63 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam

61 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam

63 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam 

Ben je op zoek naar terrassen in Amsterdam? Dat kan bijna niet anders omdat de horeca per maandag 1 juni weer is geopend. Vrije Tijd Amsterdam wandelt geregeld een rondje door de stad. Tijdens die wandeltocht komen we vaak leuke plekken tegen waar je prima op het terras kan zitten. Vandaar dat we een leuk lijstje hebben samengesteld.

Amsterdam Centrum

Brug 34

Brug34 is weer open en heeft er heel veel zin in! Brug34 is een horecagelegenheid voor iedereen in de altijd gezellige Utrechtsestraat, waar je terecht kunt voor de beste koffie (ook om mee te nemen), het lekkerste ontbijt, een snelle lunch of een gezellige borrel tot in de kleine uurtjes. Op het grote terras kun je gezellig kletsen terwijl je geniet van de voorbij varende bootjes door de gracht. Rondom deze horecagelegenheid kun je ook nog lekker zitten. Twan, René, Jules, Robbert en Dirk heten alle Amsterdammers van harte welkom.

61 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam

Brug 34, adres: Utrechtsestraat 19, Amsterdam

Het terras op het dak van NEMO

Weleens bij NEMO op het terras/dak gezeten? Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je treft er een groot buitenterras en ook nog eens een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. Vanaf 1 zijn ze open gegaan. Iedereen is van harte welkom.

NEMO, adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Buffet van Odette

In onze wandeling door de stad ‘stuitte’ we op het knusse terras van Buffet van Odette. Het is op de Prinsengracht 598! Daar kun je met een gerust hart lekker gaan zitten met je lover, familie of vriendengroepje! Buffet van Odette opende op 3 juni.

De Buffet winkel in de Weteringstraat 19, bestond een paar maanden geleden alleen uit wijn maar inmiddels is het veel meer dan dat. Je kunt er inmiddels veel meer drankjes en lekkernijen bestellen. Buffet van Odette is vrijdag en zaterdag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Buffet van Odette, Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam

Exit Café

Exit Café, gericht op gezellig LHBTI+ publiek, heeft de afgelopen periode hard gewerkt om weer open te gaan. Van de bar/dancing is voor de time being een praatcafé met achtergrond muziek gemaakt. We liepen er zondagmiddag langs en moeten zeggen het terras oogt knus en sfeervol.

Exit Café, adres: Reguliersdwarsstraat 42

Double Tree by Hilton Amsterdam

Eén van de pareltjes in de hoofdstad is het terras bovenop het ‘Double Tree by Hilton’ hotel in Amsterdam! Het torenhoge gebouw bevindt zich aan de Oosterdoksstraat nummer 4 in de hoofdstad! Als je iets eerder op de dag komt, kun je een heerlijke kop koffie doen. Je krijgt er dan wat lekkers bij! En op z’n Amerikaans zit er een refill bij!

Iets later op de dag geniet je met een lekker wijntje, biertje en gerechtje van een prachtig uitzicht over Amsterdam! Wij gebruikte deze plek ook als flexibele werkplek in Amsterdam.

Double Tree by Hilton Amsterdam, adres: Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Bij het Scheepvaartmuseum ligt tegenwoordig, aan de westzijde van het museum, een nieuw terrasponton op het water. Op dit drijvende terras kunnen gasten plaatsnemen op de loungebanken en genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de bedrijvigheid op het water. Lees ook dit artikel.

Adres: Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Brandstof

Op het super gezellige terras bij Brandstof zullen jij en je vriendengroep zonder twijfel een super gezellige middag beleven! Dit terras ligt pal voor Brandstof aan de Marnixstraat en al zittend op de stoeltjes vermaken jullie je niet alleen met elkaar maar is het ook genieten geblazen op het gebied van mensen kijken, omdat je vanaf die plek altijd een gezellige hoeveelheid Amsterdamse inwoners voorbij ziet fietsen. Ze liggen precies op de rand van de ‘gouwe ouwe’ Jordaan.

Brandstof, adres: Marnixstraat 341, 1016 TD

Lion Noir

Op zoek naar een heerlijk terras waar ook nog eens heerlijk gegeten kan worden? Op nummer 28 van de Reguliersdwarsstraat, gelegen in het centrum van de stad, bevindt zich restaurant Lion Noir. Aan de achterzijde ligt een fijne rechthoekige tuin in een authentiek ogende omgeving waar u gezellig kunt plaatsnemen aan één van de tafeltjes die keurig netjes staan opgesteld. Lion Noir is van de markante Amsterdamse horeca ondernemer Casper Reinders.

