16.5 C
Amsterdam
zaterdag, 4 juli 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CC Amstel – Tafel van Vijf 4 januari

4 januari 2019 @ 19:30

CC Amstel - Tafel van Vijf 4 januari

CC Amstel – Tafel van Vijf 4 januari | King Bi.

Een dynamische en interactieve voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan.

King Bi is een intieme voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan. Koning Willem II heeft in 1848 de nieuwe grondwet getekend. Dit historische besluit stond aan de wieg van onze huidige democratie.

Het is 1848 en Koning Willem II staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is zelf ernstig ziek en Nederland staat er economisch slecht voor. Tot overmaat van ramp dreigt er net als in de rest van Europa een revolutie. Wat moet hij doen? Kiezen voor het volk of kiezen voor de belangen van zijn familie?

In zijn gedachten praat hij met zijn overleden vriend Adjudant Alexander Gordon. Alexander is tijdens de Slag bij Waterloo overleden naast het ziekbed van Willem en sindsdien zijn stille geliefde. Samen kijken zij terug op Willem’s leven. Zijn roerige jeugd, het gearrangeerde huwelijk met Anna Paulowna en zijn rol in de Slag bij Waterloo. Samen bezingen zij de onbereikbare liefde met nieuw gearrangeerde nummers van Bob Dylan.

King Bi is een dynamische en interactieve voorstelling. Zowel geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs als voor volwassenen

Vrijdag 4 en zaterdag 5 januari / 19:30 / Bron en meer informatie: CC Amstel

Gegevens

Datum:
4 januari 2019
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

CC Amstel – cultureel clubhuis in Amsterdam
Cullinanplein 1
Amsterdam, Noord-Holland 1074 JN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://ccamstel.nl