Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 18 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 18 november
Foto: Thorbeckeplein in Amsterdam. vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 18 november

Tussen 10:00 uur en 15:15 uur de 80e Sintintocht in Amsterdam. Kom en ontmoet Sinterklaas, zijn trouwe paard Amerigo en de 350 Pieten wanneer ze in Amsterdam aankomen.

Maar, heeft u geen klein kroost rondlopen, hebben we natuurlijk ook weer een hele hoop activiteiten die leuk zijn om te bezoeken!

10:00 uur. Ouderkerkerkerplas – Metakids Obsacle Race Amsterdam. Samen obstakels overwinnen voor kinderen met een metabole ziekte. Metabole ziekten maken kinderlevens kapot. Nou, mocht u zelf niet meedoen is het natuurlijk leuk om de deelnemers aan te moedigen!

Meer weten >>

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Jawel, een heerlijk festival in onze stad, voor de echte filmliefhebbers.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

11:00 uur Koninklijk Theater Carré

Wist u dat Carre ook volop meedoet met de IDFA 2018? Check maar bij meer weten!

Meer weten >>

12:00 uur. RAI Amsterdam – PAN 2018 18. Beurs voor kunst, antiek en design. De PAN is voor zowel kunstliefhebbers als verzamelaars van kunst, antiek en design interessant. Wist u trouwens dat er binnenkort bij de RAI weer een leuk Amsterdams Winterparadijs gaat plaatsvinden?

Meer weten >>

12:00 uur. CC Amstel

U kunt kiezen uit twee voorstellingen bij het vernieuwde CC Amstel. Neem zelf maar een kijkje op hun website, hoor.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen. Nog een weekje en dit wilt u niet missen!

Meer weten >>

13:00 uur. Tolhuistuin – Finissage weekend 16 t/m 18 november. UnAuthorised Medium: Intense Visitations. In het kader van groepstentoonstelling UnAuthorised Medium (16 september – 18 november 2018), vindt een publieksprogramma plaats in het sluitingsweekend. Nou zondag laatste daggie dus laatste kans om te gaan.

Meer weten >>

14:00 uur. Westergasfabriek – Peak Mystique. Peak Mystique staat erom bekend overal in de stad feestjes te geven, met Danny Krivit, Jamie 3:26, Dan Shake, Soundstream, William Djoko en aanstormende locals op de kaart. Dit speciale zondagsfeest is voor diegenen die dol zijn op dansen, ongeacht de tijd. Nou dat zijn we bij VTA zelf ook wel eigenlijk dus wie weet ziet u ons al dansend voorbij komen.

Meer weten >>

14:00 uur. Ruigoord

Kom even lekker tot jezelf met heerlijke jazz muziek bij Ruigoord!

Meer weten >>

15:00 uur. Stadsschouwburg – Thuislozen. Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Jawel, onderwerpen die aan de orde van de dag zijn.

Meer weten >>

15:00 uur. Tolhuistuin – Sunday Sounds: Skiff + Wynnm + Bram van Langen. Sunday Sounds, een relaxte zondagmiddag in de knusse IJzaal, met uitzicht over het IJ. De IJzaal is de hele middag open voor iedereen die zin heeft in live muziek, met iedere zondag is een nieuw thema. En vooraf natuurlijk even heerlijk uitwaaien op het pondje vanaf CS.

Meer weten >>

15:00 uur. Stadsarchief – Het Amsterdam van Ed van Thijn met Willem van Bennekom (biograaf van Ed van Thijn) en Felix Rottenberg. In het leven van Ed van Thijn speelt Amsterdam een belangrijke rol. Zijn levensloop werd grotendeels bepaald door zijn Joodse achtergrond. Jaja, mensen die wel weet hebben van onze mooie hoofdstad.

Meer weten >>

15:00 uur. Polanentheater – Muziektheatershow ‘SPUL’ van Vocal Group Fuse. ‘Spullen. Ze zijn overal. Je tas puilt ervan uit, je bureau ligt er vol mee en je hoofd loopt er van over. Moeten we genoegen nemen met een beetje minder? Moeten we ont-spullen? Het meeste is toch gewoon rotzooi? Totdat je stuit op die ene doos op zolder… vol met spullen waar herinneringen aan kleven. Tijdens onze gloednieuwe muziektheatershow passeren dozen met spullen de revue. We stapelen, verzamelen en pakken uit. Onder regie van Boaz Boele vertellen we onze verhalen op de manier die het beste bij ons past: zingend en onberekenbaar! Ons repertoire is voor elke generatie herkenbaar.’ aldus de organisatie van deze show!

Meer weten >>

15:00 uur. Cinetol – Begin 2018 ontmoetten 8 singer-songwriters elkaar op een muziekboerderij in Twente, met gezonde spanning en nieuwsgierigheid voor wat hen te wachten stond. In de 9 maanden erna volgden ze in Amsterdam masterclasses bij diverse Nederlandse artiesten, ontwikkelden ze hun composities, zang en podiumpresentatie, werd er een demo opgenomen in de studio en talloze nieuwe nummers geschreven. Op zondagmiddag 18 november presenteren ze hun eigen nummers, begeleid door een topband, in de Cinetol in Amsterdam.

Meer weten >>

15:45 uur Huis de Pinto – Duo Ebano is een nieuw en eclectisch kamermuziekduo, gestationeerd in Amsterdam en bestaande uit de Italiaanse musici Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano). In Huis De Pinto zullen Marco en Paolo muziek laten horen van de componisten Franz Danzi, Aaron Copland, Johannes Brahms, Claude Debussy en Witold Lutoslawski. Een aanrader voor kamermuziekliefhebbers!

Meer weten >>

16:00 uur. Q-Factory – Mark Olson. De Amerikaanse singer-songwriter Mark Olson, geboren en getogen in Minneapolis, is één van de oprichters en het creatieve brein van de legendarische countryband The Jayhawks. Mooie tijd na het roes uitslapen van de zaterdagavond.

Meer weten >>

16:00 uur. The Avonden – Live in Concerto Recordstore. The Avonden kennen drie akkoorden, de waarheid en zijn o.a. beïnvloed door The Velvet Underground ten tijde van ‘The Velvet Underground’. Tja, best lekker hoor die gratis concertjes in de Utrechtsestraat. Winkeltjes zijn ook nog eens open dus mooi in combinatie te doen met shoppen!

Meer weten >>

18:00 uur. Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark. Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – Pete Murray + The Dunwells (duo). De stem van Pete Murray, die herken je uit duizenden. De singer-songwriter met warme, hese stem brak in 2003 door met zijn eerste album ‘Feeler’, en is sinds toen onverminderd populair in thuisland Australië en ver daarbuiten.

Meer weten >>

20:30 uur. Amstelkerk – Bill Laurance Solo. Pianist, keyboard-speler, componist, producer en arrangeur Bill Laurance is één van de leden van de experimentele jazzband Snarky Puppy. De uit Engeland afkomstige virtuoos is bezeten van muziek en er sinds zijn veertiende professioneel mee bezig.

Meer weten >>

20:30 uur. Bitterzoet – Imarhan. Imarhan wordt vaak omschreven als het broertje van Tinariwen. De bands delen dan ook een aantal leden en komen, net als Songhoy Blues trouwens, uit het noorden van Mali. Samen blazen deze bands de touareg-rock nieuw leven in.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

Fijne zondag allemaal en de groetjes van Rik Verkaik!

Namens,

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 17 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november