Lion Noir, adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM

Dignita Amsterdam (de Hoftuin)

Wow, zo mooi en rustgevend tussen echte bomen op de natuurgrond van de Hoftuin van Dignita Amsterdam kun je heerlijk vertoeven op het terras, zeg! Je kunt er rustig opstarten met een kop geweldig smakende koffie en lekker ontbijtje, smullen van een lunch, of je tegoed doen aan een verse brunch.

Dignita Amsterdam, adres: Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam

Brasserie Nel

Brasserie Nel is een knusse en sfeervolle brasserie met een dito ogend terras. De horecagelegenheid ligt gelegen aan het Amstelveld plein, en Amsterdam-insiders zullen het met ons eens zijn dat het plein en de huizen er omheen zonder twijfel betiteld kunnen worden als een mooi stukje authentiek Amsterdam.

Brasserie Nel, adres: Amstelveld 12, 1017 JD Amsterdam

Café Marcella (Bruincafé)

Echt een pareltje in de stad. Zijstraatje van de Utrechtsestraat en wat kun je daar toch heerlijk aan het water zitten. Echt, origineel aan de Amsterdamse gracht met al het moois wat voorbij komt varen.

“YESSSS…a.s. maandag om 12.00 uur mogen we weer OPEN ! Houdt allen a.u.b. rekening…en een beetje begrip voor de situatie waarin we met z’n allen verkeren…wij willen heel graag open BLIJVEN ! Maarrrr…we gaan er zeker een heeeel gezellige Pinkster-maandag van maken…en dan door naar een mooie zomer samen”, is te lezen op de Facebook-pagina van Bruincafé Marcella.

Café Marcella, adres: Amstelveld 21, 1017JD Amsterdam

Hans en Grietje

Hans en Grietje is een gezellig café dat in het bruisende hart ligt van het Amsterdamse Spiegelkwartier (op 5 minuten afstand van het Leidseplein en het Rijksmuseum). Als je het weggetje voor de deur oversteekt dan ben je op het typisch Amsterdamse terras van Hans en Grietje. Vanaf maandag 1 juni wordt er een start gemaakt met een nieuwe dinerkaart. Je kunt er dus terecht om te lunchen, te borrelen en om lekker te dineren. Een paar smaakvolle voorbeelden zijn cheesecake met rode vruchtensaus, brownies met slagroom, garnalenkroketjes met aioli, gebakken paddenstoelen in knoflookroomsaus, andere lekkernijen, koffie en koele drankjes.

Hans en Grietje, adres: Spiegelgracht 27, 1017JP Amsterdam

Vegan Junk Food Bar

In de Reguliersdwarsstraat is het prima vertoeven op het terras van Vegan Junk Food Bar. We schreven er ooit eens een artikel over.

Vegan Junk Food Bar, adres: Reguliersdwarsstraat 57, Amsterdam

Hannekes Boom

Tegenover NEMO aan het water, vlakbij het Amsterdam Centraal Station, ligt Hannekes boom. Je kunt er heerlijk zitten met mooi uitzicht over de stad, NEMO en het Scheepvaartmuseum. Zonnetje vertrokken? Ga lekker de Zeedijk op om een vorkje te prikken tegen een spotgoedkoop prijsje bij één van de talrijke goede Chinese of andere lekkere restaurants die geopend zijn.

Hannekes Boom, adres: Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam

Café George

Klein…… maar fijn! Zeer fijn zelfs. Het terras ligt aan de voorkant van het café en als je daar lekker buiten zit dan is dat midden in de stad. Echt Amsterdams aan de stadse Leidsegracht waar de bootjes langs komen varen. Wat wij ook mooi vinden is dat het tussen de authentiek uitziende grachtenpanden is gelegen.

“GEORGE is back in business, doing what we love best: serving you amazing fresh food, fancy cocktails and exclusive wines in one of our fabulous venues. We’re re-opening our doors to welcome you as of 12.00 o’clock on Monday June 1st. That’s right: just in time for lunch. Please keep in mind our new ‘House Rules’, adhering to the current health regulations. Never forget, George”, is te lezen op de Facebook-pagina van George Amsterdam.

Café George Amsterdam, adres: Leidsegracht 84, 1016 CR Amsterdam

Aran Irish Pub

Een terras in hartje centrum waar u zich begeeft in Ierse sferen met uitzicht op één van de vele ingangen die het Vondelpark rijk is. Het ‘Ierse’ terras ligt op het Max Eeuweplein in Amsterdam, waar onder andere ook het bekende Holland Casino al jaren is gelegen.

Aran Irish Pub, adres: Max Eeuweplein 73, 1017 MA Amsterdam

18 x leuke en gezellige terrassen in Amsterdam en omstreken
Gezellig met je makers aan het Ierse bier op het Max Eeuweplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Rosa en Rita

Wie van jullie is er weleens bij Rosa en Rita geweest? Wij kunnen je dit terras in ieder geval aanraden! Rosa & Rita is gelegen op het Oostenburgerseiland in Amsterdam. Bij dit café restaurant kun je gezellig kletsen, in combinatie met een hapje en een drankje.

Rosa en Rita, adres: Conradstraat 471, Oostenburgereiland

Café de Blaffende Vis

Bij ons in de Jordaan, zing je van hela hola hoeladiejee, bij ons in de Jordaan…. Jawel, café de Blaffende Vis gelegen in de Westerstraat in de Jordaan mag niet ontbreken in onze lijst van leuke en gezellige terrassen in Amsterdam.

“We kijken er naar uit om weer open te gaan, uiteraard veilig op Alex-anderhalve meter afstand 😉 Vanaf nu kun je reserveren via onze website”, was eind mei te lezen op de Facebook-pagina van de Blaffende Vis.

Café de Blaffende Vis, adres: Westerstraat 118, 1015 MN Amsterdam

Casa Peru

Het terras van Casa Peru bevindt zich midden in de stad aan de Leidsegracht 68. Je stapt vanaf de restaurantzijde met een paar pasjes de straat over en ploft dan lekker neer op één van de stoelen van het ‘grachtenterras’ van het Peruaanse restaurant Casa Peru. Je zit heerlijk met je snufferd in het zonnetje aan de Amsterdamse gracht.

Foto via Casa Peru

Casa Peru, adres: Leidsegracht 68, 1016 CP Amsterdam

Waterkant

Waterkant werkt….. nog steeds! En daar mogen we ze best een compliment voor geven. VTA herinnert zich nog de beginperiode toen jong en hip de weg naar Waterkant maar al te goed wisten te vinden. En vandaag de dag worden ze nog steeds goed bezocht.

Waterkant ligt gelegen aan de Marnixstraat 246 en als je door het pand en ‘erf’ heen loopt dan kom je uit bij het terras dat heerlijk aan het water ligt. Een groot terras welteverstaan waar je gerust met je vriendjes en vriendinnetjes kunt kletsen terwijl jullie gezellig een drankje drinken met zijn allen.

Waterkant Amsterdam, adres: Marnixstraat 246

Foto voor de Coronatijd. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam West 

UP West

UP West is deze zomer de nieuwe hang out in Amsterdam-West. Gelegen in het groen van de Tuinen van West, heeft UP West vanaf maandag haar terrassen open. UP West biedt veel groen, een eigen stadsstrand, verschillende buitenterrassen en privétuinen en gratis parkeren voor de deur. Voor de liefhebber in combinatie met buitenactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Met 35.000 m2 oppervlakte is er genoeg plek om onbezorgd op anderhalve meter buiten te zijn en iets te eten of te drinken. Lees ook dit artikel over deze nieuwe hotsport in Amsterdam-West.

Adres: Tom Schreursweg 10, 1067 MC Amsterdam

Remise 47

Restaurant Remise 47 hoort zeker thuis in de lijst met terrassen in Amsterdam. Wat kun je hier lekker in het zonnetje op het terras zitten, zeg! Op het moment van schrijven kun je lekker genieten van heerlijke oesters en bruisende bubbels! Check de website voor het laatste nieuws.

Remise 47, adres: Belammyplein 47, Amsterdam

Café Cook

Bij Café Cook heb je de hele dag zon. Er is een super groot terras, waar je in een heerlijke ambiance in het zonnetje mag gaan zitten. Je kunt zowel overdag als in de avonduren een vorkje prikken bij Cook!

Café Cook, adres: James Cookstraat 2, Amsterdam – cafecook.nl

Café BAX

Gegarandeerd dat je op het Amsterdamse terras van Café BAX een gezellige middag en/of avond hebt met je vaste vriendengroep. Bij de horecagelegenheid kun je 18 soorten bier van de tap bestellen. Als het lekker weer is, dan is het ideaal om ze te drinken op het ruime terras van Bax. Daarnaast kun je er terecht voor een lekkere lunch en dito diner!

Café BAX, adres: Ten Katestraat 119, 1053 CC Amsterdam Oud-West

Hotel Buiten

Wat een heerlijk plekje is dit toch om het terras te zitten zeg! Het terras is gelegen aan de Sloterplas in Amsterdam. Hotel buiten is een modern paviljoen met zwemstrand en zit gelegen op een schiereiland aan de Sloterplas in Nieuw West. De keuken is open van dinsdag tot en met zondag en je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner! In de zomer zijn ze ook op maandagen geopend.

