Debuuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX
Trixie Mattel.

Debuuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX

Drags en dragliefhebbers kijken er al een tijd lang reikhalzend naar uit en zaterdag is het dan zover. Club NYX presenteert samen met DragXit en 3x NYX vol trots het debuut van de beroemde drag queen Trixie Mattel. De populaire Trixie die vooral bekendheid verwierf met het Amerikaanse talentenjachtprogramma RuPaul’s Drag Race zal zingend, dansend én vooral met een hoop entertainment te bewonderen zijn op het podium in de Amsterdamse Club NYX. Helaas voor fans zonder kaartje, het evenement is al wekenlang volledig uitverkocht.

MEET & GREET

De deuren in de NYX openen om 19:30 uur voor de geluksvogels met een exclusieve vip kaart voor de MEET & GREET die om 20:00 uur zal beginnen. Fans met ‘normale’ tickets zullen al trappelend van de spanning ruim voor de voor hun geldende openingstijd van 21:00 uur voor de deur van de excentrieke nachtclub staan waarna het optreden van Trixie Mattel om 21:30 uur van start gaat.

Debuuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX
Club NYX. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

RuPaul’s Drag Race

RuPaul’s Drag Race is een Amerikaans talentenjachtprogramma voor drag queens dat sinds 2009 wordt uitgezonden. Deze realityserie werd bedacht door drag queen en zanger RuPaul en wordt geproduceerd door filmproductiemaatschappij World of Wonder. RuPaul is de bedenker en de presentator van de serie en het meest prominente jurylid.

OUT TV

In Nederland en Vlaanderen wordt RuPaul’s Drag Race uitgezonden door de Gay lifestylezender OUTTV. De populariteit van RuPaul’s Drag Race leidde wereldwijd tot een opleving van de showtravestie. Onder meer in de hoofdstad ontstonden mede hierdoor de zogeheten “drag-huizen”. Dit zijn kleine groepjes van jongere travestie-artiesten onder leiding van een ervaren en oudere “drag-moeder”.

Debuuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX

Exit Café

Op 4 oktober vond in het Exit Café, het kleine zusje van Club NYX in de Reguliersdwarsstraat speciaal voor Dierendag de première van realityserie The Dog Hotel plaats. Dat was georganiseerd door OUT TV. Ook kun je tegenwoordig RuPaul’s Drag Race kijken bij de Exit in Amsterdam.

Het Exit Café tijdens een aflevering van RuPaul’s Drag Race. Foto: Exit Café

3x NYX presents The Amazing Agency

Na Trixie Mattel is het bij NYX traditioneel weer tijd voor een sloerige SaturGAY. Deze keer met organisator The Amazing Agency. Op de eerste etage met Hey Girl Hey en The Sweetbeats, die elkaar tot vijf uur ‘s nachts zullen afwisselen. Zaal 2 is gereserveerd voor Nanno, DJ Samaker en Jasmine Perez en de toilettenkoninging is Nina de Koning. De entertainment is van RabbleRouse Productions en DOETA gaat rond met een fototoestel.

Debuuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX
Foto: Club NYX

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons laatste artikel over HelloQueen 😉