Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 12 november
Foto: Ooievaar met jong bij Amstelpark. vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Het is weer maandag. Ach, er zijn ergere dingen natuurlijk. Een oorlog hier, een oorlog daar…. Kijk, daar hebben wij gelukkig geen last van en dat is best een zegen.

Voor deze maandag hebben wij voor u weer een nieuw lijstje met leuke activiteiten op een rijtje gezet. Hopelijk heeft u er voordeel van.

10:00 uur. OBA Oosterdok. Wist u dat u bij de OBA gelegen op korte afstand van het Centraal Station heerlijk kunt studeren, een boekje kunt lezen of lenen, koffie kunt drinken, iets kunt eten en dat er nog veel meer leuks te doen is?

Neem gerust eens een kijkje!

Meer weten >>

20:00 uur. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen. Het is bijna altijd uitverkocht dus informeer vooraf even of u nog mee kunt doen!

Meer weten >>

20:00 uur. De Nieuwe Liefde – Bas Haring en de economie #2: Hoe is de samenleving georganiseerd? Is het verkeerd om schulden te maken? Is het terecht dat een hoogleraar meer verdient dan een tuinman? Moet er altijd groei zijn en wat groeit er dan? Jawel, de hersenen worden weer aan het werk gezet bij ‘De Nieuwe Liefde’.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – HALEY (Haley Bonar). De uit Dakota afkomstige HALEY (eerder bekend als Haley Bonar) maakt dromerige indiepopliedjes met af en toe een venijnig scherp randje. Een lekker dopamine verhogend muziekje in de Paradiso Noord! Gelijk weer lekker vrolijk de volgende dag…

Meer weten >>

20:00 uur. Torpedo Theater – Salon des Chansons: Les Bonbons de Babette vertolken Michel Legrand. Les Bonbons de Babette, een groep rondom zangeres Babette VERHOEF brengt een verrassende mix van jazz en Franse chansons. Start uw week met een heerlijke theater voorstelling bij Thorpedo Theater!

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – KennisCafé: een shot informatie over de wetenschap van de vaccin. Vaccinaties zorgen al een tijdje voor verhitte discussies. Feiten en fabels vliegen je constant om de oren. Maar hoe zit het nu écht? Het KennisCafé duikt in de wetenschap van het vaccineren. Luisteren wat ze te zeggen hebben of zelf mee discussiëren, spring dan die fiets maar op en race na uw avond eten naar De Balie!

Meer weten >>

20:30 uur. Compagnietheater – George en Eran worden racisten. In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen. Hop, hop, op naar het Compagnietheater!

Meer weten >>

20:30 uur. Betty Asfalt

THEO MAASSEN – SITUATIE GEWIJZIGD

Theo Maassen gaat maandag los op het podium bij Betty Asfalt!

Meer weten >>

20:30 uur. Huis De Pinto – pintotonics n+1. Edith Steyer/Jack Wright & Evan Lipson. Pintotonics n +1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Gaat u lekker kijken en laat die prachtige muziek op u inwerken.

Meer weten >>

23:00 uur. Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

Blijft u desondanks lekker op de bank hangen? Begrijpen we ook natuurlijk. Maak er hoe dan ook een lekkere avond van!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 7 november