Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

18:00 uur. Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark. Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark. Ontdekkingstocht De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in perkjes, in het water en in of op gebouwen.

Meer weten >>

18:00 uur. Westergasfabriek – Beaujo Nouveau Nacht. Traditiegetrouw viert Wester Wijnfabriek de nacht van de Beaujolais. Ook dit keer weer met braadworst van de bbq van Star Wurst. Vanaf 18:00 uur staat de stamppot te dampen en zijn de kolen heet.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati (Broedplaats LELY) – The Tragedy of Slaughtervaart. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Meer weten >>

20:00 uur. Spui25 – Troelstra’s Novembercoup. November 1918. Op het puin van de Eerste Wereldoorlog komt de ene na de andere monarchie ten val. Tsaar Nicolaas wordt op 17 juli met zijn gezin vermoord. Op 11 november eindigt het Oostenrijkse keizerrijk.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Meer weten >>

21:00 uur. Frascati – Bij jou begin ik. In flarden ontvouwt zich een stem, een lichaam, een liefde. In “Bij jou begin ik” is er ruimte voor grenzeloze verlangens die even heerlijk als oncontroleerbaar zijn.

Meer weten >>

22:00 uur. VRANKRIJK. Queer Night WTF-avond elke woensdag. Georganiseerd door Drag Queers Amsterdam. Elke woensdag brengt een nieuw thema en een nieuwe performance met zichtbare bijzondere culturele diversiteit.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november