Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken. Maak er een mooie dag van allemaal!

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

13:00 uur. Tolhuistuin – Finissage weekend 16 t/m 18 november. UnAuthorised Medium: Intense Visitations. In het kader van groepstentoonstelling UnAuthorised Medium (16 september – 18 november 2018), vindt een publieksprogramma plaats in het sluitingsweekend

Meer weten >>

14:30 uur. Oosterkerk – Vrijdagmiddagconcert – Goudsbloemtrio. Vrijdagmiddagconcert door klarinettiste Ana Prazeres, celliste Hadewych van Gent en pianist Mattias Spee. Op het programma staat het klarinettrio in Bes op. 11 van Beethoven en Brahms’ klarinettrio in a-klein op.

Meer weten >>

17:00 uur. Spui25 – Eerlijk geroofd, authentiek nagemaakt, hartstochtelijk verbeeld. De mirreberg van Guido Snel. In een museum ergens in Europa hangt een triptiek toegeschreven aan een navolger van Hieronymus Bosch. Het verbeeldt Christus in het voorgeborchte.

Meer weten >>

17:00 uur. Maurice van Hoek – Live in Concerto Recordstore. Onvervalste Countryfolk, ofwel Americana. Het is de passie van de in Haarlem woonachtige Maurice van Hoek, slechts 26 lentes jong. Na een reis in Amerika had hij zijn muzikale levensdoel op zijn netvlies.

Meer weten >>

18:00 uur. Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark. Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark. Ontdekkingstocht De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in perkjes, in het water en in of op gebouwen.

Meer weten >>

19:00 uur. Torpedo Theater – MOSKOU OP STERK WATER. Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave.

Meer weten >>

19:30 uur. Voetbal eredivisie vrouwen: PSV Vrouwen – Ajax Vrouwen. Ajax speelt uit tegen PSV in Eindhoven op vrijdag 16 november om 19:30 uur.

Meer weten >>

20:00 uur. Broedplaats LELY – The Tragedy of Slaughtervaart. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Meer weten >>

20:00 uur. Westergastheater – The B Word. Orange Theatre Company is hét Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Gedurende het jaar produceren ze verschillende toneelstukken en was eerder het stuk The Pillowman te zien in het Westergastheater.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:00 uur. Brakkegrond – DocLab Live: Articial Stupidity. Fredo De Smet e.a. Is de mens nog te redden, nu behalve het klimaat ook de robots haar op de hielen zitten? Samen met Fredo De Smet, auteur van Artificial Stupidity – een handleiding voor digitale humanisten, putten we hoop uit de essentiële onvolkomheden van menselijk gedrag.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati – One of a kind. One of a kind is een kwartet dat Vincent Riebeek ontwikkelde tijdens zijn tweejarige Master-
onderzoek bij Das Theater. Het kan het best worden omschreven als een hedendaagse musical-achtbaan waarin het publiek in een wervelend tempo van bewegingen meegenomen wordt door meerdere genres en verhalen.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – ICompani | à Paris en Felliniamo. Dubbelprogramma. Het eerste deel van de avond heeft de titel I Compani à Paris Een fotofilmconcert gebaseerd op Parijse fotografie van vroeger tot nu.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – AKF SONNEVELDPRIJS – Tweede Selectieronde. Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters.

Meer weten >>

20:30 uur. Bijlmerpark Theater – Martin Luther King. Hoe ver ga jij voor je dromen? In deze muzikale familievoorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – Het Verbrande Huis. In Het Verbrande Huis wekt de la Parra haar vaders geboortehuis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk familieverhaal dat deel uitmaakt van de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Meer weten >>

21:00 uur. De Nieuwe Anita – MILO. MILO is een alternatieve pop/rockband. De band combineert de ambachtelijke songwriting van The Beatles met de meerstemmigheid van Crowded House en Britse rock die doet denken aan Radiohead.

 Met krachtige en dromerige liedjes creëert de band een intieme performance op het podium.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 11 november