Canvas en LAB111 organiseren Rooftop Cinema op de 7e verdieping van Volkshotel
Het Volkshotel vanaf de buitenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Restaurant Canvas en cult cinema LAB111 slaan de handen ineen en presenteren vier broeierige films vanuit alle windrichtingen met een divers palet aan zwoele verhalen. Stijg op naar het dakterras van Klein Canvas op de 7e verdieping van het Volkshotel en geniet van deze speciaal geselecteerde films.

Het dakterras tijdens de editie van 2019. Foto via Volkshotel.

LAB111 staat bekend om haar eigenwijze programmering, bestaande uit bijzondere classics en frisse perspectieven die tot die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. Zij hebben voor Canvas een vierdelig programma samengesteld dat van 6 tot en met 9 september vertoond zal worden. De eerste van de vier films is Call Me By Your Name (2018) die op zondag 6 september gepresenteerd zal worden. Om er voor te zorgen dat alle bezoekers comfortabel, veilig en op genoeg afstand van elkaar zijn heeft Canvas de nodige maatregelen getroffen.

Binnen in het Volkshotel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Call Me By Your Name (2018)
Krachtig sensueel en lofwaardig verhaal over de overheersende eerste echte liefde, gebaseerd op de veelgeprezen roman van André Aciman en geregisseerd door Luca Guadagnino. Ontving in 2018 een Oscar voor beste bewerkte scenario. Speciaal voor deze film serveert chef kok Henk-Jan ravioli met spinazie en ricotta in het restaurant.

Do The Right Thing (1989)
Op maandag 7 september wordt Do The Right Thing vertoond, een van Spike Lee’s meest explosieve films. Inwoners van Bedford-Stuyvesant in Brooklyn worden gevolgd die – deels door acties van onverdraagzaamheid, deels door de verstikkende hitte – hun kookpunt bereiken. Do The Right Thing wordt geserveerd met burgers en friet voorafgaande in Canvas.

Lucía Y El Sexo (2001)
Dinsdag 8 september staat in het teken van Lucía Y El Sexo. Een zowel visueel verbluffende als avontuurlijke kijk op passie, ongrijpbare relaties en diepe banden tussen mensen die dachten dat ze vreemden van elkaar waren. Met Lucía Y El Sexo vertelt Julio Medem een aangrijpend liefdesverhaal dat verblindt met haar labyrintische plot en erotische passie. Een inleidende portie gebakken schol maakt de avond compleet.

Dirty Dancing (1987)
De laatste film die vertoond zal worden is de absolute klassiekers Dirty Dancing, geregisseerd door Emile Ardolino. Kijk mee in het leven van “Baby” Houseman, die leert over de liefde, opgroeien en hoe je The Dirty Boogie dans tijdens een hete, hete, hete zomer. Voor de complete Dirty Dancing ervaring kan er een – vegan – burger met friet worden gegeten in Canvas voordat de film begint.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl