Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 17 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 17 november
Tekst op muur Bike Bar: Everything starts with good coffee.

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 17 november

Hij komt, hij komt, hij komt die goede sint… Jawel Sinterklaas komt weer aan in ons land. De landelijke intocht vindt plaats in Zaanstad en in Amsterdam-Noord brengt de goedheiligman ook een bezoekje. Voor de ins en outs kunt het beste een kijkje nemen in ons blog met laatste nieuws: Sinterklaas in Amsterdam 2018.

En heeft u geen kroost maar wilt u toch iets leuks doen hebben we hieronder weer enkele leuke tips voor u op een rijtje gezet.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

13:00 uur. Tolhuistuin – Finissage weekend 16 t/m 18 november. UnAuthorised Medium: Intense Visitations. In het kader van groepstentoonstelling UnAuthorised Medium (16 september – 18 november 2018), vindt een publieksprogramma plaats in het sluitingsweekend

Meer weten >>

14:00 uur. Westergasfabriek – Westergastheater | The B Word. Orange Theatre Company is hét Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Gedurende het jaar produceren ze verschillende toneelstukken en was eerder het stuk The Pillowman te zien in het Westergastheater.

Meer weten >>

14:00 uur. De hortus – Themarondleiding Cycadeeen. Het is een oeroude en mystieke plantengroep, die ruim 240 miljoen jaar geleden ontstond, ver voor het dinosauriërtijdperk. De Hortus heeft een bijzondere collectie cycadeeën met enkele unieke, zelfs Koninklijke exemplaren.

Meer weten >>

18:00 uur. Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark. Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark. Ontdekkingstocht De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in perkjes, in het water en in of op gebouwen.

Meer weten >>

19:00 uur. Torpedo Theater – MOSKOU OP STERK WATER | De Warme Winkel. Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water.

Meer weten >>

20:00 uur. Broedplaats LELY – The Tragedy of Slaughtervaart. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Meer weten >>

20:00 uur. Westergastheater – The B Word. Orange Theatre Company is hét Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Gedurende het jaar produceren ze verschillende toneelstukken en was eerder het stuk The Pillowman te zien in het Westergastheater.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati – One of a kind. One of a kind is een kwartet dat Vincent Riebeek ontwikkelde tijdens zijn tweejarige Master-
onderzoek bij Das Theater. Het kan het best worden omschreven als een hedendaagse musical-achtbaan waarin het publiek in een wervelend tempo van bewegingen meegenomen wordt door meerdere genres en verhalen.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – The Twilight Sad + Michael Timmons. The Twilight Sad komt uit het grimmige Glasgow. De band maakt muziek die zich laat omschrijven als de perfecte mix van Arab Strab, Interpol, Mogwai, My Bloody Valentine, Sigur Ros en U2.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen – vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – AKF SONNEVELDPRIJS – Tweede Selectieronde. Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – Het Verbrande Huis. In Het Verbrande Huis wekt de la Parra haar vaders geboortehuis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk familieverhaal dat deel uitmaakt van de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Meer weten >>

20:30 uur. Cinetol – The Holydrug Couple. Het Chileense duo Ives Sepúlveda en Manuel Parra maakt onder de noemer The Holydrug Couple spacegrooves met galmende krautrock en sixties psychedelica.

Meer weten >>

20:30 uur. Bitterzoet – The Slackers. The Slackers heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Al meer dan 27 jaar touren deze New Yorkers de wereld over met hun feestelijke ‘Jamaicaanse rock ‘n roll’.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Basklarinetfestijn. Het basklarinetfestijn strijkt neer in de Roode Bioscoop met Germaine Sijstermans (basklarinet).

Meer weten >>

20:45 uur. Handbal eredivisie heren: Arnhem – Aristos . Aristos speelt op zaterdag 17 november 2018 uit in Arnhem in de provincie Gelderland om 20:45 uur.

Meer weten >>

21:00 uur. Q-Factory – Glenn Hughes performs Deep Purple. Op zaterdag 17 november komt Glenn Hughes, de wereldberoemde Deep Purple-bassist, in het kader van zijn ‘Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple’ tour naar Amsterdam.

Meer weten >>

22:00 uur. Ruigoord – Trance Orient Express: Ruigoord Regulars. A night with the Ruigoord Regulars!

Meer weten >>

22:00 uur. Westerunie

For boys who love beats. Lekker tecno feest voor de Amsterdamse gay scene!

Meer weten, check: http://www.westerunie.nl/events/x-ams-the-november-edition/

23:30 uur. Toomler – Late Night Comedytrain. Iedere zaterdag, om middernacht, is de Late Night Show van Comedytrain de afsluiter van de week. Bijzonder en berucht omdat de comedians in deze nacht de laatste mogelijkheid voor een optreden meepakken.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

Fijne zaterdag allemaal!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 16 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 15 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 14 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 13 november

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 12 november