Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 3 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 3 januari
Glaskunst van Bert van Loo bij de ingang van het Tropenmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 3 januari

Dag Amsterdam,

Als we de weer specialisten mogen geloven dan gaan we vandaag een bewolkt dagje tegemoet met zijn allen. Een mooi moment dus om een bezoekje te brengen aan een van de activiteiten die er in Amsterdam plaatsvinden vandaag. We hebben weer een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

09:30 uur. Boek een rondleiding door de tentoonstelling ‘Gauguin & Laval op Martinique’. Ontdek waarom de twee kunstenaars naar Martinique reisden en leer meer over de prachtige werken die ze daar maakten. Check hier voor meer info over de rondleiding.

10:00 uur. Stedelijk Museum – Tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Voor meer details zie evenement Stedelijk Museum – Tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum

10:00 uur. De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha, de weg naar nu. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair zijn bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Voor meer details zie evenement De Nieuwe Kerk – Het leven van Boeddha

10:00 uur. Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland. Nog t/m vrijdag 3 februari 2019 is het Museumplein weer omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland.

Voor meer details zie evenement Museumplein – De leukste ijsbaan van Nederland.

12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. uur. Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop. In deze workshop teken je zelf een volledig karakter met haar en ogen in chibi style. De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan.

Voor meer details zie evenement Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop

15:00 uur. Westergasfabriek – Circus Zanzara. Bij Zanzara is er garantie voor spektakel in huiselijke sfeer; hoe klein groots kan zijn. Met acrobaten uit alle werelddelen en een geweldig live muziekensemble.

Voor meer details zie evenement Westergasfabriek – Circus Zanzara. 

17:00 uur. De Hortus – Hortus by Night. Trek je dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus, want de Hortus is deze winter open tot 22:00 uur. Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht.

Voor meer details zie evenement De Hortus – Hortus by Night.

20:00 uur. The Consciousclub. Weleens een kijkje genomen in The Conscious Club? Asjemenou. De wat voor een club??? Oh nou we horen het al neem snel maar een kijkje op hun website.

00:00 uur. SugarFactory. Groove Control – House Music, every Thursday. Check het FB event van de SugarFactory 

Fijne dag vandaag!

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 2 januari

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 4 januari