20.7 C
Amsterdam
vrijdag, 3 juli 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Torpedo Theater – CORNELISSEN speelt 19 november

19 november 2018 @ 20:30

Torpedo Theater - CORNELISSEN speelt 19 november

Torpedo Theater – CORNELISSEN speelt 19 november: Het mannetje in mijn gitaar

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

‘Cornelissen’ zijn:

Frans de Wit, spel en zang. Speelde toneel bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, RoTheater, Made in da Shade en veel meer. Tientallen rollen in films en tv-series, van ‘Loos’ van Theo van Gogh tot ‘Smeris’ bij BNN. Zingt sinds 1980 in bandjes, zoals Frenz Fried en de Frimo’s, Rockin’ Belly Bende, De Volle Pont.

Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline en zang. Speelde o.a. in CCCinc, Slumberlandband, Drie Heren, componeerde mede de muziek voor de tv-series ‘Mus’ en ‘Vliegende Koffers’, schreef gedurende een jaar wekelijks de tekst voor een actueel lied met muziek van Arthur Ebeling voor ‘Het Paleis’ van de KRO radio en heeft nu, naast ‘Cornelissen’ het project ‘Die Niederlieder’, Nederlandse liederen vertaald in het Duits.

Fred Kienhuis, gitaren, zang en kenner van populaire muziek. Eerste optreden met punkband The Snipers op veertienjarige leeftijd. Vervolgens zanger/gitarist van The World War Rockers (post-punk), The Black Slack (Rockabilly), The Jack of Hearts (Rock) en de Snevo’s (Nederlandstalige rock). Samen met Friedrich gespeeld met de Droomooms, The Blue Moon Boys, en Trio Royal. Tussendoor jarenlang studiowerk gedaan, en een enorme hoeveelheid muziek voor tv, reclame en film gecomponeerd en geproduceerd. Vormt het duo Flower of Hope met danseres/zangeres Sophia Maria Kienhuis (wel familie – een nicht).

Maandag 19 november / 20:30 / Bron en meer informatie: Torpedo Theater

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
19 november 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Torpedo Theater Amsterdam
Sint Pieterspoortsteeg 33
Amsterdam, Noord-Holland 1012 HM Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.torpedotheater.nl/