7 x leuke en gezellige terrassen in Amsterdam Oost

3 x leuke en gezellige terrassen in Amsterdam Oost
Credits: Ysbreeker

7 x leuke en gezellige terrassen in Amsterdam Oost 

Alle wijzen komen uit Amsterdam Oost zeggen ze weleens. Nou, wat je ook in Oost kunt vinden zijn heerlijke gezellige terrassen om onder een lekker zonnetje te genieten van een heerlijk zonnetje. Hieronder een aantal tips op het gebied van terrassen in Amsterdam Oost!

Hotel Casa

Op het dak van hotel Casa in Amsterdam Oost pronkt een prachtig dakterras. Het is een biertuin waar je veel speciale bieren kunt bestellen. Maar je kunt je ook tegoed doen aan heerlijke gerechten en je hebt een fantastisch uitzicht. Het is absoluut de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

Dakterras HOPP, adres: Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam

Terras van George Marina

Het terras van George Marina ligt in het Amstelkwartier. In dit stukje Amsterdam, dat steeds leuker begint te worden, tref je het terras van George Marina. Je kunt hier terecht voor een goed smakende lunch, of een lekker gerecht. En dat in combinatie met een lekker drankje. Wil je per auto een bezoekje brengen aan George Marina? Dit kan zonder problemen. Onder het restaurant zit namelijk een parkeergarage.

George Marina, adres: Spaklerweg 10A, 1096 BA Amsterdam

leuke en gezellige terrassen in Amsterdam Oost

Volkshotel

Wat dacht je van een lekker biertje pakken op het terras van het Volkshotel in de Wibautstraat? Onlangs deed de redactie van VTA zich hier tegoed aan een lekker wit biertje! Je kunt er voor de deur heerlijk zitten en als het zonnetje verdwenen is dan zijn er vaak nog genoeg leuke dingen te beleven in het voormalige pand van de Volkskrant. En niet te vergeten, kun je op het dak van het Volkshotel ook lekker shinen in de zon. Dat terwijl je flirt met één van de andere aanwezige personen, of gezellig aan het kletsen bent met een vriend, vriendin, familie of je lover!

Volkshotel, adres: Wibautstraat 150, Amsterdam

Facebook-pagina Volkshotel 

Brouwerij Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij in Amsterdam-Oost met een heerlijk terras voor de deur! Daar kun je gerust een middagje of langer neerploffen om van een lentezonnetje te genieten of misschien nog wel belangrijker van de bieren smullen die ze hier aanbieden. Eigen gebrouwen bier, met o.a. Poesiat & Kater Bier, maar ook traditionele Van Vollenhoven bieren. ‘Onze speciaalbieren worden voor je neus gebrouwen en gaan direct in de taptanks van de bar. Zo drink je altijd kakelvers bier’, aldus een medewerker van Poesiat & Kater. Naast de lekkere bieren en gezellige mensen kun je jezelf ook tegoed doen aan lekker eten. Bij deze bierbrouwerij kun je brunchen, borrelen en dineren.

Poesiat & Kater, adres: Polderweg 648, 1093 KP Amsterdam

Facebook-pagina Poesiat & Kater

De Ysbreeker

De Ysbreeker is al jarenlang een stabiele factor in het mooie Amsterdam. Ze zitten op het randje van Amsterdam-Oost en worden door het langs stromende water uit de Amstel gescheiden van de Pijp. Precies voor de Ysbreeker kun op het terras zitten, maar ook aan de overkant van de weg heb je een lekker terras waar je neer kunt ploffen. Nu we het toch over de Ysbreeker hebben, binnen kun je ook lekker zitten om te ontbijten, lunchen of dineren. Er is ook een grote leestafel waar men een krantje kan lezen, of werken met je laptop. Verder vergaderen ook geregeld bedrijven. Of wat dacht je van je verjaardag vieren bij de Ysbreeker?

De Ysbreeker, adres: Weesperzijde 23, 1091 EC Amsterdam

Facebook-pagina De Ysbreeker

18 x gezellige en leuke terrassen in Amsterdam en omstreken
Vorige lente bij de Ysbreeker! Foto: Ysbreeker

Dok Amsterdam 

Let op: vanaf April heropend, maar desondanks in onze lijst met met leuke en gezellige terrassen: Dok Amsterdam. Op het terras bij DOK Amsterdam is het net alsof je van het zonnetje geniet in het Zuiden van Europa! Terwijl je het zand onder je voetjes hebt doe je jezelf en je vrienden tegoed aan een ijskoud biertje!

Al kletsend, lol makend en bruin wordend, kijk je bij thuiskomst terug op een super gezellige beleving. Menig Amsterdammer zal dit beamen!

Dok Amsterdam, adres: Joan Muyskenweg 14

Facebook-pagina DOK Amsterdam 

Leuke en gezellige terrrassen in Amsterdam West
Foto: DOK Amsterdam

Café Restaurant Polder

Op het Science Park in Amsterdam ligt het knus ogende café Restaurant Polder. Vergeet niet te reserveren via de website.
Café Restaurant Polder, adres: Science Park 201, Amsterdam

Café-Restaurant Riva

Wat een heerlijk plekje aan het water is dit, zeg! Café-Restaurant Riva heeft een internationale keuken, een uitgebreide wijnkaart en een prachtig terras op de Amstel. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner.

Café-Restaurant Riva, adres: Amstelboulevard 1, Amsterdam

Dok Amsterdam 

Whihoe! Dok Amsterdam is weer terug van weggeweest! Het stadsstrand gaat bijna weer open! Vanaf 1 juni zijn ze ‘met mooi weer’ elke dag open. Je kunt er een EiGEN picknick tafel + BBQ boeken.

Dok Amsterdam, adres: Joan Muyskenweg 14, 1096 CJ Amsterdam

‘THuis aan de Amstel

Het terras van Thuis aan de Amstel is gelegen aan de Korte Ouderkerkerdijk in Amsterdam-Oost. Op het terras van deze authentieke locatie kun je genieten van koele witte wijn, goeie borrelhappen en een wekelijks wisselend 3 gangen menu. Graag reserveren via de website.

Thuis aan de Amstel, adres: Korte Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Noord

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid-Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam West

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam