16 x Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam centrum
Cafe Hans en Grietje!

Zoek jij leuke terrassen in Amsterdam Centrum? In dit artikel tref je leuke en gezellige terrassen in Amsterdam-Centrum.

Het terras op het dak van NEMO

Weleens bij NEMO op het terras/dak gezeten? Kijk alleen even naar de foto hieronder. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Holland.

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam centrum
NEMO! Foto: vrijetijdamsterdam.nl

NEMO, adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Facebook-pagina NEMO

Buffet van Odette

In onze wandeling door de stad ‘stuitte’ we op het knusse terras van Buffet van Odette. Het is op de Prinsengracht 598! Daar kun je met een gerust hart lekker gaan zitten met je lover, familie of vriendengroepje!

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam centrum
Terras van Odette, nog voordat ze geopend zijn. foto: vrijetijdamsterdam.nl

Buffet van Odette, Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam

Facebook-pagina Buffet van Odette

Brandstof

Op het supergezellige terras bij Brandstof zullen jij en je vriendengroep zonder twijfel een super gezellige middag beleven! Dit terras ligt pal voor Brandstof aan de Marnixstraat en al zittend op de stoeltjes vermaken jullie je niet alleen met elkaar maar is het ook genieten geblazen op het gebied van mensen kijken, omdat je vanaf die plek altijd een gezellige hoeveelheid Amsterdamse inwoners voorbij ziet fietsen. Ze liggen precies op de kruising tussen Amsterdam West en de ‘gouwe ouwe’ jordaan.

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam centrum
Gezelligheid bij Brandstof op het terras! Photo: Brandstof

Brandstof, adres: Marnixstraat 341, 1016 TD

Facebook-pagina Brandstof

Lion Noir

Op zoek naar een heerlijk terras waar ook nog eens heerlijke gegeten kan worden? Op nummer 28 van de Reguliersdwarsstraat, gelegen in het centrum van de stad, bevindt zich restaurant Lion Noir. Aan de achterzijde ligt de heerlijke rechthoekige tuin in een authentiek ogende omgeving waar u heerlijk kunt plaatsnemen aan één van de tafeltjes die keurig netjes staan opgesteld.

16 x Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam centrum
Heerlijk lunchen bij Lion Noir.Photocredits: Lion Noir

Lion Noir, adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM

Facebook-pagina Lion Noir

Brasserie Nel

Brasserie Nel is een knusse en sfeervolle brasserie met een dito ogend terras. De horecagelegenheid ligt gelegen aan het Amstelveld plein, en Amsterdam-insiders zullen het met ons eens zijn dat het plein en de huizen er omheen zonder twijfel betiteld kunnen worden als een mooi stukje authentiek Amsterdam. Deze eerder vermelde feitjes in ogenschouw nemende, samen met het feit dat je bij Brasserie Nel van een smaakvolle lunch, diner of borrel kunt genieten, vinden we het absoluut de moeite waard om het terras van Brasserie Nel te vermelden in ons lijstje van ‘leuke en gezellige terrassen in Amsterdam.’

Brasserie Nel op het Amstelveld. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Brasserie Nel, adres: Amstelveld 12, 1017 JD Amsterdam

Facebook-pagina Brasserie Nel

Café Marcella (Bruincafé)

Echt een pareltje in de stad. Zijstraatje van de Utrechtsestraat en wat kun je daar toch heerlijk aan het water zitten zeg. Echt, origineel aan de Amsterdamse gracht met al het moois wat voorbij komt varen. Deze historische kroeg schenkt tapbier, speciaalbier, wijn en bubbels en er is een ruime kaart voor ontbijt, lunch en hapjes. Onlangs hebben ze enkele vernieuwingen ondergaan en u kunt daar met een gerust hart lekker van het lentezonnetje genieten.

Café Marcella, adres: Amstelveld 21, 1017JD Amsterdam

Facebook-pagina Marcella

Hans en Grietje

Hans en Grietje is een gezellig café dat in het bruisende hart ligt van het Amsterdamse Spiegelkwartier (op 5 minuten afstand van het Leidseplein en het Rijksmuseum). Als je het weggetje voor de deur oversteekt dan ben je op het typisch Amsterdamse terras van Hans en Grietje.

Rond elf uur in de ochtend lekker om te starten met een kop koffie samen met iets te eten van de uitgebreide menukaart. Zelf hebben we er met VTA al een aantal keer lekkere ham/kaas pannenkoeken gegeten, die zijn in diverse soorten verkrijgbaar. Maar, neem vooral zelf een kijkje op de menukaart!

Terras Hans en Grietje. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hans en Grietje, adres: Spiegelgracht 27, 1017JP Amsterdam

Facebook-pagina Hans en Grietje

Hannekes Boom

Tegenover NEMO aan het water, vlakbij het Amsterdam Centraal Station, ligt Hannekes boom. Je kunt er heerlijk zitten met mooi uitzicht over de stad, NEMO en het Scheepvaartmuseum. Zonnetje vertrokken? Ga lekker de Zeedijk op om een vorkje te prikken tegen een spotgoedkoop prijsje bij één van de talrijke goede Chinese of andere lekkere restaurants die geopend zijn.

Hannekes Boom nog voordat terras open is. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hannekes Boom, adres: Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam

Facebook-pagina Hannekes Boom

Casa Peru

Bij dit moderne restaurant kun je lekker aan het water van de gracht zitten. Hier serveert een Peruaanse familie klassieke gerechten, cocktails en cake.

Adres: Leidsegracht 68, 1016 CP Amsterdam

Instagram-pagina Casa Peru

Brug 34

Brug34 is een horecagelegenheid voor iedereen in de altijd gezellige Utrechtsestraat, waar je terecht kunt voor de beste koffie (ook om mee te nemen), het lekkerste ontbijt, een snelle lunch of een gezellige borrel tot in de kleine uurtjes. Op het grote terras kun je gezellig kletsen terwijl je geniet van de voorbij varende bootjes door de gracht. Rondom deze horecagelegenheid kun je ook nog lekker zitten. Twan, René, Jules, Robbert en Dirk heten alle Amsterdammers van harte welkom.

61 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam

Brug 34, adres: Utrechtsestraat 19, Amsterdam

Exit Café

Exit Café, gericht op gezellig LHBTI+ publiek, heeft de afgelopen periode hard gewerkt om weer open te gaan. Van de bar/dancing is voor de time being een praatcafé met achtergrond muziek gemaakt. We liepen er zondagmiddag langs en moeten zeggen het terras oogt knus en sfeervol.

Exit Café, adres: Reguliersdwarsstraat 42

Waterkant Amsterdam

Wat kun je bij Waterkant toch lekker aan het water zitten, zeg! Waterkant is een moderne bar-restaurant met Nederlandse en Surinaamse gerechten en diverse bieren. Kijk maar even mee naar het onderstaande YouTube fragmentje.

Adres: Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam

Facebook-pagina Waterkant Amsterdam

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Noord

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid-Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam West

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Nieuw West

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam