16.6 C
Amsterdam
zaterdag, 19 september 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roode Bioscoop – Noche Cubana

7 november 2018 @ 20:30

Roode Bioscoop - Noche Cubana

Roode Bioscoop – Noche Cubana | Boleros en La Habana.

Een avond vol intieme bolero’s die het publiek verplaatsen naar een club in het Havana van de jaren ’50 – het decennium waarin die stad vol was van kleine nightclubs en grote muzikanten die vanuit het hart mooie romantische liedjes schreven.

De Cubaanse bolero begon als ‘trova’ in het oosten van Cuba en ontwikkelde zich verder via de troubadours die met hun gitaar naar de grote stad trokken. Daar vermengde de bolero zich met andere ritmes tot bolero-son, bolero-cha en bolero-mambo.

Ook de jazz-invloed werd groter, wat leidde tot de ‘filin’-beweging, beïnvloed door Amerikaanse ballads met hun complexere harmonieën.  De bolero vond zijn weg door heel Zuid-Amerika en veel grote componisten uit Mexico, Puerto Rico en zelfs Brazilië droegen bij aan het rijke repertoire.

De Cubaanse zangeres Estrella Acosta is al jaren actief in Nederland als ambassadrice van de muziek uit haar moederland.  Vorig seizoen maakte zij een theatertour met ‘Mujeres de Luna’, een programma over vrouwelijke componisten uit Cuba.

Haar medemuzikanten zijn van grote klasse en zijn allen met deze muziek opgegroeid.  Vanavond brengen ze samen een keuze uit de mooiste muziek en verhalen van de grote boleristas.

Estrella Acosta – zang, Daniel de Moraes – gitaar en tres, Pedro Luis Pardo – contrabas en tres, Jan Luc van Eendenburg – percussie.

Woensdag 7 november / 20:30 / Bron en meer informatie: Roode Bioscoop

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
7 november 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Theater de Roode Bioscoop
 Amsterdam
Amsterdam, Noord-Holland Nederland + Google Maps