Iets voor jou om digital nomad te worden?
Lissabon, een stad waarvandaan ook veel digital nomads werken. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Heb je weleens overwogen om ‘digital nomad’ te worden? Dankzij het internet kunnen mensen overal in de wereld werken. Ongeacht op welke plek zij zich bevinden. Digitale nomaden kunnen daar optimaal van profiteren. Is vandaag de dag een goed moment voor jou om ‘digital nomad’ te worden. We gaan in dit artikel voor jou op onderzoek.

Hoe online geld te verdienen?

Ben je zoekende naar een vaste job waarbij je veel vrijheid hebt? Check bij een vacature of het mogelijk is om remote te werken. Let goed op of je volledig van afstand kan werken of slechts gedeeltelijk.

Denk goed na over het feit dat het wellicht niet ideaal is om als ‘digital nomad’ een vaste baan te hebben. Het is fijn om een stabiel salaris te krijgen, maar vaste werktijden terwijl je reist is vaak niet ideaal.

Het hebben van een eigen onderneming of werken als ZZP’er zorgt vaak voor meer vrijheid. Heb je een eigen website? Dan is het mogelijk om via online marketing een mooi inkomen te genereren. Hetzelfde geld voor influencers.

Andere opties zijn om geld te verdienen via handel in cryptovaluta, handelen in CFD en/of via aandelen. Via trading for beginners lees je informatie over de handel in forex en CFD’s. Online markten die constant in beweging zijn zorgen in de regel vaak voor goede winstkansen. Zorg wel dat je weet waar je mee bezig bent en wat de risico’s zijn.

Digital Nomads

Digitale werkers kunnen zich vrij over de wereld bewegen. Deze mensen voelen zich vaak thuis op plekken in andere landen. Niks houdt deze personen tegen om vanuit een ander land een inkomen te genereren. Veel mensen vinden het ook leuk om bijvoorbeeld vanuit Amsterdam te werken. Een andere populaire werkstad is Lissabon. Is het wat voor jou om te werken vanaf een terras in Buenos Aires? Lijkt het je wat om je centen te verdienen vanaf het strand in Bali? Lees dan vooral verder.

Al reizend geld verdienen

Deze online werklui verdienen hun geld terwijl ze reizen. Dit brengt een enorm gevoel van vrijheid mee. Ze kiezen zelf wanneer en hoe lang ze werken. Deze avonturiers zijn graag op reis en hebben digitaal werk en/of een online onderneming. Er wordt geld verdient vanachter de laptop.

Tuurlijk kun je vanaf het zand aan de zee of op een terras werken. Toch zie je de meesten van hen werken vanuit rustige koffiezaakjes of in een gedeelde working space. Niet alle ‘nomads’ zijn veel aan het rondreizen. Er wordt ook vaak gekozen voor vaste werkplekken in het buitenland.

Voor de ideale werkplek spelen leefomstandigheden en de kwaliteit van het internet een belangrijke rol. Een van de landen waar vandaan vaak wordt gewerkt is Thailand. In Zuidoost-Aziatische land is bijna altijd 4G beschikbaar. Je kunt een mobiel dus inzetten als wifi-hotspot. Het eiland Balie is erg gericht op mensen die op afstand willen werken.

Is digital nomad zijn voor jou weggelegd?

Om meteen met de deur in huis te vallen: het is niet voor iedereen weggelegd om digital nomad te zijn. Wat veelal van belang is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld en inventief door het leven gaat. Ben je iemand die gebaat is bij zekerheid en voorspelbaarheid? Dan kun je aan dit digitale avontuur beter niet beginnen.

Het kan ontzettend handig zijn als je de beschikking hebt over specifieke skills. Het is belangrijk dat je je weg weet te vinden op het internet. Bij voorkeur weet je goed om te gaan met smartphones en computers. Wat ook kan helpen is dat je makkelijk contact maakt met andere mensen. Het kan ook een voordeel zijn als je meerdere talen spreekt. Afhankelijk van jouw business kan een startkapitaal soms wonderen doen.

Is nu een ideaal moment om te starten?

Ten slotte wil je natuurlijk weten of dit een goed moment is om te starten. De werkwereld is in ieder geval enorm veranderd in de afgelopen jaren. Veranderingen zorgen altijd voor kansen. Werkgevers en ondernemers hebben een andere denkwijze als het gaat om werken op afstand. Dit zorgt voor voordelen voor ‘digital nomads’.

In de Coronapandemie waren veel mensen gedwongen om vanuit huis te werken. Dit is de werkgever vaak goed bevallen. In veel bedrijven zijn er positieve ervaringen mee opgedaan. Jij zal uiteindelijk de beslissing zelf moeten nemen!