Club NYX stapt over op milieuvriendelijke rietjes
Photocredits: Sugar Daddy / Club NYX

Club NYX stapt over op milieuvriendelijke rietjes

Club NYX stopt per direct met het gebruik van plastic rietjes en stapt over op milieuvriendelijke rietjes. Dat heeft de excentrieke nachtclub die gevestigd is in de Reguliersdwarsstraat bekend gemaakt via haar eigen website.

8 miljoen rietjes per dag

“In Nederland gebruiken we naar schatting 8 miljoen rietjes per dag. In Europa minimaal 36.4 miljard per jaar! Dit zorgt voor veel plastic vervuiling in de zee. Indirect hebben wij daar op lange termijn ook last van. Het plastic wat in de zee terecht komt valt uit elkaar in kleine stukjes door: verwering, zonlicht en golfslag.

Wetenschappelijk bewijs en publicaties

Wetenschappelijk bewijs en publicaties in toonaangevende wetenschappelijke magazines stapelen zich op: chemicaliën in plastic kunnen kanker, hartfalen, Alzheimer, dementie, Parkinson, artritis en onvruchtbaarheid veroorzaken en zelfs ongeboren baby’s in de baarmoeder beschadigen.

“Straw by Straw”

Zegt genoeg toch? Daarom gebruiken wij vanaf vandaag alleen nog rietjes van “Straw by Straw”. Deze rietjes zijn 100% biologisch afbreekbaar dus als het in de natuur terechtkomt: wordt het afgebroken door moeder natuur zelf. Het dient als het ware als voeding voor de aarde. We verkopen de rietjes voor 0,20 per stuk bij een drankje en doneren het volledige bedrag aan het Plastic Soup Foundation. Zo help jij indirect ook een beetje als je een rietje koopt”, is te lezen in het bericht op de website van Club NYX.

Nachtclubs en festivals

Het lijkt een trend dat steeds meer nachtclubs en festivals zich bewust worden en rekening houden met een beter milieu. Het Milkshake Festival maakte onlangs bekend dat het 40 procent minder onnodig afval gebruikte tijdens het feest in 2018.

vrijetijdamsterdam.nl

Half gevulde club gaat ontzettend los 

In beeld: Club NYX hosted by pussy wagon

Sfeerbeelden club NYX tijdens drag queen Trixie Mattel

Club NYX viert vijfjarig bestaan

Koningsdag in Amsterdam: drie dagen feest bij de Nyx

Debuut van Trixie Mattel

Griezellige sexy vibe tijdens Hallo Queen

Video fragmentje: Traffa Mafia