Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 5 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 5 januari
Prinsengracht. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 5 januari

Yes! Het is weer zaterdag. Voor de meesten onder ons weer de eerste volle dag van hopelijk een heerlijk weekend. Op deze mooie vrije dag hebben wij hieronder weer een hoop leuke activiteiten in Amsterdam voor u op een rijtje gezet!

We beginnen met een leuke winkeltip! Een heerlijk dagje winkelen in Amsterdam dat kan in de 9 straatjes! Erg leuke winkeltjes om te bezoeken en ook goede restaurantjes en kroegen.

10:00 uur. World Fashion Centre – TomoFair Amsterdam 2019. Tientallen kramen met anime, manga, games, cosplay, comics, movie en fantasy merchandise. Tientallen speelbare (retro) games. En natuurlijk ook deze editie weer TomoTaste; het Japanse live cooking event in Amsterdam!

Voor meer details zie evenement World Fashion Centre – TomoFair Amsterdam 2019.

11:00 uur. Melkweg. MILK. Deze natte plaat fotografietechniek gaat terug tot 1850 en werkt met een stroperig mengsel van chemicaliën op een glasplaat. Als de plaat wordt blootgesteld aan licht, ontstaat er een afdruk. De foto is sterk afhankelijk van het moment, de locatie en de omstandigheden. De zwartwit foto’s zijn intiem, indringend en roepen een gevoel van zachtheid op. Dit event is gratis te bezoeken.

12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. uur. Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop. In deze workshop teken je zelf een volledig karakter met haar en ogen in chibi style. De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan.

Voor meer details zie evenement Tropenmuseum – Manga tekenen | Workshop.

12:00 uur. Beurs van Berlage – De Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen 2019. Het doel van deze ‘vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ is een omgeving te scheppen waar het massatoerisme niet de toon aangeeft, maar waar selectief gekozen wordt voor kwaliteit en authenticiteit!

Voor meer details zie evenement Beurs van Berlage – De Amsterdamse vakantiebeurs.

13:00 uur. AFAS Live. een artikel Kinderen voor Kinderen in de AFAS Live in Amsterdam Zuidoost. Onlangs schreven we er over.

15:00 uur. Westergasfabriek – Circus Zanzara. Bij Zanzara is er garantie voor spektakel in huiselijke sfeer; hoe klein groots kan zijn. Met acrobaten uit alle werelddelen en een geweldig live muziekensemble.

Voor meer details zie evenement Westergasfabriek – Circus Zanzara.

16:00 uur. Mick Ness – Live in Concerto Recordstore. Mick Ness presenteert zijn nieuwe album DISKO op het podium van Concerto! Based in Amsterdam.

Voor meer details zie evenement Mick Ness – Live in Concerto Recordstore.

17:00 uur. De Hortus – Hortus by Night. Trek je dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus, want de Hortus is deze winter open tot 22:00 uur. Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht.

Voor meer details zie evenement De Hortus – Hortus by Night.

19:30 uur. CC Amstel – Tafel van Vijf | King Bi. Een dynamische en interactieve voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan. King Bi is een intieme voorstelling over het leven van Koning Willem II met muziek van Bob Dylan.

Voor meer details zie evenement CC Amstel – Tafel van Vijf | King Bi.

19:30 uur. Q-factory – Q’s Best Finale. Q’s Best is de talentenjacht voor alle soorten bands en artiesten die in Q-Factory repeteren in alle stijlen. Na succesvolle voorgaande edities, waar Jagd, Soultrash, People From The Balcony en Raoul Michel als winnaars uitkwamen, organiseren we Q’s Best opnieuw.

Voor meer details zie evenement Q-factory – Q’s Best Finale.

20:00 uur. Huis De Pinto – nieuwjaarsconcert Wit op wit – Gottfried & Iturrospe. Huis de Pinto organiseert i.s.m. het Conservatorium van Amsterdam een laagdrempelig, informeel podium voor talentvolle musici die ook eens zonder stress iets willen uitproberen.

Voor meer details zie evenement Huis De Pinto – nieuwjaarsconcert Wit op wit.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Bang | Martijn Kardol. Bang is een van de sterkste debuutprogramma’s van de afgelopen jaren. Hij vertelt, hij zingt, hij is scherp, hij is actueel.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Bang.

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. De shows worden altijd spetterend afgesloten met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Voor meer details zie evenement Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL)

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Trio Reijseger Fraanje Sylla | Het wereldtrio is terug. Cellist Ernst Reijseger speelt al jaren samen met de uit Senegal afkomstige zanger/percussionist Mola Sylla en pianist Harmen Fraanje.

Voor meer details zie evenement De Roode Bioscoop – Trio Reijseger Fraanje Sylla.

23:00 uur Club NYX. Bij de Club NYX in de Reguliersdwarsstraat staat een feestje op het programma die je gewoon wilt niet missen! Doelgroep de Amsterdamse LGBTQ-community. Het is het afscheidsfeest van het DJ Duo van The G-Gteam!

23:00 uur. Waterkant Amsterdam. R&b, Hip hop, Futuristic en Caribbean zijn de muzieksoorten die de klok slaan bij Waterkant op zaterdag!

23:59 uur – Melkweg. ENCORE is dé hiphop- en r&b-clubavond van Nederland. Elke zaterdag losgaan op je favoriete tracks, met een goede vibe, de beste dj’s, origineel entertainment en optredens – alles kan tijdens ENCORE! Ben je into classics of ben je juist een ‘early adopter’ en hou je van die nieuwe tunes? ENCORE is elke week een party van begin tot eind. Verwacht het gehele spectrum van hiphop en r&b met al zijn subgenres. Harde beats, klassieke hits en nieuwe tracks! Check de FB pagina van Encore voor meer info.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 4 januari