Volkshotel op de weg terug met ‘vakantie in eigen stad’ concept
Het Volkshotel zet in op concept: 'Vakantie in eigen stad'

Het Amsterdamse Volkshotel, gelegen aan de Wibautstraat in Oost, is op de weg terug. Die conclusie kan ik na zondagmorgen wel trekken, toen ik in de vroege ochtend in een comfortabel ligbad lag te chillen terwijl ik van een adembenemend uitzicht over onze hoofdstad genoot.

Even voor dat sprookjesmoment had ik in de onlangs als nieuw geopende ‘The Businessman’s Trip kamer’ een vers ontbijtje opgepeuzeld. Om drukte tijdens coronatijd te vermijden, haal je het ontbijtje met een verse kop koffie beneden in de Werkplaats en trippel trap je vervolgens met het ontbijtje richting de lift die je dichtbij je hotelkamer brengt waar je de ochtendlekkernijen vervolgens op je gemak kunt opeten.

Volkshotel op de weg terug met ‘vakantie in eigen stad’ concept
Hier loop je langs op weg naar de lift.
Volkshotel op de weg terug met ‘vakantie in eigen stad’ concept
Hier loop je langs op weg naar de lift.
Volkshotel op de weg terug met ‘vakantie in eigen stad’ concept
Het verse Volkshotel ontbijtje.

Terwijl ik, om hét ultieme schuimbadgevoel te creëren, nog wat badschuim in het bad laat onderdompelen en de kraan nog maar eens ‘stevig’ aandraai, gaan mijn gedachten terug naar de belevenissen, die ik op zaterdagavond meemaakte bij Canvas, op de 7e verdieping van het Volkshotel.

Rond zes uur ’s avonds kwam ik daar samen met een vriend aan en werden we door de bediening, netjes en volgens de laatste coronaprotocollen naar het dakterras gedirigeerd. Deze schitterende plek is, net als het restaurant, sinds vorige week voor hotelgasten geopend.

Zo geschiedde het dat ik voor het eerst sinds midden maart weer eens zat te kletsen met een vriend, op een bijzonder Amsterdams terras, en dat nog wel op het dak van het Volkshotel in Amsterdam-Oost. Terwijl we ons op de zevende etage van het ‘vakantie in eigen stad’ verblijf tegoed doen aan menige consumpties, in combinatie met ‘kijk’ en ‘wegkijk’ momentjes met de andere terrasaanwezigen, vliegt de tijd inmiddels voorbij.

Prachtig uitzicht.

Voordat we het weten is het acht uur ’s avonds en mogen we plaatsnemen aan een tafeltje in het bij veel Amsterdammers bekende restaurant Canvas, steeds met in acht neming van de minimaal 1,5 meter afstand ten opzichte van de overige restaurantbezoekers én de goedlachse bediening.

We kiezen ieder drie gangen uit waar we ons heerlijk tegoed aan doen en terwijl we ons vergezeld door de swingende muziek van de aanwezige dj, uitstekend vermaken, lekker eten en de zon langzaam zien ondergaan, tikt de vrolijke tijd inmiddels meer en meer voorbij.

Terug in de hotelkamer verruil ik het uitzicht over de stad voor het fantastische bioscoopscherm van ‘The Businessman’s Trip kamer’. Terwijl ik een beetje rond zap op Netflix komt de slaap me tegemoet wandelen en voordat ik het weet sluit ik mijn ogen op het tweepersoonsbed van mijn eigen voor één nacht zijnde paleisje in het Volkshotel.

Volkshotel op de weg terug met ‘vakantie in eigen stad’ concept
In de avond werd het uitzicht verruild voor een bioscoopscherm.

Terwijl ik voldaan nog eens terug blik op de bijzondere avond en het badschuim inmiddels zo’n tien centimeter boven het bad uitkomt, realiseer ik me dat het met het iconische Volkshotel aan de Wibautstraat in Oost, na een voor ons allen uiterst turbulente periode, weer langzaam de goede kant op gaat. Het personeel heeft er zin in en een bezoekje werkt voor de hotelgasten uiterst helend.

Het Volkshotel doet ook aan Take Away.

Wil jij ook op ‘Staycation’ in het Volkshotel? Je boekt een mooie hotelkamer samen met een heerlijk driegangen diner vanaf € 150,-. Hotelgasten die blijven slapen kunnen ook nog eens gebruik maken van de Badplaats met ‘hottubs’ die uitkijken over de op dit moment stille stad, zijnde Amsterdam. We kunnen je een verblijf in het voormalige gebouw van de Volkskrant in ieder geval zonder aarzelen aanbevelen.

Tekst en foto’s:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Maar de lente wist het niet

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam