20.7 C
Amsterdam
vrijdag, 3 juli 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gerrit Rietveld Academie – ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’

15 november 2018 @ 13:00 - 19:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Gerrit Rietveld Academie - ‘Gerrit 50 jaar Willem maar 28’

Gerrit Rietveld Academie – ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’ | Verjaardag tentoonstelling

Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen. Op de woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan van 13:00 uur tot en met 19:00 uur worden genoten van de verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28’, waarin het publiek kennis kan maken met het heden en verleden van de bacheloropleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de masteropleiding aan het Sandberg Instituut.

De tentoonstelling geeft een beeld van het progressieve onderwijs en de diverse makers, schrijvers en denkers van beide opleidingen. Een eclectische selectie werken van gevestigde namen en aanstormende talenten, oude rotten en jonge honden, onverwachte en onontkoombare kunstenaars.

Er is werk te zien van onder anderen Alex van Warmerdam, Friso Kramer, Jan Rothuizen, Jan des Bouvrie, Job Koelewijn, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Micha Klein, Inez van Lamsweerde, Nora Turato, Pinar & Viola, Rineke Dijkstra, Rob Scholte en Sophie Hardeman.

De Gerrit Rietveld Academie is een hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Amsterdam. De academie vormt de thuisbasis voor een hechte, internationale gemeenschap van studenten en docenten, afkomstig van over de hele wereld. Studenten en docenten creëren samen een leeromgeving waar maken en denken samenkomen en vernieuwende ideeën ontstaan.

De homepage wordt wekelijks gecureerd door een student, afdeling of alumnus die werk laat zien dat in ontwikkeling is of zich in een eindstadium bevindt.

Woensdag t/m zondag t/m 25 november /13:00 – 19:00 / Bron en meer info: Gerrit Rietveld Academie

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
15 november 2018
Tijd:
13:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gerrit Rietveld Academie
Fred. Roeskestraat 96
Amsterdam, Noord-Holland 1076 ED Nederland
+ Google Maps
Website:
https://rietveldacademie.nl/nl/