Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 4 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 4 januari
Van Gogh Museum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 4 januari

Dag Amsterdam,

Het is vrijdag alweer de vierde week van het nieuwe jaar. Zo sta je nog pijlen af te steken en zo wandel je het eerste weekend van 2019 alweer binnen. We hebben hoe dan ook weer een leuk lijstje voor u samengesteld met leuke activiteiten om te bezoeken deze aankomende vrijdag.

09:30 uur. Van Gogh Museum. Boek een rondleiding door de tentoonstelling ‘Gauguin & Laval op Martinique’. Ontdek waarom de twee kunstenaars naar Martinique reisden en leer meer over de prachtige werken die ze daar maakten. Check hier voor meer info over de rondleiding.

10:00 uur. Stedelijk Museum – Tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Voor meer details zie evenement Stedelijk Museum – Tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum.

10:00 uur. De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha, de weg naar nu. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair zijn bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Voor meer details zie evenement De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha.

10:00 uur. Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland. Nog t/m vrijdag 3 februari 2019 is het Museumplein weer omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland.

Voor meer details zie evenement Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland.

11:00 uur. Melkweg. Gratis te bezoeken! Jaarlijks bezoeken meer dan 474.000 mensen de Melkweg. Niets zo divers als alle mensen die de Melkweg maken tot wat het is, daarom brengen we een ode aan de bezoeker! In opdracht van Melkweg Expo fotografeert Atelier Jùnn de prachtige variëteit aan bezoekers tijdens shows, expo’s en clubnachten. Fotografen Matthijs Uivel en Margot Everts legden eerder al verschillend bands in de Melkweg vast via de collodion fotografie. Check meer over deze expo.

12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. uur. Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop. In deze workshop teken je zelf een volledig karakter met haar en ogen in chibi style. De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan.

Voor meer details zie evenement Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop.

13:00 uur. AFAS Live. Kinderen voor Kinderen in concert. Wie is er niet groot mee geworden?! We schreven onlangs een artikel over dit kinderconcert bij de AFAS Live.

15:00 uur. Westergasfabriek – Circus Zanzara. Bij Zanzara is er garantie voor spektakel in huiselijke sfeer; hoe klein groots kan zijn. Met acrobaten uit alle werelddelen en een geweldig live muziekensemble.

Voor meer details zie evenement Westergasfabriek – Circus Zanzara. 

17:00 uur. De Hortus – Hortus by Night. Trek je dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus, want de Hortus is deze winter open tot 22:00 uur. Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht.

Voor meer details zie evenement De Hortus – Hortus by Night.

19:00 uur. Paradiso. Van Dik Hout. Van Dik Hout bestaat in 2019 al 25 jaar en dat gaan ze met het traditionele nieuwjaarsconcert in Paradiso vieren. Met nog steeds in de gelederen: Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (bas), Dave Rensmaag (gitaar) en Sandro Assorgia (gitaar). Al een kwart eeuw wordt de band geroemd om hun pure Nederpoprock met poëtische teksten. Hoewel ze vrijwel alles hebben bereikt in het Nederlandse muzieklandschap, blijft Van Dik Hout hongerig en vernieuwen ze zichzelf muzikaal wanneer nodig. Voor details zie FB event VdH.

19:30 uur. CC Amstel – Tafel van Vijf | King Bi. Een dynamische en interactieve voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan. King Bi is een intieme voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan.

Voor meer details zie evenement CC Amstel – Tafel van Vijf | King Bi.

19:30 uur. The Conscious Club. Sound Medicine ๑ Singing Bowls & Mantra’s met Dana van Breukelen & Thomas Kwakernaat. Ontdek de kracht van geluiden/zang meditatie aan de Lauriersgracht.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Bang | Martijn Kardol. Bang is een van de sterkste debuutprogramma’s van de afgelopen jaren. Hij vertelt, hij zingt, hij is scherp, hij is actueel.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Bang.

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Voor meer details zie evenement Comedy Café – Stand-up Comedy Show.

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Trio Reijseger Fraanje Sylla | Het wereldtrio is terug. Cellist Ernst Reijseger speelt al jaren samen met de uit Senegal afkomstige zanger/percussionist Mola Sylla en pianist Harmen Fraanje.

Voor meer details zie evenement De Roode Bioscoop – Trio Reijseger Fraanje Sylla.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 3 januari

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 5 januari