Het 145-jarige spijkerbroekenmerk Levi wil terug naar de beurs
Credits Levi

Spijkerbroekenmerk Levi wil terug naar de beurs

Groot nieuws uit de modewereld. Het 145 jaar oude bedrijf Levi wilt na een afwezigheid van ruim 30 jaar terugkeren naar de beurs. De beurs waar het ‘jeansbedrijf’ de pijlen op heeft gericht is de New Yorck Stock Exchange. Dat nieuws heeft het Amerikaanse ‘Business of Fashion’ gepubliceerd. De Amerikanen hebben dat opgemaakt uit documenten die het bedrijf deze week heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De documenten zijn ingediend bij de New York Stock Exchange

Business of Fashion laat weten dat jeansmaker Levi Strauss & Co deze documenten afgelopen woensdag ingediend heeft om zichzelf te presenteren op de Amerikaanse New York Stock Exchange. Levi hoopt honderd miljoen dollar op te halen met de beursgang.

Het bedrijf ging in 1971 ook al naar de beurs

Het bedrijf ging in 1971 ook al naar de beurs, maar ‘afstammelingen’ van oprichter Levi Strauss besloten hier in 1984 vanaf te zien, en kochten alle aandelen terug.
Nog steeds zijn twee nazaten van Levi Strauss, Mimi Haas en Margaret Haas, de grootste aandeelhouder van het spijkerbroekenmerk. Levi heeft volgens het laatste kwartaalverslag een jaaromzet van 1,59 miljard dollar.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Fashion interview met Tim van Brussel