Hotel Buiten, adres: Th. J. Lammerslaan 1, 1064 DH Amsterdam (Nieuw-West)

Edel by Dennis

Bij Edel by Dennis kun je lekker op het terras aan het water zitten. Ze hebben zelfs een gloednieuw terras. Bij Edel hangt altijd een gezellige en levendige sfeer en een goede mix aan mensen. Ze serveren heerlijke koffie. Lekker brunchen, lunchen en dineren behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Edel by Dennis, Postjesweg 1

Radijs

Het moderne buurtcafé Radijs zit gevestigd in de vernieuwde Jan Evertsenbuurt. Met een kop koffie, lunch of smakelijk diner op het terras aan de Admiralengracht denk je aan alles behalve opstaan en weg gaan. Dit is trouwens een zeldzaam plekje waar je verse verveine thee kunt drinken. Een aanradertje volgens de medewerkers van de horecagelegenheid.

Hertenbout, Kalfswang, Black Angus steak of ‘verse vis van het moment’ sieren (op het moment van schrijven) onder andere de menukaart!

Radijs, Jan Evertsenstraat 41hs

Café Zurich

Bij café Zurich kun je heerlijk zitten. Zurich is gelegen op het Mercatorplein in Amsterdam West. Je kan hier terecht voor een gezellige borrel, een uitgebreid diner en alles wat er tussenin valt.

“Knus om onze open haard, een feestje met je eigen getapte bier of een middag genieten op één van onze prachtige terrassen! Als de zon schijnt, dan schijnt die bij Zurich de héle dag! Onze keuken varieert constant, waarbij culinaire inspiratie van over de hele wereld wordt gehaald. Zo wordt je bij elk bezoek weer verrast en blijft de Zurich ervaring uniek.

Onze bier- en wijnselectie zijn eveneens zeer uitgebreid en overschrijden de Nederlandse landsgrenzen. Eigenlijk valt er nog maar één ding te zeggen: “Kom gezellig langs”, aldus de medewerkers van Zurich!

Café Zurich, Mercatorplein 2b, Amsterdam

Brasserie De Groot

Aan het Hugo De Grootplein in Amsterdam Oud West zit Brasserie De Groot gelegen. Bij deze Brasserie kun je op het terras heerlijk vertoeven! Terwijl je gezellig aan het kletsen bent op het terras, kun je genieten van een smaakvolle lunch of diner, in combinatie met een lekkere borrel of ander drankje.

Je kunt je keuze maken vanaf de dinerkaart, lunchkaart, borrelkaart of drankkaart. Er zijn gevarieerde keuze mogelijkheden, waaronder de met zorg bereide Brasserie-klassiekers, en elke dag een wisselend vis, vlees & vegetarisch gerecht. De keuken bij Brasserie De Groot werkt met huisgemaakte en dagverse producten en waar mogelijk duurzaam! Lekker zitten, drankje erbij en smullen maar!

Update: Brasserie de Groot is nu Coronaproof! Voor het diner gaan ze met shifts werken, tijden lees je op hun Facebook-pagina. Voor het terras kun je niet reserveren dus het is te hopen dat er een plekje voor je is.

Brasserie De Groot, adres: Hugo De Grootplein 1, 1052 KV, Amsterdam

Morgan & Mees

“Hot days are coming!

Time for ICED COFFEES. Whether you prefer an iced coffee or an iced latte, regular or plant-based milk, bitter or sweet, tell us and we’ll prepare you your favorite iced. See you Monday!”, aldus het vrolijke personeel van Morgan & Mees.

Morgan & Mees, adres: Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, 1052 LC Amsterdam

Floor 17

Het terras van Floor 17 is te gek! Deze Amsterdamse trendy plek bevindt zich op 85 meter hoogte, op het dak van Ramada Apollo Amsterdam Centre! Naast een adembenemend uitzicht over de stad kun je hier lekker eten en drankjes doen.

Op vrijdag zorgt een dj voor de muziek zodat je in een super chille modus met je beste vrienden of collega’s aan het weekend kunt beginnen. Bij een lunch of diner in Floor17 kan je gratis gebruik maken van de parkeergarage onder het hotel, tot een maximum van 3 uur.

Floor 17, adres: Staalmeesterslaan 410, 1057 PH Amsterdam

Westergasterras 

Wie van jullie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan het sfeervolle Westergasterras in Amsterdam West? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam wandelde onlangs over het Westergasterrein, waar dit sfeervolle terras te vinden is.

