Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 16 en 17 februari 2019

Amsterdam - Leuke dingen doen weekend 16 en 17 februari 2019
Foto: Oosterkerk vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen weekend 16 en 17 februari 2019

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam speurde weer naar leuke activiteiten die dit komende weekend zullen plaatsvinden. En we maakte er een selectie van! We starten overigens eens met een leuke tip op het gebied van winkelen in Amsterdam.

Wel eens een bezoekje gebracht aan de Utrechtsestraat? De Utrechtsestraat begint vanaf het Frederiksplein en loopt door tot het Rembrandtplein. Bij het begin van de straat op de hoek zit een café waar u terecht kunt voor een heerlijke (alcoholische) versnapering. De Utrechtsestraat is onderdeel van Amsterdam Centrum. Het zit in de Utrechtsestraat vol met cafés waar u tijdens het winkelen in Amsterdam een tussenstop kunt maken. En nee, niet alleen voor een biertje, natuurlijk ook voor een kop koffie met appeltaart. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen in de Utrechtsestraat!

Bent u niet iemand die gaat winkelen en gaat u liever een andere activiteit in Amsterdam bezoeken? Hieronder hebben we een paar leuke tips om te bezoeken voor u op een rijtje gezet.

zaterdag

Zaterdag en zondag 09:00 uur. NDSM – IJ-hallen vlooienmarkt.

Ben je gek op koopjes? En ben je daarnaast een gezelligheidsdier die graag zijn of haar slag slaat? Dan zijn de vlooienmarkten die dit weekend bij de IJ-hallen in Amsterdam-Noord plaatsvinden een leuke gelegenheid om een bezoekje aan te brengen.

12:15 uur. Nationaal opera en ballet. Weleens een kijkje genomen bij het Nationale Opera & Ballet? Je kunt een rondleiding volgen achter de schermen van het Nationaal opera en ballet

Zaterdag en zondag 14:00 uur. Het Scheepvaartmuseum – Introductie op de ms Oranje is een leuk gezinsuitje. Een gids geeft een kleinschalige en persoonlijke introductie over het passagiersschip Oranje. De introductie start om 14.00 uur en duurt ca. 20 minuten. Bijzonder om deze activiteit bij het Scheepvaartmuseum eens bezocht te hebben.

14:00 uur. CC Amstel – Ben je gek op lekker eten maar kijk je ook graag naar een leuke theatervoorstelling? Dan is de theatrale belevenis ‘Aan Tafel!’ wellicht een leuke optie om eens een bezoekje aan te brengen

19:15 uur. Handbal eredivisie heren: Houten – Aristos. Aristos speelt uit tegen Stipt Payroll/Handbal Houten uit Houten. Een mooie opwarmer richting de play offs die binnenkort zullen plaatsvinden.

19:30 uur.  Handbal eredivisie dames: VOC – Dalfsen. VOC speelt thuis in sporthal Elzenhagen tegen Dalfsen uit het Overijsselse Dalfssen. De absolute kraker.

Zaterdag en zondag 20:00 uur. Bijlmer Parktheater – Weleens een bezoekje gebracht aan het Bijlmerparktheater? Tijdens de voorstelling ‘Shrew her.’ staat het onderwerp Man, vrouw, eeuwige trouw, centraal. Vragen die de revue passeren zijn ‘wat betekent dat anno 2019? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur en traditie rollen aan die sociaal gewenst zijn?’

20:30 uur. Roode Bioscoop – Theater in Amsterdam – Poëzie van Lucebert Vanaf 14 februari is er in de Roode Bioscoop een super leuke theatervoorstelling die absoluut de moeite waard is om te gaan bekijken! Onlangs interviewde Vrije Tijd Amsterdam een van de hoofdrol spelers en u kunt het artikel teruglezen.

Zondag 17 februari 2019

11:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Workshop radio maken in Internationaal Theater Amsterdam. In samenwerking met OBA, Bureau Barel en Publieke Omroep Amsterdam organiseert het Internationaal Theater Amsterdam een stoomcursus radio maken. Super leuk en onlangs schreven we er een artikel over.

12:15 uur. Voetbal eredivisie heren: AFC AJAX – NAC Breda. Ajax speelt thuis in de Johan Cruijff Arena tegen NAC Breda. Krijgt de mooie wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid een mooi vervolg of wordt het weer een deceptie net als tegen Heracles? We zullen het mee gaan maken.

13:00 uur. Roode Bioscoop – Theater in Amsterdam – Poëzie van Lucebert Vanaf 14 februari is er in de Roode Bioscoop een super leuke theatervoorstelling die absoluut de moeite waard is om te gaan bekijken! Zie ook het eerdere bericht: Theater in Amsterdam – Poëzie van Lucebert.

13:30 uur. Eesteren Museum – Op pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord. Met gids Kees Knobbe zien we rond het Buikslotermeerplein de oude idealen langzaam uit beeld verdwijnen, en de Tuinstad van de toekomst onafwendbaar opdoemen. Startlocatie: Schoorlstraat 19. Onlangs schreven we ook een artikel over dit evenement in Amsterdam! 

20:00 uur. Bijlmer Parktheater – Shrew her. Man, vrouw, eeuwige trouw. Wat betekent dat anno 2019? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur en traditie rollen aan die sociaal gewenst zijn? We publiceerden onlangs ook  het artikel: Première van theatershow ‘SHREW HER’ vrijdag in Bijlmerparktheater.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – leuke dingen doen – weekend 9 en 10 maart 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 2 en 3 maart 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 23 en 24 februari 

Amsterdam – Leuke dingen doen – weekend 9 en 10 februari 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here