Club NYX stapt over op milieuvriendelijke rietjes

Club NYX stapt over op milieuvriendelijke rietjes
Photocredits: Sugar Daddy / Club NYX

Club NYX stapt over op milieuvriendelijke rietjes

Club NYX stopt per direct met het gebruik van plastic rietjes en stapt over op milieuvriendelijke rietjes. Dat heeft de excentrieke nachtclub die gevestigd is in de Reguliersdwarsstraat bekend gemaakt via haar eigen website.

“In Nederland gebruiken we naar schatting 8 miljoen rietjes per dag. In Europa minimaal 36.4 miljard per jaar! Dit zorgt voor veel plastic vervuiling in de zee. Indirect hebben wij daar op lange termijn ook last van. Het plastic wat in de zee terecht komt valt uit elkaar in kleine stukjes door: verwering, zonlicht en golfslag. Wetenschappelijk bewijs en publicaties in toonaangevende wetenschappelijke magazines stapelen zich op: chemicaliën in plastic kunnen kanker, hartfalen, Alzheimer, dementie, Parkinson, artritis en onvruchtbaarheid veroorzaken en zelfs ongeboren baby’s in de baarmoeder beschadigen.

Zegt genoeg toch? Daarom gebruiken wij vanaf vandaag alleen nog rietjes van “Straw by Straw”. Deze rietjes zijn 100% biologisch afbreekbaar dus als het in de natuur terechtkomt: wordt het afgebroken door moeder natuur zelf. Het dient als het ware als voeding voor de aarde. We verkopen de rietjes voor 0,20 per stuk bij een drankje en doneren het volledige bedrag aan het Plastic Soup Foundation. Zo help jij indirect ook een beetje als je een rietje koopt”, is te lezen in het bericht op de website van Club NYX.

Het lijkt een trend dat steeds meer nachtclubs en festivals zich bewust worden en rekening houden met een beter milieu. Het Milkshake Festival maakte onlangs bekend dat het 40 procent minder onnodig afval gebruikte tijdens het feest in 2018.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: een beter milieu begint bij jezelf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here