Daar, te midden van bekende dance-locaties zoals de befaamde Westergasfabriek, en de bekende Westerunie, Westerliefde en het Transformatorhuis, kun je plaatsnemen op het Westergasterras.

Foto via Westergasterras

Westergasterras, adres: Klönneplein 4-6, 1014 DD Amsterdam

Amsterdam Zuid

Dickys Grand Café

Grand Cafe Dickys is al meer dan tien jaar een begrip op de Amsterdamse Zuidas. Bij Dickys ben je welkom voor een kop koffie, een lekkere lunch, diner of gewoon voor de borrel. ’s Winters in het gezellige restaurant en ’s zomers op hun mooie terras aan het Gustav Mahlerplein en de Gustav Mahlerlaan. Dickys Grand Café is gelegen op korte afstand van station Amsterdam Zuid. Dicky’s is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Adres: Gustav Mahlerlaan 110, 1082 MA Amsterdam

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse is helemaal New & Corona improved. Vanaf 1 juni opende de deuren van Amstel Boathouse: hét terras van de Rivierenbuurt. Amstel Boathouse is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur voor heerlijke koffies, lunch, borrel en diner. Maandag – Zondag 10:00 – 23:00 uur. De keuken is open tot 22:00 uur.

Amstel Boathouse, adres: Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam

Bar Alt

“Nog even en dan mag het bier weer vloeien! De verse fusten zijn onderweg en de keuken is weer op stoom aan het komen voor het nieuwe menu. Reserveer nu voor het restaurant en terras”, aldus de medewerkers van Bar Alt, die van woensdag tot en met zondag geopend is.

Stadionplein 103, Amsterdam

Café Kiebêrt

“Heyho! Wij zijn in de lucht voor reserveringen! Maandag 1 juni zijn we er vanaf 12:00 uur met ijskoude biertjes en heel veel zin om jullie te zien ❤️”, aldus het personeel van Café Kiebêrt vlak voor de opening. Mocht je een tafeltje willen reserveren dien je de website te bezoeken.

Café Kiebêrt, adres: Marathonweg 2, 1076 TE Amsterdam

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal is er klaar voor. Helemaal na de metamorfose van het restaurant, de bar en de bistro. Graag reserveren per telefoon, email of via de website www.hetamsterdamseproeflokaal.nl

Het Amsterdamse Proeflokaal, adres: Stadionplein 300, Amsterdam

Terras van Strandzuid

Heb je weleens op het terras van Strandzuid gezeten? Bij Strandzuid is het net alsof je op een lekker plekje in Zuid-Europa bent aangekomen. Strandzuid werd ooit bekend vanwege haar stadsstrand midden in de stad.

Inmiddels is Strandzuid niet meer weg te denken uit Amsterdam en kun je er super veel leuke dingen doen.

StrandZuid, adres: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam

Welkom StrandZuid. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bagels & Beans Amsterdam

Een rondje fietsen in Amsterdam leverde ons een mooi kiekje op van het terras van Bagels & Beans in de Antonio Vivaldistraat. Bij Bagels & Beans kun je naast gezellig op het terras te zitten veel lekkere dingen bestellen.

Bij Bagel & Beans hebben ze specifieke aandacht voor de bezoekers en voor de producten. Waar ze vandaan komen, wie ze maken en hoe. Vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid. Op de Facebook pagina lezen we dat zij helemaal klaar zijn voor de heropening.

Bagel & Beans, Antonio Vivaldistraat 1, 1083 HP Amsterdam

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Bagel & Beans is heerlijk om te vertoeven. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

MaMa Kelly Amsterdam bij het Olympisch Stadion

De kenners weten het terras van MaMa Kelly wel te vinden. Maar, middels deze publicatie zouden wij het leuk vinden als meer mensen eens aan een tafeltje gaan zitten op dit leuke terras. MaMa Kelly’s terras zit op het randje van ‘t Olympisch Stadion. Als u er dan toch bent neem dan ook binnen een kijkje. Het restaurant heeft absoluut een prachtig interieur, je kunt er heerlijk lunchen én smaakvol dineren. Er is, voor de heropening, een nieuwe kaart samengesteld.

Mama Kelly, adres: Olympisch Stadion 35, 1076 DE AMSTERDAM

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Het terras van een afstandje. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Kitchen & Bar Vondelpark3

Op het terras van Vondelpark3 kun je met een gerust hart lekker op een stoel of bankje gaan zitten. Het terras bevindt zich precies voor het mooie gebouw van Vondel CS in hartje Vondelpark. Centraal bij Vondelpark3 staan gastvrijheid, kwaliteit, gezelligheid, flexibiliteit en professionaliteit: alle labels hebben als doel het verblijf van de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken! Op de website hebben ze wat regeltjes in verband met corona vermeld.

Kitchen & Bar Vondelpark3, adres: Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

Kitchen & Bar Vondelpark3. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Groot Melkhuis

Terras van Groot Melkhuis

“Nog een paar nachtjes slapen en dan is één van de mooiste terrassen van Amsterdam weer open”, aldus het personeel van Groot Melkhuis vlak voor 1 juni.

Groot Melkhuis, Vondelpark 2, 1071 AA Amsterdam

Terras Groot Melkhuis in Vondelpark. Foto vrijetijdamsterdam.nl

Vondeltuin

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft hier meerdere malen lekker een terrasje gepakt. Het Vondeltuin restaurant ligt heerlijk gelegen in het Vondelpark! Bij Vondeltuin komt een divers publiek, van jong tot oud. Leuk om te zien is de nieuwe generatie jonge moeders en vaders, die het er samen met de kids lekker naar hun zin hebben, terwijl er aan andere tafeltje groepjes vrienden en vriendinnen ook gezellig aan het kletsen zijn.

“Lieve Vondeltuin vrienden 💛

Wat hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt aan onze nieuwe Vondeltuin. En jaaa wat wordt het prachtig 💛 Maandag doen we een private pre-opening party voor onze familie en vriendjes… 🎈 Maar vanaf woensdag 3 juni om 10:00 gaan onze hekken open en mag je weer bij ons neerstrijken voor een heerlijke versnapering in de zon ☀️ Reserveren hoeft niet, melden bij ons meldpunt wel”, aldus het personeel van Vondeltuin.

Vondeltuin, Vondelpark 7, 1075 VR Amsterdam

Locals Coffee

Wij zijn voor de Coronacrisis bij Locals Coffee geweest en hebben daar een heerlijk broodje kip met avocado gegeten. Vriendelijke bediening en erg gezellig. Ze hebben ook een terras waar je lekker kunt zitten”, aldus een van onze redactieleden over Locals Coffee in de Pijp.

Naast een lekker broodje kip met avocado en een heerlijke bak koffie kun je bij Locals Coffee terecht voor een smaakvol ontbijtje zoals yoghurt, fruit, granola en chiazaadjes. Een keuze waar u ook geen spijt van krijgt is Aç aí Bowl. Voor de brunch sieren Hummus, Tuna, Salmon en gerechtjes met Advocado onder andere de kaart.

Op de menu kaart staat zelfs een heuse ‘pattiserie’ vermeld waar u kunt kiezen uit (chocolade) croissant, bananenbrood, carrot brood, pasta del nata of een brownie. “The wait is over, Locals Coffee is BACK”, aldus het personeel.

Locals Coffee, adres: Eerste Jacob van Campenstraat 27-H

Café Bloemers

Bij café Bloemers in de Pijp zijn ze er klaar voor om weer open te gaan. Ze kunnen echt niet wachten om weer gasten te verwelkomen. Je kunt bij Bloemers heerlijk op het terras zitten. Je hebt een terras rondom de horecazaak. En als je het fietspad oversteekt (kijk uit!! voor de voorbij komende fietsers) kun je op het knusse terras van Bloemers gaan zitten. Bloemers is en blijft voor ons een echte hotspot in de Pijp.

Café Bloemers, adres: Hemonystraat 70, 1074 BT Amsterdam, Netherlands

Restaurant Klein Kalfje

Lekker om een koud flesje champagne, witte wijn of een ijskoud biertje te drinken terwijl de bootjes over de Amstel voorbij varen. Want die komen er in grote getale voorbij. Vergeet geen kijkje op de menukaart te nemen. Je dient in Coronatijd vooraf te reserveren.

Restaurant Klein Kalfje, adres: Amsteldijk-Noord 355, 1083 AB Amsterdam

Amsterdam Oost

Brouwerij Poesiat & Kater

Op 1 juni ging Brouwerij Poesiat & Kater weer open, 7 dagen per week, van 12:00 tot laat! Brouwerij Poesiat & Kater heeft vers bier en een nieuwe kaart met veel klassiekers voor lunch, borrel en diner. Het mooie terras is uitgebreid naar de kade en het parkje aan het spoor waardoor er zelfs met 1,5 afstand ruim plek is voor alle gasten. Ook binnen hebben ze gezorgd voor voldoende afstand. Iedereen is van harte welkom.

Poesiat & Kater, adres: Polderweg 648, 1093 KP Amsterdam

Café Restaurant Polder

Op het Science Park in Amsterdam ligt het knus ogende café Restaurant Polder. Vergeet niet te reserveren via de website.
Café Restaurant Polder, adres: Science Park 201, Amsterdam

Café-Restaurant Riva

Wat een heerlijk plekje aan het water is dit, zeg! Café-Restaurant Riva heeft een internationale keuken, een uitgebreide wijnkaart en een prachtig terras op de Amstel. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner.

Café-Restaurant Riva, adres: Amstelboulevard 1, Amsterdam

Dok Amsterdam 

Whihoe! Dok Amsterdam is weer terug van weggeweest! Het stadsstrand gaat bijna weer open! Vanaf 1 juni zijn ze ‘met mooi weer’ elke dag open. Je kunt er een EiGEN picknick tafel + BBQ boeken.

Dok Amsterdam, adres: Joan Muyskenweg 14, 1096 CJ Amsterdam

Terras op dak Hotel Casa

Op het dak van hotel Casa ligt het terras van GAPP verborgen. Om daar te komen neem je de lift naar de achtste verdieping van hotel Casa. Daar vind je een prachtige biertuin waar je veel speciaal bier kunt bestellen en waar je een prachtige uitzicht hebt over Amsterdam. Daarnaast kun je er nog genieten van heerlijk smakende gerechten.

Dakterras GAPP, adres: Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam

THuis aan de Amstel

Het terras van Thuis aan de Amstel is gelegen aan de Korte Ouderkerkerdijk in Amsterdam-Oost. Op het terras van deze authentieke locatie kun je genieten van koele witte wijn, goeie borrelhappen en een wekelijks wisselend 3 gangen menu. Graag reserveren via de website.

Thuis aan de Amstel, adres: Korte Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam

Terras van George Marina

Het terras van George Marina ligt in het Amstelkwartier. In dit stukje Amsterdam, dat steeds leuker begint te worden, tref je het terras van George Marina. Je kunt hier terecht voor een goed smakende lunch, of een lekker gerecht. En dat in combinatie met een lekker drankje.

Wil je per auto een bezoekje brengen aan George Marina? Dit kan zonder problemen. Onder het restaurant zit namelijk een parkeergarage.

George Marina, adres: Spaklerweg 10A, 1096 BA Amsterdam

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Volkshotel

Wat dacht je van een lekker biertje pakken op het terras van het Volkshotel in de Wibautstraat? Onlangs was de redactie van Vrije Tijd Amsterdam te gast in het Volkshotel. We verbleven hier tijdens een staycation. Vandaar dat we je een bezoekje aan het terras op het dak of op het straatje voor het Volkshotel van harte kunnen aanraden.

Volkshotel, adres: Wibautstraat 150, Amsterdam

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam
Het terras voor het Volkshotel.
gezellige en leuke terrassen in Amsterdam
Ingang Volkshotel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Ysbreeker

De Ysbreeker is al jarenlang een stabiele factor in het mooie Amsterdam. Ze zitten op het randje van Amsterdam-Oost en worden door het langs stromende water uit de Amstel gescheiden van de Pijp. Precies voor de Ysbreeker kun je op het terras zitten, maar ook aan de overkant van de weg heb je een lekker terras waar je neer kunt ploffen.

Nu we het toch over de Ysbreeker hebben, binnen kun je ook lekker zitten om te ontbijten, lunchen of dineren. De Ysbreeker is ook een plek in Amsterdam om te werken, veel mensen zitten er met hun laptop en er vergaderen ook geregeld bedrijven. Of wat dacht je van je verjaardag vieren bij de Ysbreeker?

De Ysbreeker, adres: Weesperzijde 23, 1091 EC Amsterdam

Amsterdam Noord

A’DAM Toren

Wist je dat je op één van de gaafste plekken in de stad op het terras kan zitten? Per 1 juni gaat het observatiedek A’DAM Lookout weer open. Een gloednieuw zonnig terras, sprankelend sky deck, goedgevulde rooftop bar en een adembenemend uitzicht. Om de heropening te vieren kun je in de eerste week van juni GRATIS SCHOMMELEN! Op Facebook is te lezen dat je in verband met de RIVM maatregelen van te voren je online tickets dient te reserveren.

A’DAM Toren, adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

Tolhuistuin

De Tolhuistuin is er helemaal klaar voor! “Kom volgende week genieten van ons ruime terras en nieuwe keukenconcept, waarin Asian streetfood met een aantal oud-Hollandse tintjes centraal staan”, aldus het personeel van de Tolhuistuin.

Tolhuistuin, adres: IJpromenade 2, Amsterdam

EYE Filmmuseum

Veel mensen denken dat je ‘alleen maar’ film kunt kijken bij EYE Filmmuseum. Maar, niks is minder waar. Het terras van Eye Filmmuseum ligt werkelijk  waar op een prachtige locatie. Je kijkt uit op de voorbij komende bootjes over ‘t IJ. Puur genieten!

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Pllek

Bij Pllek in Amsterdam-Noord aan het water van ‘t IJ is het heerlijk vertoeven. Dat zal iedere Amsterdammer die er is geweest onderstrepen. Vanaf 1 juni zijn ze weer iedere dag geopend. Pllek is een relaxed, open-minded en uitzonderlijk restaurant in Amsterdam.

“Wij leggen je graag in de watten en serveren je onze producten met een bijzonder verhaal, alles verantwoord en duurzaam. Feel good food zodat jij met een gerust hart kan genieten van alles wat je bij ons eet en drinkt”, is te lezen op de vernieuwde website van Pllek.

Pllek, adres: TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Dok du Nord

Vanaf 1 juni om 12.00 uur opent Dok du Nord weer officieel het terras en kan je weer genieten van het prachtige uitzicht. “Dok du Nord biedt fantastische plekjes aan het IJ, waaronder onze befaamde strandstoelen rond de perenboom. Maar ook op het balkon kan je heerlijk zitten en genieten van een wijntje of een biertje”, aldus het personeel van Dok du Nord. Daar is wat ons betreft niets aan gelogen.

Dok du Nord, Noordwal 1, Amsterdam

Amsterdam Zuidoost

De Proefzaak – Brouwerij Kleiburg

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam fietst geregeld een rondje door de stad. Hoe leuk is het dan om op verrassende plekjes nieuwe leuke horecazaken te ontdekken?! Erg leuk, vinden wij in ieder geval! In Amsterdam Zuidoost vonden we De Proefzaak als onderdeel van Brouwerij Kleiburg. Een originele locatie met dito terras. Daar kun je met lekker weer best eens gezellig van een speciaal geprepareerd glas met bier in combinatie met lunch en diner gaan genieten.

Brouwerij Kleiburg, adres: Hullenbergweg 6, 1101 BL Amsterdam

Absolute Taste

Ze zitten een klein beetje verscholen maar als je er eenmaal bent kun je bij Absolute Taste op het terras genieten van een heerlijke borrel, dito lunch of een lekker diner. Absolute Taste, is een moderne brasserie gelegen in de Atlas Arena te Amsterdam Zuid-Oost.

Op het menu vindt u smaakvolle en herkenbare klassiekers met een eigentijdse twist, geschikt voor een snelle lunch of een zakelijk diner. Zodra de zon doorbreekt staat het grote terras voor alle gasten klaar.

Absolute Taste gaat open vanaf dinsdag 2 juni.

Absolute Taste, adres: Hoogoorddreef 7a, Amsterdam

Vanzz

Vanzz is al jaren een betrouwbare factor als je op zoek bent naar een gezellige horecagelegenheid om lekker te borrelen, te lunchen of in een lekkere setting te dineren. Tevens beschikt Vanzz over een groot terras dat is gelegen aan het water! Je kunt ook weer naar de film dus wellicht leuk om te combineren met een bezoekje aan Vanzz.

“Het is bijna zover, vanaf 1 juni gaan wij weer OPEN! We hebben ervoor gezorgd dat jullie weer coronaproof bij ons kunnen genieten van een borrel op het terras, een lunch of een zakelijke bijeenkomst. Ons zonnige terras aan het water biedt genoeg mogelijkheden om afstand tot elkaar te houden. Hopelijk zien wij jullie snel”, aldus het enthousiaste personeel van Vanzz.

Vanzz, adres: De Corridor 2, 1101 BD Amsterdam Zuid Oost

Grolsch Boulevard Fourteen

“Het is eindelijk zover, we mogen weer! Dinsdag 2 juni om 12.00 uur staan wij weer in de startblokken om jullie als gast met open armen te mogen ontvangen. Natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. Komen jullie gezellig samen met ons proosten op een gezellige dag of avond uit? Dit kan onder het genot van een drankje en onze nieuwe gerechten op de menukaart. Plekje reserveren? Kijk voor meer informatie op onze website… boulevardfourteen.nl”, is te lezen op de Facebook-pagina van Grolsch Boulevard Fourteen. Aangezien de Bioscopen ook weer openen kun je een bezoekje mooi combineren met een film in de Bioscoop Pathé.

Adres: ArenA Boulevard 598, 1101 DS Amsterdam

Weet u nog een pareltje van een terras in de stad? Wij ontvangen graag tips. Stuur dan a.u.b. een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Noord

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid-Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam West

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum