Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 13 november
Amsterdam Centraal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

19:15 uur. EYE Filmmuseum – Dialogues with Machines – Joost Rekveld. Kunstenaar Joost Rekveld onderzoekt wat de mens kan leren van een dialoog met machines en techniek. Voertaal van de avond is Engels. In dit programma illustreert Rekveld zijn bevindingen aan de hand van klassiekers uit de avant-garde en hedendaags werk.

Meer weten >>

20:00 uur. Huis De Pinto – Sprekend Mokum, stadsgeschiedenis. Straatnamen. Hoe komen de Dubbeleworststeeg, de Kloveniersburgwal en de Onkelboerensteeg aan hun naam? Hoe stellen gemeenten hun straatnamen enorm?

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati (Broedplaats LELY) – The Tragedy of Slaughtervaart | Dood Paard. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Meer weten >>

20:30 uur. Betty Asfalt Comnplex – Open B.A.C. De Open B.A.C is een spannende en afwisselende avond waar u in intieme setting kennis maakt met de eerste try-outs van jong en oud talent. De avond wordt muzikaal omlijst door een klein theatraal combo o.l.v. Vera Marijt, dat de artiesten ook van passende begeleiding voorziet.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – .Ball. .Ball is een avondvullende cross over tussen freestyle voetbal en dans. Als kleine jongen raakt de in Tilburg Noord opgroeiende Nasser verslingerd aan de bal.

Meer weten >>

21:00 uur. Iedere dinsdag bij gay café Queen’s Head een bingo waarbij het lachen, gieren en brullen is. De Queen’s Head zit gelegen op de Amsterdamse Zeedijk. Iedereen is er welkom en er heerst een relaxte sfeer waarbij iedereen zich thuis voelt.

Meer weten >>

21:00 uur. Frascati – Bij jou begin ik. In flarden ontvouwt zich een stem, een lichaam, een liefde. In Bij jou begin ik is er ruimte voor grenzeloze verlangens die even heerlijk als oncontroleerbaar zijn.

Meer weten >>

23:30 uur. TECHNO TRIBE bij de Sugarfactory. Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven. Iedere editie met verschillende DJ’s.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 10 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 9 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 8 november