24.7 C
Amsterdam
vrijdag, 23 augustus 2019
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha

3 januari @ 10:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 3 februari 2019

De Nieuwe Kerk - Het leven van Boeddha

De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha, de weg naar nu/

Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Vanaf zondag 16 september komen ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu. Bewonder een schat aan millennia-oude objecten en moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; speciaal voor deze tentoonstelling zullen kunstwerken worden gemaakt.

De tentoonstelling vertelt het levensverhaal van de Boeddha. Hij werd in de vijfde eeuw v.Chr. als rijke prins geboren maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Zijn levensfases staan symbool voor het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling: de geboorte, de ommekeer, de verlichting, de eerste leerrede en zijn overlijden.

Hedendaagse kunst


De essentie van het boeddhisme is de verlichting, die bereikt kan worden door de bewustwording van het hier en nu. De tentoonstellingsmakers, onder wie co-curator en vormgever Siebe Tettero, verbeelden het ‘nu’ met werken van hedendaagse kunstenaars; speciaal voor deze tentoonstelling worden ook nieuwe kunstwerken gemaakt. De moderne kunst betreft werken van de internationaal bekende kunstenaars Ai Weiwei, Yoko Ono, Tony Feher, Alicia Framis, Tatsuo Miyajima, Allan Kaprow, Rei Naito, Kohei Nawa, Michelangelo Pistoletto, Ugo Rondinone en Carolee Schneemann. Ook Nederlandse kunstenaars zijn vertegenwoordigd met werken van Salvador Breed en Koos Breukel.

Bij binnenkomst wordt de bezoeker verwelkomt door een van de topstukken uit de tentoonstelling: het ruim twee meter hoge beeld van een staande Boeddha uit de vijfde-zesde eeuw. Direct daarna komt de bezoeker oog-in-oog te staan met de hedendaagse kunstenaar Ai Weiwei, van wie een van zijn bomen midden in de kerk hoog zal oprijzen

t/m 3 februari 2019 / 10:00 – 17:00 / Bron en meer informatie: De Nieuwe Kerk

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
3 januari
Tijd:
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam, Noord-Holland Nederland