Is de Utrechtsestraat gezellig om te winkelen in Amsterdam?
Een oude tram door de Utrechtsestraat. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Is de Utrechtsestraat gezellig om te winkelen in Amsterdam?

Is de Utrechtsestraat gezellig om te winkelen in Amsterdam. Nou, wij kunnen volmondig ja zeggen op deze vraag! De Utrechtsestraat is zeker gezellig om te winkelen in Amsterdam. En trouwens, als u niet de intentie heeft om te gaan shoppen is het ook prima vertoeven in de Utrechtsestraat.

Frederiksplein tot het Rembrandtplein

De Utrechtsestraat begint vanaf het Frederiksplein en loopt door tot het Rembrandtplein. Bij het begin van de straat op de hoek zit een café waar u terecht kunt voor een heerlijke (alcoholische) versnapering. De Utrechtsestraat is onderdeel van Amsterdam Centrum.

Het zit in de Utrechtsestraat vol met cafés

Over kroegen gesproken. Het zit in de Utrechtsestraat vol met cafés waar u tijdens het winkelen in Amsterdam een tussenstop kunt maken. En nee, niet alleen voor een biertje, natuurlijk ook voor een kop koffie met appeltaart.

Diversiteit qua kledingwinkels

Qua kledingwinkels zit er een hoop diversiteit in de Utrechtsestraat. Van hele dure merkkleding winkels tot en met winkels waar de gemiddelde Amsterdammer met gemak zijn of haar slag zou kunnen slaan.

Is de Utrechtsestraat gezellig om te winkelen in Amsterdam?
Utrechtsestraat rondom kerst. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In de straat zitten heerlijke restaurants

In de staat zitten naast kroegen en kledingwinkels ook een boel restaurants. Van een Argentijn, tot een Bourgondiër, een Indiaan en zelfs een snackbar. Deze horecagelegenheden zijn deels ook geopend voor een smaakvolle lunch.

Fontein aan het begin

Helemaal aan het begin bij het Frederiksplein staat een fontein. Dit mooie waterachtige kunststukje is best leuk om eens te bezoeken. Geniet rondom de fontein van de prachtige bomen die momenteel in volle bloei zijn.

Leuke meubelzaak

Is het tijd voor nieuwe meubels? Of wilt u soms een nieuwe bestek set aanschaffen? De Utrechtsestraat beschikt over diverse huis, tuin en keukenwinkels en een meubelzaak. En daar willen we de andere zaken die er zitten niet mee te kort doen.

Is de Utrechtsestraat gezellig om te winkelen in Amsterdam?
Concerto, een begrip in de Utrechtsestraat. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Maar goed, neemt u zelf maar eens een kijkje in deze leuke en gezellige Amsterdamse straat als u van plan bent te gaan winkelen in Amsterdam.

Flexibele werkplekken Utrechtsestraat

Wil je voor, tijdens of na het winkelen, nog even wat e-mails de deur uit sturen? Dat doen we zelf ook graag. In Amsterdam is een ruime keuze op het gebied van leuke werkplekken in Amsterdam.

We waren met Vrije Tijd Amsterdam eens bij Charley’s Amsterdam, en we moeten zeggen, daar hebben we een heerlijk dagje gewerkt. Ze zitten op loopafstand van de Utrechtsestraat, vlakbij Koninklijk Theater Carre aan de Amstel.

vrijetijdamsterdam.nl

Blog: Amsterdam leuke dingen doen 16 en 17 februari 

Lees ook: Is de Pijp een leuke plek om te winkelen in Amsterdam? 

Lees ook: Kun je in de 9 straatjes leuk winkelen in Amsterdam? 

Lees ook: Is het verstandig om in het centrum te winkelen in Amsterdam? 

Lees ook: Kun je gezellig winkelen in Amsterdam in de Jordaan?