar traditionele volksmuziek uit Baskenland en tot slot latin!

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – Onze vrouw in Jemen: Irma van Dueren. De Nederlandse ambassade in Jemen is op dit moment tijdelijk gesloten. De diplomatieke staf uit Sana’a moest geëvacueerd worden naar Nederland, maar dat betekent niet dat het werk ook ophoudt.

Meer weten >>

20:00 uur. Rondvaart. Weleens een heerlijk rondje met een rondvaartboot door de stad gedaan? Nou we kunnen het aanbevelen hoor!

Meer weten >>

20:15 uur. De Kleine Komedie – ADEM | LAKSHMI. ‘Lakshmi weet de juiste elementen uit de pop-, elektronica- en singer-songwriterwerelden te combineren tot een weergaloos goed geheel.’ (Platomania) Leo Blokhuis vindt het ‘bezwerend mooie muziek.’

Meer weten >>

21:00 uur. Iedere dinsdag bij gay café Queen’s Head een bingo waarbij het lachen, gieren en brullen is. De Queen’s Head zit gelegen op de Amsterdamse Zeedijk. Iedereen is er welkom en er heerst een relaxte sfeer waarbij iedereen zich thuis voelt.

Meer weten >>

23:30 uur. Sugarfactory. Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven. Iedere editie met verschillende DJ’s.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november