Goede flexibele werkplekken in Amsterdam

Goede flexibele werkplekken in Amsterdam

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam werkt met regelmaat vanaf een flexibele werkplek in Amsterdam. We kunnen dus oprecht plekken opnoemen waar je heerlijk kunt werken. Wij zouden zeggen: doe er je voordeel mee! Tips over leuke, goede en flexibele werkplekken zijn altijd van harte welkom. Stuur dan een e-mail naar [email protected]!

Charley’s Amsterdam

Charley’s Amsterdam is een onderscheidende werkruimte op een geweldige locatie in de Plantagebuurt. In een tijd waar door velen arbeid niet wordt gezien als plichtmatig goed en werken in een stoffig kantoor niet vanzelfsprekend is, ziet de oplettende Amsterdammer op een doordeweekse dag dat koffietentjes gevuld zijn met freelancers en mensen die niet op een vast kantoor werken. Daarnaast bevinden zich in de stad een groot aantal gedeelde werkomgevingen waar mensen onafhankelijk van elkaar bedrijfsactiviteiten uitvoeren.

Historische magere brug

VTA nam op een doordeweekse dag een kijkje bij Charley’s aan de Nieuwe Kerkstraat 26. Deze prachtige plek heeft zicht op de historische Magere Brug, zit op loopafstand van de Utrechtsestraat met om de hoek het befaamde Koninklijk Theater Carré. Ben je dus klaar met werken, kun je er een theatervoorstelling aan vastplakken en vooraf een heerlijk hapje eten in één van de lekkere restaurantjes in de Utrechtsestraat.

Toegankelijke en ambitieuze mensen

Terwijl het zonnetje al vroeg in de morgen is gaan schijnen en de gasten voor de deur met elkaar in gesprek zijn legt General Manager Rik de Graaf uit wat Charley’s Amsterdam uniek maakt.

Betalen voor beste tijd

“Bij Charley’s betaal je voor je bestede tijd, terwijl al het andere is inbegrepen. Onbeperkte barista-koffie, zelfgemaakt gebak, eten, drinken en natuurlijk gratis wifi. Doordeweeks zie je hier voornamelijk ambitieus ingestelde Amsterdammers waaronder jonge ouders met hun kinderen en mensen uit de buurt die zich op deze plek op hun gemak voelen. In het weekend zit het pand voornamelijk gevuld met studenten. Het gaat hier allemaal heerlijk samen.” Lees ook ons hele artikel over deze heerlijke werkplek in Amsterdam.

Nieuwe Kerkstraat 26, 1018 EB Amsterdam

Coffee Company aan de Van Woustraat

Bij de Coffee Company aan de Van Woustraat kun je prima werken. Zelf vind ik het leuk om aan het raam plaats te nemen. Je hebt dan zicht op het voorbij komende verkeer, waarbij vooral de fietsers leuk zijn om naar te kijken. Is dit teveel afleiding voor je? Binnen zijn er meerdere mogelijkheden.

Er staat een hele grote tafel midden in de Coffee Company, waar je trouwens ook goed de krant kunt lezen. Naast die grote tafel staan een aantal kleine tafeltjes met stoelen waar je ook lekker kunt zitten. En, als het zonnetje schijnt kun je er heerlijk met je laptop voor de deur plaatsnemen.

Zelf zijn we gek op de Americano en nemen we graag een tosti. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk.

Coffee Company, adres: Van Woustraat 92, 1073 LP Amsterdam

Coffee Company Wibautstraat

De Coffee Company, gelegen aan de Wibautstraat 7, is een fijne plek om te werken of te studeren. Deze locatie van de Coffee Company is gelegen naast de HvA Amstelcampus. Naast lekkere koffie zijn er voldoende eetmogelijkheden in deze koffiezaak. Daarnaast kun je er lekkere sappen bestellen en vers fruit. In het midden staat een grote tafel waar je kunt werken. Loopt je een stukje door kun je bovenin lekker met je laptop zitten. Maar, hou je van mensen kijken kun je ook aan het raam plaatsnemen.

Coffee Company, adres: Wibautstraat 7, 1091 GH Amsterdam

NH Hotel Nieuwe Doelenstraat

In dezelfde straat als café De Jaren zit het NH Hotel Nieuwe Doelenstraat. Een chique bedoening en heerlijk om zo nu en dan eens de laptop uit te klappen. Je loopt naar binnen en dan ga je naar rechts. Dan ben je in het gedeelte waar het restaurant is, en een aparte bar.

Hotel NH, adres: Nieuwe Doelenstraat 26, 1012 CP Amsterdam

DoubleTree by Hilton hotel

Wat een hele gave plek is om te werken is bovenin het DoubleTree by Hilton hotel. Dit hotel is gelegen aan de Oosterdokskade vlakbij het Centraal Station. Bij de bar bovenin, waar je ook kunt eten, kun je op een plek zitten met diverse uitzichten. Zelf vinden we ’t mooi om richting Amsterdam-Noord te werken en dan over ’t IJ uit te kijken. Dan zit je op een draai stoel met je laptop op je bovenbenen.

Zorg wel dat je laptop goed is opgeladen. Je hebt hier ook een lekker Amsterdams terras. Als je daar plaats neemt heb kijk je prachtig over de binnenstad uit.

Double Three Hilton, adres: Oosterdokskade 154, 1011 DK

OBA Oosterdokskade

De OBA aan de Oosterdokskade is er na de verbouwing alleen maar mooier op geworden. In de grote Bibliotheek is het lekker studeren en voor de ZZP’er heerlijk werken. Op min 1 vind je een speciale ruimte voor kinderen. Op de begane grond zit tegenwoordig een nieuw restaurant, en het huidige restaurant op verdieping 7 is vernieuwd.

Als je geluk hebt kun je hier werken terwijl je naar een schitterend uitzicht over de stad kijkt. Ben je even klaar met al dat werk? Dat kunnen we ons goed voorstellen. We hebben een mooie oplossing voor je gevonden. Je kunt er tegenwoordig naar een theatervoorstelling kijken in het OBA theater.

OBA, adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Volkshotel – Canvas op de 7e

Bij het Volkshotel heb je beneden ruim de gelegenheid om flexibel te werken of te studeren. Maar, wat veel mensen niet weten is dat je boven bij Restaurant Canvas op de 7e, ook lekker met je laptop kunt zitten.

Vind je het wel even welletjes geweest met al dat werk? Op de begane grond kun je tafelvoetbal spelen zodat je je lekker kunt ontspannen. Daar kun je ook een lekkere kop koffie bestellen met een klein lekker stroopwafeltje.

Voor de lunch kun je beneden bij het Volkshotel diverse broodjes met wisselende soorten beleg bestellen. Een andere mogelijkheid op het gebied van lunchen in Amsterdam, is boven bij Canvas op de zevende.

Dineren kun je ook op de zevende verdieping doen, maar je kunt op de begane ook diverse gerechtjes kiezen. Probeer een keer een burger, mag best zo op z’n tijd.

Volkshotel, adres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

Ysbreeker

Vrije Tijd Amsterdam werkt vaak vanuit de Ysbreeker! En dat doen we heel graag! De Ysbreeker straalt in alles klasse uit en ze hebben een ontzettende passie voor het horecavak! Naast lekker werken kun je bij de Ysbreeker in Amsterdam-Oost (gelegen aan de Weesperzijde) terecht voor een lekker ontbijtje, dito lunch en/of diner. Je wordt altijd vlot geholpen door de bediening.

Het houten interieur zorgt voor een knus geheel waar je je lekker in thuis voelt. Je kunt aan een klein tafeltje zitten maar bijvoorbeeld ook aan een van de grote tafels die ze daar hebben.

Als het lekker weer is kun je heerlijk op het terras zitten. Er is terras precies voor de deur maar ook aan de overkant van de weg naast de woonboten. Onlangs schreven we over de Ysbreeker in ons artikel over leuke en gezellige terrassen in Amsterdam.

Ysbreeker, adres: Weesperzijde 23, 1091 EC Amsterdam

The Student Hotel Oost & West

Bij het The Student hotel in Amsterdam-Oost en Amsterdam-West kun je prima werken. Geregeld zit ik hier dan ook relaxed te werken. De meeste keren is dat in Amsterdam-Oost. Je kunt in de ‘lobby’ van het hotel prima werken aan één van de lange tafels met stroomvoorzieningen.

Door alle hotelgasten heb je tegelijk nog een lekker vakantiegevoel. Even verderop in het restaurant heb je ook voldoende mogelijkheden om lekker te werken. Kies jij zelf maar een goede werkplek uit!

The Student Hotel Oost, adres: Adres: Wibautstraat 129, 1091 GL Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl